Stiri Cupa României Masculin

Exclusiv. Porter Troupe: „Chem toți jucătorii să ne unim pentru a ne face vocea auzită”

Exclusiv. Porter Troupe: „Chem toți jucătorii să ne unim pentru a ne face vocea auzită”

Joi, 12 martie, Horia Păun a luat decizia de a suspenda Liga Națională de Baschet Masculin până la data de 31 martie, motivele fiind legate de răspândirea rapidă a coronavirusului. Între timp, situația a devenit din ce în ce mai grave și mai multe federații europene au decis anularea campionatelor.

În ultimele zile, președinții cluburilor din România au luat în calcul anularea Ligii Naționale și au ajuns la un acord în acest sens, urmând să comunice decizia lor președintelui FRB, Horia Păun. Sâmbătă, 14 martie, pe site-ul nostru a apărut un îndemn la comunicare, luciditate și transparență iar astăzi, 15 martie, am primit o scrisoare de la Porter Troupe, unul dintre cei mai longevivi jucători din campionatul românesc.

Căpitanul lui SCM U Craiova explică efectele pe care o eventuală decizie de anulare a Ligii Naționale ar putea-o avea asupra baschetbaliștilor și îi îndeamnă pe președinții de club și pe Horia Păun să se pună în pielea sportivilor, antrenorilor, kinetoterapeuților, etc.

Trăim în vremuri ciudate. În primul rând, doresc să le urez tuturor sănătate și pace în gânduri și suflet de-a lungul acestei perioade dificile. Spunând asta, există o discuție între jucători – cu toții suntem îngrijorați că echipele încearcă să anuleze sezonul și să nu onoreze contractele până la final. Aceasta este o discuție importantă care merge dincolo de bine și rău. Însă, ce este cu siguranță greșit e că noi, jucătorii, nu avem o voce prin care să luăm decizii legate de soarta noastră. Mai mult decât orice, este incorect, nedrept și se întâmplă prea des. De multe ori, echipele iau decizii și noi putem doar să le acceptăm. Acest lucru trebuie să se schimbe. La fel ca o persoană care lucrează într-un magazin, baschetul este slujba mea, este modalitatea prin care câștig bani pentru a mă susține și muncesc din greu pentru a menține acest job. A avea pe altcineva care decide dacă pot sau nu să continui să mă întrețin și știind că argumentul nu este bazat pe capacitatea mea de a performa este o nebunie. Acest virus afectează lumea și cu toții suntem binecuvântați că suntem în continuare sănătoși și în siguranță. Dar pentru noi, ca jucători, următoarele șase luni fără o oportunitate de a obține bani nu pot fi ignorate. Cele mai multe persoane vor continua să fie compensate într-o anumită măsură de-a lungul acestei perioade dificile. Noi, jucătorii, nu vom primi niciun salariu până în toamnă dacă liga este anulată și dacă invocă această clauză de forță majoră. Deci, vreți să ne spuneți că de acum până la jumătatea lui septembrie se presupune să trăim din banii pe care i-am câștigat în timpul actualului sezon? Vă rog să înțelegeți că cei mai mulți dintre noi avem chirii și chitanțe de plătit acasă, trebuie să avem grijă de familie. Prin urmare, dacă această situație reprezintă într-adevăr un caz de forță majoră trebuie dezbătut. Chem toți jucătorii să ne unim pentru a ne face vocea auzită și pentru a găsi o cale de a lupta pentru dreptul nostru de a fi auziți!

În același timp, îi rog pe președinții echipelor și federația să se gândească dincolo de bani și să se pună pe ei înșiși în situația jucătorilor, a arbitrilor, a kinetoterapeuților, a antrenorilor și a celorlalte persoane care vor fi afectate de decizia pe care o veți lua mâine. Trebuie să înțelegeți că nu impactați doar soarta unui sezon, ci schimbați vieți.

În ultimul rând, e timpul ca noi, jucătorii, să formăm o uniune astfel încât vocile noastre să fie auzite. Această ligă și acest sport au crescut datorită nouă, a jucătorilor și a antrenorilor. Managerii au și ei partea lor însă cel mai important a fost produsul pe care noi l-am oferit pe teren. Acesta trebuie să fie mai respectat în viitor.

Respecte sincere,

Porter Troupe, SCM U Craiova”

Luni, 16 martie, Horia Păun va avea o ședință cu președinții de cluburi din România și este de așteptat ca o decizie să fie luată în timpul acelei discuții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!