Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: „Vorbim despre o dramă atunci când cineva este bolnav, nu raportat la o confruntare sportivă”

Dragan Petricevic: „Vorbim despre o dramă atunci când cineva este bolnav, nu raportat la o confruntare sportivă”

SCM Timișoara a obținut o victorie importantă în partida cu CS Dinamo București găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea. 

Dragan Petricevic, antrenorul bănățenilor, a tras concluziile după partidă. Acesta a ținut să își felicite jucătorii pentru efortul depus în cele două meciuri disputate în cadrul turneului 6 al LNBM.

În prima repriză am jucat mai bine. În cea de-a doua echipa adversă a încercat varianta tactică small ball, cu un fake 4. Am răspuns cu aceeași formație pe teren, însă Dinamo s-a descurcat pe alocuri mai bine în sfertul al treilea. În ultima perioadă de joc am găsit echilibru în special în apărare. Nu m-am așteptat ca în atac să avem aceeași precizie a aruncărilor ca în primele două sferturi. Am avut trei-patru aruncări deschise cu care nu pot spune că am fi închis meciul, dar cu siguranță nu am fi avut dramatismul din final. Am condus de la bun început și consider că este o victorie meritată și muncită. Îmi felicit jucătorii, o felicit și pe Dinamo pentru efortul depus, a evoluat fără doi jucători importanți din rotație, dar și noi jucăm fără doi jucători importanți din rotație și ne antrenăm chiar fără trei, așa că am fost undeva egali din acest punct de vedere. Recuperările ofensive ne-au ajutat astăzi mai mult decât în meciul de ieri. În mod normal, o echipă care are 17 recuperări ofensive nu trebuie să piardă la 18 puncte așa cum ni s-a întâmplat nouă ieri.

Prima concluzie a fost că înfrângerea de ieri nu a fost una dramatică. Vorbim despre o dramă atunci când cineva este bolnav, nu raportat la o confruntare sportivă. Am înțeles cu toții că victoria la 18 puncte a echipei din Craiova, pe care am felicitat-o, a fost una prea mare având în vedere cum am luptat noi pe teren. A fost singurul mesaj pe care l-am transmis astăzi jucătorilor. Am intrat cu multă încredere în meciul cu Dinamo. Cu siguranță, aceste recuperări înseamnă foarte mult mai ales atunci când ai și aceste ratări din aruncări deschise de trei puncte.

SCM Timișoara are 6-5 la general și ocupă locul 7 în clasamentul la zi al LNBM.

*foto: facebook SCM Timișoara - pagină oficială

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!