Stiri Cupa României Masculin

Elijah Stewart a semnat în Italia, la Napoli Basket

Elijah Stewart a semnat în Italia, la Napoli Basket

MVP-ul sezonului precedent în Liga Națională de Baschet Masculin, Elijah Stewart, își continuă cariera în Italia. Gevi Napoli Basket este următoarea destinație pentru americanul care a jucat în România la U-BT Cluj-Napoca.

Stew a câștigat titlul în LNBM alături de clujeni în 2021/2022, fiind principalul marcator al echipei în competiția internă, cu medii de 14.4 puncte, 3.4 recuperări, 1.3 pase decisive și 1.0 intercepții în 35 de apariții. În acest interval, el a stat cu 44.2% procentaj în privința aruncărilor de la distanță.

În BCL, întrecere în care U-BT Cluj a ajuns până în faza sferturilor de finală, Stewart a contribuit cu 13.0 puncte, 3.8 recuperări și 1.1 intercepții, fiind al treilea marcator din tabăra ardelenilor.

Americanul a evoluat în această vară în NBA Summer League, pentru New Orleans Pelicans, pentru care a avut prestații reușite în disputele cu Washington Wizards și OKC Thunder. Pe lângă aceste jocuri, Stew a evoluat și împotriva lui LA Lakers, iar în primele două partide ale lui Pelicans n-a fost utilizat deloc.

La noua formație, Stewart o să îl aibă antrenor pe Maurizio Buscaglia, tehnician cu care U-BT Cluj s-a întâlnit în BCL pe când era la Hapoel Holon. Napoli s-a clasat pe locul 14 din 16 echipe în ultimul sezon din Italia.

*foto: championsleague.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    era clar de ceva vreme...
    sa vedem acum daca il va inlocui Clujul cu DJ Kennedy, cum umbla vorba...

    cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • Suporterrrr:

      Gyka
      Ce alte zvonuri mai stii despre U? Dar despre alte echipe? Ceva mai important

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      DJ Kennedy
      Interesant jucator, dar se pare ca ne facem trupa de old boys sezonul asta :)

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ciudata alegere
    Cel putin teoretic. Sa lasi Eurocup pt [doar] campionatul Italiei. Pt locul 14. Acum depinde si de "proiectul" de acolo, poate au bani garla si vor in playoff macar.
    Si banuiesc ca a mai avut oferte - ca asa umbla vorba in targ - Sassari macar juca si in Europa , avea alta traditie, alte asteptari

    cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      discutia asta a mai fost...
      alegerea pare ciudata doar privita din micul nostru coltisor, aflat la periferia baschetului european.
      campionatul italian este foarte puternic si prietenos cu jucatorii americani; chiar daca sezonul acesta nu va juca in Europa, va avea ocazia sa intalneasca de cel putin 4 ori echipe ca Olimpia Milano sau Virtus Bologna, care ii vor face un scouting atent. iar anul viitor de eurocup desi se anunta mai echilibrat, va suferi la capitolul atractivitate datorita lipsei unor echipe precum Valencia, Partizan, Bologna.
      mie nu mi se pare ciudata alegerea lui, daca privesti din perspectiva construirii unei cariere...

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • pipzn:

      @Gyke
      Asa am crezut si eu despre Tarolis cand a mers in Turcia, ca capata destula vizibilitate pentru a ajunge ulterior macar un sezon la una dintre echipele lor de top....

      Si sincer cred ca mai usor intra un jucator (orice jucator) in atentia echipelor de top prin evolutii bune in cupe europene decat evoluand la echipe de subsolul clasamentului chiar daca in campionate mai puternice.

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • pipzn:

      Scuzati cacofonia
      *ca va capata

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      pai stew a avut un sezon excelent in bcl (13.4p si 3.9r pe joc) si ia uite ca nici o "echipa de top" nu a fost interesata. eu asa cred, ca jucand saptamana de saptamana sub nasul lor, va fi mai usor.
      dar no, nu e obligatoriu sa fiti de acord cu mine :)

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    • pipzn:

      @Gyke
      Da, dupa sezonul foarte bun din BCL nu a ajuns la o echipa de top dar, si se pare ca dvs. tot timpul sunteti mai bine informat, nu a dus lipsa de oferte de la echipe care macar urmeaza sa joace in niste cupe europene sau sa aiba ceva pretentii in campionatele propri. Si a ajuns la o echipa care a terminat sezonul precedent la subsolul clasamentului.

      Mai ca imi vine sa cred ca Stewart este intr-o faza atat de "romantica" incat vrea doar sa joace cat mai mult baschet si daca nu a prins ceva loc in NBA sau pe aproape nu prea il intereseaza restul.
      Sau are un agent cam delasator (parca si la Cluj a venit tarziu si dupa cum zicea Ciuc in acel podcast nu pe nu stiu ce contract)

      Altfel da, nimeni nu este obligat sa fie de acord cu mine. :))

      PS. Astept si eu noutati de la dvs. legate de "U" si nu numai

      cu 1 an în urmă (19.07.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Daca noua echipa va aborda si noul sezon cu un lot nu de coada clasamentului ci fara macar pretentii de accedere in play off din punctul meu de vedere (nu ca ar conta... ) este un pas mare in spate pentru cariera lui.
    Daca pentru el e o chestie de bani si/sau statistici individuale, foarte bine. Ii urez succes oricum si ma bucur ca am putut sa il vad jucand.

    cu 1 an în urmă (19.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Îmi pare rău
    că nu l-am putut păstra. Un jucător bun, eficient dar și foarte spectaculos. Personal mi se pare un tip introvertit, rar l-am văzut să zîmbeasca. Chiar și la întâlnirea cu suporterii, își făcea de lucru pe la vestiar. La meciurile din Summer League deasemenea stătea destul de stingher. In schimb PLIN de pasiune pentru baschet și dispus la sacrificii. Eu îi doresc succes... și cine știe !

    cu 1 an în urmă (19.07.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Inca o chestie
    Pentru cei care sustin teoria pasului in spate... Campionatul italian tocmai si-a vandut drepturile de televizare pe urmatoarele 3 sezoane pentru 10.000.000 Euro... iar noi inca transmitem majoritatea meciurilor prin sistemul KeeMotion. Ok, Clujul e deja un guest star in campionatul romanesc, dar chiar si asa.

    cu 1 an în urmă (20.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      nu inteleg
      Ce legatura au drepturile de televizare cu ... transferul la locul 14

      cu 1 an în urmă (20.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @razv-an
      am tot explicat si mai sus de ce nu sunt de acord cu proverbul romanesc: "decat codas la oras, mai bine la tine-n sat fruntas", dar ramane ca nu putem fi de acord pe subiectul asta si aia e...

      cu 1 an în urmă (20.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!