Stiri Cupa României Masculin

F8. Donatas Tarolis: „Ne-am chinuit în marea parte a jocului”

F8. Donatas Tarolis: „Ne-am chinuit în marea parte a jocului”

CSM CSU Oradea a reușit să se califice pentru a șaptea oară în finala Cupei României, după 81-73 în penultimul act al Final 8-ului de la Constanța în fața echipei gazdă. Orădenii o să joace în premieră în actuala stagiune cu cei de la U-BT Cluj-Napoca.

Donatas Tarolis a fost al treilea marcator al echipei orădene în semifinala cu CSM Constanța, lituanianul terminând cu 16 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri. El a vorbit la final în exclusivitate pentru baschet.ro, având următoarele de spus:

„A fost un meci dificil pentru noi. Constanța a avut publicul în spate și au fost susținuți pe toată durata partidei. Ei s-au luptat până la final, iar noi ne-am chinuit în marea parte a jocului, însă la final am demonstrat că suntem echipa mai bună și am câștigat. Nu știu ce a reprezentat diferența. Doar ne-am luptat până în ultimul moment și am reușit să ne impunem.”

Acum jucător la Oradea, Tarolis va avea o primă întâlnire cu U-BT Cluj, alături de care a reușit să câștige trofeul în 2020. Lituanianul a amintit pe scurt și ce meci anticipează miercuri:

„Cu siguranță o să fie un meci greu, pentru că U-BT este o echipă foarte bună. Demonstrează asta atât în EuroCup, cât și în competițiile interne. Va fi o luptă pentru 40 de minute și vom da totul pentru a ridica trofeul la final.”

Finala Cupei României - ediția 2023 va avea loc miercuri seara, 15 februarie, începând cu ora 19.00 și le pune față în față pe U-BT Cluj-Napoca, respectiv CSM Oradea. Duelul o să fie în direct pe Digisport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    sezon ”echilibrat”
    meciul nu se anunta usor, si erau cateva argumente in sensul asta: constanta era gazda, era pe val dupa meciul cu rapid, era in efectiv complet, U23 lor jucat mult mai mult in campionat decat ai nostri ... dar totusi, victoria s-a conturat mai greu (si mai tarziu) decat credeam ...
    turneul asta noi am stat cu ochii pe cluj, sperand ca poate poate se incurca cu cineva, si ei cu siguranta au facut la fel ... dar nici o sansa!
    la inceputul sezonului, dupa aflarea bugetelor si conturarea loturilor, era vehiculata ideea ca sezonul acesta va fi cel mai echilibrat din ultimii ani, cu multe echipe indreptatite sa se implice in lupta la varf.
    realitatea este ca, acum, cand am trecut de mijlocul sezonului, constatam de fapt ca diferenta dintre primele 2 si celelalte e mai mare decat oricand, pe plan intern oradea are o singura infrangere, iar clujul 2, in conditiile in care ambele au avut foarte multe meciuri in europa (cluj 14, oradea 12)
    daca e sa vorbim de echilibru, da, il regasim la locurile 4-10, aici fiind o nivelare data de prestatia sub asteptari a unora (voluntari, dinamo) sau peste asteptari (sibiu, constanta)
    nu e clar nivelul rapidului, in ultimele meciuri din campionat nu a convins, iar cel mai important meci (cu constanta in sferturi) l-au pierdut. ca bile negre, sa nu uitam ca a pierdut la ploiestiul la vreo 30 de puncte, ca bila alba e faptul ca a batut clujul, dar sa nu uitam conjunctura, la momentul respectiv clujul era in dezavantaj si fizic (jucase meciurile din europa, rapid a stat) si psihic (inca era naucit dupa meciul cu ulm, pe care il pierduse in ultimul minut)

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!