Stiri Cupa României Masculin

Donatas Tarolis: „Avem nevoie să avansăm în faza următoare și să câștigăm trofeul”

Donatas Tarolis: „Avem nevoie să avansăm în faza următoare și să câștigăm trofeul”

Sâmbătă, 1 februarie, U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă, pe teren propriu, de BC CSU Sibiu, scor: 90-98. Prin urmare, alb-negrii consideră că trebuie să își ia revanșa în fața fanilor și să se impună împotriva lui Ironi Ness Ziona, în jocul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Acest aspect a fost menționat la conferința de presă de către Donatas Tarolis, lituanianul de 25 de ani din lotul condus de Mihai Silvășan. Baschetbalistul de 2m03 își dorește ca formația ardeleană să înceapă în forță disputa de miercuri și să se califice în faza următoare pentru a avea în continuare șanse la câștigarea trofeului.

Cu siguranță, următorul meci e foarte important pentru noi. Vrem să câștigăm și să avansăm în runda următoare. Nu va fi ușor fiindcă adversara noastră va veni motivată să își ia revanșa pentru partida din tur când i-am bătut. Va fi o luptă fizică și cel mai important este să începem în forță și să fim pregătiți pentru ei. Nu vrem să facem nicio greșeală mentală, știm că trebuie să ascultăm de antrenori și să respectăm planul de joc. Cred că aceste detalii ne vor aduce victoria. Avem ceva de demonstrat și vrem să le arătăm fanilor, orașului Cluj, dar și nouă înșine că suntem o echipă mai bună decât s-a văzut în confruntarea cu Sibiu. Sunt de acord că două meciuri pe săptămână sunt greu de jucat, însă este sarcina noastră. Trebuie să facem asta și vom continua să facem asta. Așa cum am spus anterior, avem nevoie să avansăm în faza următoare și să câștigăm trofeul pentru că este unul dintre obiectivele noastre.”

În ciuda faptului că formația adversă are mai mulți jucători cu experiență în NBA, Tarolis nu este speriat de acest detaliu, considerând că cel mai important este ca el să dea totul pe teren.

Noi nu ne uităm la celelalte echipe și la ce oameni au ei pe teren. În mare parte, ne concentrăm pe jocul nostru și pe felul cum evoluăm. Pe mine nu mă interesează cine este în lotul adversarei. Eu vreau să îmi fac treaba cât de bine pot. Nu mă interesează dacă joc împotriva baschetbaliștilor din NBA. Sunt sigur că o victorie cu Ironi ne-ar da un plus de încredere înainte de Final Four, însă deocamdată nu ne gândim la acel turneu, ci la următorul joc. Acesta este cel mai important pentru noi.”

Deși au jucat foarte puține meciuri în Sala Sporturilor „Horia Demian”, baschetbaliștii lui U-BT au îndrăgit această sală și s-au bucurat de atmosfera extraordinară.

Pentru mine, atunci când jucăm aici mă simt mai bine decât atunci când suntem în cealaltă sală. Aici, atmosfera este una dintre cele mai bune pe care le-am simțit în cariera mea. E important că vom juca următoarea partidă și turneul de Cupă aici, în Horia Demian”, a spus Donatas Tarolis la conferința de presă premergătoare confruntării cu Ironi Ness Ziona.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Ironi Ness Ziona are loc miercuri, 5 februarie, de la ora 18:30.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!