Stiri Cupa României Masculin

Donatas Tarolis a fost votat MVP-ul ultimei etape din FIBA Europe Cup

Donatas Tarolis a fost votat MVP-ul ultimei etape din FIBA Europe Cup

Ultimele șapte zile au fost foarte bune pentru U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Miercuri, 5 februarie, alb-negrii au învins-o pe Ironi Ness Ziona și s-au calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, iar luni, 10 februarie, trupa lui Dusko Vujosevic a câștigat finala Cupei României.

Cel mai bun jucător al ambelor partide a fost Donatas Tarolis, baschetbalist aflat la primul sezon în echipamentul alb-negru. În duelul cu israelienii de la Ironi, Tarolis a adunat 15 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, având un indice al eficienței de +26.

În aproape 29 de minute petrecute pe teren, jucătorul lituanian a aruncat de zece ori din acțiune, marcând de șase ori. De asemenea, Tarolis a ajuns o dată la linia de libere și a transformat una din cele două lovituri primite.

Drept consecință, sportivul de 25 de ani a fost inclus în cvintetul ideal al etapei a 6-a din faza secundă, fanii având posibilitatea să îl voteze ca MVP. La o săptămână distanță, cei de la FIBA Europe Cup au anunțat că Donatas Tarolis a avut cele mai multe voturi, fiind numit cel mai bun jucător al rundei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Banca Transilvania (@ubancatransilvania) on

În 14 partide, extrema de forță a ardelenilor a adunat medii de 12.1 puncte, 5.1 recuperări și 1.8 pase decisive.

În ultima perioadă, Tarolis a fost cel mai constant baschetbalist al lui U-BT, având un aport uriaș, atât în atac, cât și în apărare. De exemplu, în finala Cupei cu CSM CSU Oradea, jucătorul de 2m02 a reușit șase capace pe lângă cele zece puncte, șapte recuperări și trei pase decisive.

Drept urmare, Donatas Tarolis a fost numit „BT Player of the Game” de către Federația Română de Baschet. Acesta a dedicat succesul obținut de formația sa orașului Cluj și familiei U-BT.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un titlul
    Meritat din plin, sper să mai reușească partide de baschet cu scoruri mai bune. Haide U

    cu 4 ani în urmă (13.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    o fi bine?
    o fi rau?
    Cert e ca baiatul asta are o evolutie f. buna, ceea ce e bine pentru noi. Recunoasterile aste vin sa certifice acest lucru
    Dar, pe de alta parte, o sa creasca si interesul altor echipe pentru el si va fi greu sa il tinem la noi - si asta e rau :(

    cu 4 ani în urmă (13.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!