Stiri Cupa României Masculin

Echipa ideală a primei etape din Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.09.2023

Echipa ideală a primei etape din Liga Națională de Baschet Masculin

Liga Națională a revenit în acest weekend pe parchetele sălilor de baschet din România. Prima etapă a fost una în care favoritele și-au respectat blazonul, iar formațiile gazdă au bifat victorii pe linie. Cea mai mare diferență de scor înregistrată a fost de 25 de puncte, iar cea mai mică de 3 puncte.

Iată echipa ideală a acestei etape:

Jorden Duffy (CSM Constanța)

După calificarea in-extremis în sferturile de finală ale Cupei României, Gladiatorii din Tomis au reușit să pornească cu dreptul în campionat. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au impus cu 84-70 în fața celor de la CSM Târgu Mureș la capătul unei confruntări în care au înscris de 12 ori de la distanță.

Duffy a fost principalul marcator al echipei câștigătoare, reușind să iasă în evidență prin cele 20 de puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive totalizate. Conducătorul de joc american a transformat 7/16 aruncări din acțiune, 3/7 de la distanță și 3/4 de la linia de libere pentru +20 la eficiență.

Andre Jones (Dinamo București)

Câinii Roșii au trecut rapid peste umilința suferită în meciul cu CSM Oradea din Cupa României și au bifat prima victorie oficială în noua stagiune. Formația antrenată de Sotiris Manolopoulos a învins-o pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 78-65, la capătul unui sfert decisiv de excepție.

Jones a fost „iron man-ul” acestei etape. Fundașul dinamovist a fost prezent pe teren pe toată durata celor 40 de minute și la finalul disputei a fost liderul echipei la eficiență, cu 22 de unități. Andre a avut 19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții, fructificând 7/13 aruncări din acțiune și 5/9 de la distanță

Monyea Pratt (CSU Sibiu)

Vulturii galben-albaștri și-au continuat startul fulminant de sezon și au învins-o pentru a doua oară la rând pe CS Vâlcea în meciurile oficiale. Scorul final al disputei din Sala Sporturilor Transilvania a fost 91-78, după un sfert al patrulea dominat de gazde.

În această parte am fost aproape de a vedea și primul triple-double al stagiunii, încă de la prima rundă. Pratt a fost protagonistul, terminând partida cu 14 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive, respectiv 5/10 la aruncările din acțiune și 2/6 de la distanță. Americanul a avut doar +18 la eficiență pentru că a stat cu 2/6 de la linia de libere și a comis cinci turnover-uri.

Sayeed Pridgett (Rapid București)

Problemele de efectiv par să n-o afecteze în vreun fel pe Rapid București. Dacă în Cupă giuleștenii s-au bazat pe o rotație alcătuită din doar opt oameni, aceasta a devenit mai scurtă până la prima etapă de campionat. Rapid a trecut de Corona Brașov cu 75-68 într-un joc în care Tudor Costescu a avut la dispoziție doar șapte jucători.

Duo-ul de pe extreme al alb-vișiniilor a făcut furori împotriva grupării de sub Tâmpa. Dacă Fitzpatrick a terminat în double-double, Pridgett a fost principalul marcator al echipei și a ieșit la rampă cu 24 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, transformând 10/16 aruncări din acțiune, 1/5 de la distanță și 3/5 de la linia de libere pentru +24 la index-ul de eficiență.

Nikola Jevtovic (FC Argeș Basketball)

FC Argeș a trecut repede peste dezamăgirea ratării calificării în Final Eight-ul Cupei României și a debutat cu o victorie în noul sezon al Ligii Naționale. Alb-violeții au revenit de la -17 pentru a o învinge pe CSM Petrolul Ploiești, echipă ce începuse sezonul cu două victorii.

Se pare că Jevtovic a rămas și în noul sezon om de bază în tabăra alb-violeților. Pivotul sârb a avut cel mai mare indice de eficiență în această etapă, +28, la finalul partidei în care a avut 22 de puncte, 6 recuperări și 2 capace. Nikola a transformat 10/12 aruncări din acțiune, 1/1 de la distanță și 1/2 de la linia de libere.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!