Stiri Cupa României Masculin

Echipa ideală a rundei cu numărul șapte în Liga Națională

Echipa ideală a rundei cu numărul șapte în Liga Națională

Șapte etape au trecut din Liga Națională de Baschet Masculin, o singură formație rămânând fără înfrângere după aceste jocuri. Runda cea mai recentă s-a încheiat duminică seara (27.11) și a adus mai multe evoluții foarte bune.

În opinia baschet.ro, următorii cinci fac parte din echipa ideală. Jucătorii din top au fost aleși din rândurile echipelor care au reușit să câștige în această etapă.

Monyea Pratt (CSM Focșani)

MVP-ul acestei runde s-a remarcat cu 25 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive în victoria lui CSM Focșani cu Laguna București, americanul având la final un index al eficienței de 33 de unități și +15 la +/-. În privința aruncărilor a stat cu 9/14, de la două puncte fiind fără greșeală (5/5).

Pratt a încheiat până acum fiecare meci în double figures în sezonul 2022/2023 al LNBM, fiind la cel mai bun sezon din carieră în România.

Meshack Lufile (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

Miercurea Ciuc a fost aproape să atingă suta în duelul cu CSM Târgu Mureș, o contribuție foarte importantă în acest succes având și Meshack Lufile, cel care a terminat cu 24 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac, totul pentru 29 index al eficienței și +16 la +/-.

Jucătorul harghitenilor a stat cu 8/12 din acțiune, cifre pe lângă care a adunat 8/9 la linia liberelor și a fost al doilea marcator al echipei. A fost cea mai bună prestație de până acum în campionat pentru Lufile.

Karel Guzman (U-BT Cluj-Napoca)

Cubanezul a fost principalul marcator pentru U-BT Cluj în derby-ul cu Rapid, Guzman totalizând 18 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții pentru un index al eficienței de 24 de unități cu ocazia disputei din Conferința A.

Din acțiune a încheiat cu 6/9, pe lângă care a adăugat 5/7 la linia liberelor, cu această prestație Guzman prelungindu-și seria de meciuri în double figures în campionat.

Kwamain Mitchell (CSM Petrolul Ploiești)

CSM Petrolul Ploiești își continuă seria foarte bună în campionat, printre piesele de bază în cel mai recent succes fiind Kwamain Michell. Fundașul a terminat cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, având la final 23 de unități la eficiență.

O singură dată a ratat din acțiune, fiind vorba despre o aruncare de două puncte, terminând cu 6/7. De la distanță a stat cu 4/4, iar în ultimele sale două jocuri din campionat a ajuns la 7/8 de trei puncte.

Dragan Zekovic (FC Argeș Basketball)

FC Argeș a trecut pe terenul ultimei clasate din Conferința A, CSM Târgu Jiu, principalul marcator al echipei în acest joc fiind Dragan Zekovic. El a încheiat cu 18 puncte și 9 recuperări, având în cele din urmă un index al eficienței de 23 de unități.

Zeko a stat cu 6/7 de două puncte, procentajul fiind slab însă la trei (1/5), pe lângă încercările din acțiune având și 3/3 de la libere. Sârbul a reușit cu această ocazie cel mai bun meci al său în acest sezon al campionatului.

*foto: Pinti Attila / szekelysport.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    PENIBILI
    sunteți nici nu mai pot râde cât de subiectivi sunteți, cum de nu este Stone (28 pct)ın echipa etapei şi Jeremic (19pct;5/5 de 3) realizâri contra campioanei nu contra lanternei,practic ei doi şi cu pivotul au dus greul.Aaaa antrenorul lor este costescu şi nu suportați succesele lui.stați uşor câ este doar inceputul, se va intoarce odom bilinovac va trece pe poziția lui şi cu jeremic evens ın zile bune,costescu se va bate la podium.
    Ps.pârerea unui spectator

    cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      MVP
      Eu din câte știu distincțiile de MVP se acordă echipelor câștigătoare. Oricât de bine ai fi jucat, dacă echipa ta a pierdut, asta este...

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • ABC Shooting Stars - CSS nr. 6 București Flaviu Ilie:

      Echipa ideală
      Apreciem feedback-ul. Pentru a nu încăpea loc de subiectivitate și pentru a avea un top cât mai obiectiv, echipa noastră ideală este reprezentată de cei cinci jucători care au fost lideri la eficiență în etapa respectivă, dar doar de la echipele care s-au impus.

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • Ciucâ:

      Optimistul
      Multumesc ptr informatia ta ın legâturâ cu MVP dar ce legâturâ are cu comentariul meu nu am ınteles?!dacâ citesti atent era vorba de echipa idealâ nu de MVP. Dupâ logica mea indiferent de echipâ cei mai buni jucâtori trebuie sâ aparâ, dupâ logica baschet.ro cei din echipele castigatoare. Atunci am o intrebare,echipa ideala a campionatului 2021-2022 sunt toti jucâtori de la U-cluj ?câ echipele celelalte au pierdut.

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    DL.FLAVIU
    Atunci de ce ciucani cu 24 şi 27 eficiențâ nu apar ın locul lui Zekovic şi Mitchell cu 23 eficiențâ?de ce cred câ sunteți subiectivi (pârerea mea) ptr câ MVP nu poate fi ales dintrun meci al celor mai slabe echipe. La fotbal(dacâ mai este)ptr calculul castigatorului "Gheata de aur "golurile marcate erau punctate ın funcție de valoarea campionatului respectiv.

    cu 1 an în urmă (28.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!