Stiri Cupa României Masculin

Energia Rovinari revine într-un mod spectaculos și își adjudecă victoria

Ioana Ardereanu (Sibiu)

Ioana Ardereanu (Sibiu)
28.09.2012


92-78

(25-22; 20-26; 16-19; 17-25)


  Statistica  

 

Seria a II-a a Cupei României a debutat astăzi în Sala Transilvania cu partida dintre CS Energia Rovinari și BC ”Perla Hargitei” Miercurea Ciuc. Meciul a fost unul echilibrat pe aproximativ tot parcursul său, însă ultimele minute au aparținut formației gorjene care a revenit în mod spectaculos adjudecânu-și victoria la 14 puncte, scor 92-78.

Începutul de meci i-a aparținut echipei din Miercurea Ciuc care a deschis scorul prin Zack Henifin. Energia nu reușeste să se mobilizeze atât în faza ofensivă, cât și în defensivă, iar scorul se majorează în favoarea adversarilor care înscriu 11 puncte în mai puțin de 3 minute. Partida începe să se echilibree, formația gorjană reușind să reducă din handicap la scorul de 16-14, însă chiar și așa se confruntă cu probleme mari sub panou, unde apărarea lasă de dorit. Sfertul de debut a luat sfârșit prin reușita lui Louis Darby care menținea echipa din Tg-Jiu pe linia de plutire la scorul de 25-22.

”Nu am jucat baschet. Toată săptămâna am vorbit despre acest lucru: situația favorabilă pentru noi este să conducem la 10 sau 11 puncte!”

Sub această deviză  a început gruparea gorjană actul secund. Deși s-au ”adunat” în primele minute, interceptând trei mingi consecutive, gorjenii s-au confruntat cu greșelile personale, adunând 6 fault-uri în mai puțin de 4 minute  De partea cealaltă, ciucanii au obținut puncte ușoare prin precizia pe care au avut-o de la linia de libere. Scorul s-a echilibrat, iar Energia a reușit să preia conducerea, ducțnd scorul la 44-38 în favoarea lor, moment în care tehnicianul plav a cerut time-out. Cele două protagoniste au mers cap la cap, tabela de marcaj indicând la finalul primei reprize scorul de 48 la 45 în favoarea echipei din Tg-Jiu.

Sfertul trei a fost unul fără istoric. Ratările s-au regăsit de ambele părți, iar defenisva ambelor echipe a fost ca și inexistentă. Time-out-ul a venit invetibal, sfârșitul timpului de odihnă consemnând deviza de ”Apărare” la amândouă protagonistele. Efectele s-au răsfrânt numai asupra gorjenilor, care au trecut din nou la cârma la scorul de 60-53 după reușita veteranului Flavius Lăpuște.

Actul decisiv a luat start de la scorul 67 la 61 în favoarea Energiei Rovinari, care nu a știut să își păstreze avantajul. De cealaltă parte, în schimb, băieții lui Laszlofy Botond au știut a profita de ocazie, punând pe tabela de marcaj 8 puncte în mai puțin de 1 minut și jumătate. Chiar și așa, fromația gorjană a revenit în joc la indicațiile lui Nikolic senior, mobilizându-se pe faza ofensivă și remediindu-și problemele din apărare. Scorul s-a majorat în favoarea acestora, iar oponenții s-au pierdut sub acțiunile ”agresive” ale elevilor lui Slobodan Nikolic. Ultimele momente ale partidei au consemnat 3 fault-uri din partea opnenților ciucani, care au încercat să întoarcă situația, însă în zadar. Partida s-a încheiat cu victoria Energiei, care și-a adjudecat paritda cu 14 puncte la scorul de 92 la 78.

Echilibrul s-a regăsit de asemenea și pe în statistica meciului. În timp ce gorjenii au avut un procentaj de 65.8% la aruncările din interiourul semicercului, ciucanii au aruncat mai slab, totalizând doar 19 reușite din 37 încercate. De asemenea, elevii lui Slobodan au stat mai bine și la capitolul aruncărilor de 3 puncte, unde cu un procentaj de 44.4% au fost peste adversarii lor(33.3%). Sub panou, situația a fost una mai echilibrată decât a părut. Elevii lui Laszlofy Botond au recuperat de 29 de ori, față de cele 28 de recuperăriale oponenților. Numărul de greșeli neforțate a fost același, statistica indicând 12 astfel de greșeli în dreptul fiecărei protagoniste a meciului.

Remarcați ai partidei:

BC ”Perla Harghita” Miercurea Ciuc: Franjo Bubalo: 20 puncte, 14 recuperări, 2 pase decisive, 22 eff.; Jonathan Dupre: 13 puncte, 1 recuperări, 1 pasă decisivă, 10 eff.; Marijo Hajdic 12 puncte, 7 recuperări, 11 eff.,

CS Energia Rovinari: Louis Darby 32 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 31 eff.; Stefan Atanackovic 13 puncte 5 recuperări, 7 pase decisive, 21 eff.; David Steffel 11 puncte, 3 recuperări, 11 eff.;

Cea de-a doua zi a competiției va fi deschisă de la aceeași oră de meciul dintre Energia Rovinari și BC Mureș. Astfel, Miercurea Ciuc va întâni pe CSM Oradea cu începere de la ora 19.45

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!