Stiri Cupa României Masculin

Donatas Tarolis și Vaidas Kariniauskas, în lotul lărgit al Lituaniei pentru Campionatul Mondial

Donatas Tarolis și Vaidas Kariniauskas, în lotul lărgit al Lituaniei pentru Campionatul Mondial

Federația de Baschet din Lituania a făcut publică miercuri, 12 iulie, o listă cu baschetbaliștii care au intrat în vederile naționalei pentru Campionatul Mondial din 2023, întrecere ce va avea loc în Filipine, Japonia și Indonezia.

În lotul lărgit de 15 jucători se află și doi baschetbaliști care în sezonul 2022/2023 au evoluat în Liga Națională: Donatas Tarolis și Vaidas Kariniauskas. Ambii au fost în double figures pentru CSM Oradea, respectiv Rapid București, Tarolis reușind să adune mai multe puncte pe meci (13.5 față de 12.2).

Pe lângă cei doi, lista constă din: Jonas Valanciunas, Gytis Radzevicius, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimsa, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Zukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejunas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendziu, Martynas Sajus, Mindaugas Kuzminskas și Laurynas Birutis. Lipsesc nume importante precum Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis sau Lukas Lekavicius.

În plus, Lituania a format și un lot al rezervelor, din 18 baschetbaliști, aceștia având posibilitatea să se alăture grupului final cu care naționala va evolua la Campionatul Mondial. Înaintea turneului final, Lituania va disputa 10 partide amicale.

Pentru întrecerea din Filipine, Japonia și Indonezia, naționala Lituaniei a fost repartizată în grupa D, alături de Egipt, Mexic și Muntenegru. Aceste meciuri vor avea loc în Filipine.

Campionatul Mondial din 2023 va debuta pe 25 august și finala se va juca pe 10 septembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!