Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Finala Cupei, un duel între energia oltenilor și experiența ilfovenilor

F4 Craiova. Finala Cupei, un duel între energia oltenilor și experiența ilfovenilor

Joi, 17 februarie, Sala Polivalentă din Craiova va găzdui finala Cupei României. În ultimul act al competiției se întâlnesc SCM U Craiova și CSO Voluntari, două formații cu un stil de joc foarte diferit.

Trupa gazdă a trecut în semifinale de CSM Galați, una dintre surprizele Cupei, cu scorul de 104 la 94. Dunărenii au controlat jocul timp de 25 de minute, însă alb-albaștrii au revenit și au obținut prima calificare în finală din istoria clubului.

SCM U Craiova a avut cinci baschetbaliști în double-digits: Michael Qualls (22 de puncte), Khalif Wyatt (20 de puncte), Joshua Hawley (15 puncte), Aurelian Gavriloaia (12 puncte) și Titus Robinson (12 puncte). De altfel, toți cei zece jucători din lotul lui Michalis Kakiouzis care au intrat pe teren, au reușit să înscrie.

Înainte de confruntarea dintre craioveni și gălățeni, a avut loc derby-ul dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca. Ilfovenii au început foarte bine meciul și au condus cu 20-7, dar clujenii au reușit să revină și au preluat conducerea, în a doua repriză. Alb-albaștrii au gestionat mai bine finalul confruntării și s-au impus la o diferență de un singur punct: 81-80.

La fel ca în cazul Craiovei, toți jucătorii utilizați de Sașa Ocokoljic și-au trecut numele pe foaia marcatorilor, însă cei mai buni au fost Vlad Moldoveanu (22 de puncte, 11 recuperări) și Toddrick Gotcher (13 puncte).

Așadar, în finala Cupei României, gazda Final Four-ului se duelează cu deținătoarea trofeului. CSO Voluntari a câștigat Cupa anul trecut, în BTarena, după un duel cu CSM CSU Oradea. În semifinală, ilfovenii reușeau să treacă chiar de SCM U Craiova, la o diferență minimă: 81-80.

În actul decisiv va fi o încleștare între energia gazdelor și experiența oaspeților. Trupa din Bănie are un joc atipic, concentrat în jurul a șase baschetbaliști americani, extrem de atletici, dar greu de pus într-un sistem. În schimb, jucătorii grupării din Voluntari își știu rolurile, au experiență în astfel de finale și au multe trofee câștigate.

În Cupa României, disputa la nivelul autohtonilor este esențială. SCM U Craiova se bazează pe Bogdan Țîbîrnă, George Blaj-Voinescu, Radu Vîrnă și Aurelian Gavriloaia, în timp ce CSO Voluntari îi are pe Vlad Moldoveanu, Rolland Torok, David Vida și Marcu Badiu.

Doi baschetbaliști care pot face diferența sunt Michael Qualls, cel mai bun marcator al Ligii Naționale, și Sarunas Vasiliauskas, un fundaș lituanian cu o mulțime de arme la dispoziție.

Din punct de vedere statistic, cifrele celor două echipe sunt foarte asemănătoare. Oltenii obțin mai multe intercepții (11.3 – 7.4), însă comit și mai multe greșeli (16.1 – 11.1). Ilfovenii aruncă mai precis din afara semicercului (39.1% - 33.9%) și de la linia de libere (73.4% - 66.0%), dar au procentaje mai slabe la aruncările de două puncte (52.0% - 54.0%).

Un impact important îl poate avea publicul-gazdă. SCM U Craiova a organizat, în premieră, Final Four-ul Cupei României, iar joi, 17 februarie, este de așteptat ca finala să se joace cu toate biletele vândute. Întotdeauna încurajările galeriei joacă un rol important și cu atât mai mult când este vorba de o formație atletică și spectaculoasă.

Meciul din ultimul act va reprezenta prima întâlnire stagională între Craiova și Voluntari. Acesta va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport și Look Sport.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!