Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș și-a asigurat calificarea în Top 10 al LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.01.2023

FC Argeș și-a asigurat calificarea în Top 10 al LNBM

FC Argeș a câștigat duelul din etapa a 18-a cu CSM Miercurea Ciuc și și-a asigurat calificarea în Top 10 în Liga Națională de Baschet Masculin. Scorul final al confruntării a fost 89-61.

FC Argeș: Bruce Massey, Alin Andrieș, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

CSM VSKC Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Cezar Stănescu, Amedeo Casale, Meshack Lufile, Vladyslav Frolov

Jevtovic și Casale au dezghețat tabela cu câte un coș de la semi-distanță. Cunningham a marcat cinci puncte consecutive pentru gazde. Jevtovic a dus scorul la 9-2, înainte ca Josh Cunningham să iasă din nou în evidență cu un coș-fault de sub inel. Măciucă a înscris și el și a dus avansul echipei sale la 12 lungimi. Igrutinovic a oprit run-ul piteștenilor cu un coș pe pătrundere. Lufile a redus din diferență cu un dunk agresiv. Massey și Zekovic au răspuns repede cu două reușite din interior. Argeșenii au continuat să domine acest sfert, încheiat cu scorul de 27-9.

Casale a deschis al doilea parțial, înainte ca Jevtovic și Cunningham să preia frâiele spectacolului. Pivotul sârb a înscris printr-un layup, înainte ca partenerul său din backcourt să puncteze printr-un coș de afară, de la linia de libere și cu un alley-oop. Igrutinovic a oprit momentul bun al gazdelor de la linia de libere și a dus scorul la 35-13. Au urmat câteva momente de echilibru, iar Jevtovic a dus scorul la 41-17, înainte ca harghitenii să marcheze șase puncte fără răspuns. Măciucă a întrerupt run-ul adversarilor, dar Casale i-a replicat rapid de la semi-distanță. La pauza mare, tabela indica 47-27.

A doua jumătate a debutat cu patru puncte înscrise de Massey și Cunningham. Lufile și Igrutinovic au răspuns cu două reușite din interior. Ofensiva piteștenilor s-a dovedit a fi din nou un test prea dificil pentru Miercurea Ciuc, iar după ce Massey a dus scorul la 59-33. Laszlofy Botond a cerut timp de odihnă pentru elevii săi. Milutinovic a mărit avansul echipei sale la 30 de puncte cu un dunk în tranziție după o acțiune de toată frumusețea. Avansul a continuat să crească prin tripla lui Gavrilă și un nou dunk al căpitanului piteștenilor. Stănescu a replicat cu un coș de afară. Tabela indica 73-41 înaintea actului decisiv. 

Gavrilă a deschis ultimul act cu un coș la inel. Lufile a răspuns cu un floater, înaintea unui dunk al lui Bernard. Zekovic a înscris apoi cu un fadeaway de la semi-distanță. Milutinovic a finalizat un alley-oop și a dus scorul la 79-45. Zekovic a marcat și el cu un coș pe pătrundere. Argeșenii nu au transpirat în finalul de meci și s-au impus în cele din urmă cu 89-61.

Josh Cunningham a fost omul meciului pentru FC Argeș, cu 18 puncte și 6 recuperări. Andreja Milutinovic a avut 16 puncte și un procentaj de 100% din acțiune. Nikola Jevtovic i-a urmat cu 14 puncte și 6 recuperări. De partea cealaltă, Meshack Lufile a venit cu 20 de puncte și 5 recuperări. Amedeo Casale l-a secundat cu 17 puncte și 5 recuperări.

FC Argeș încheie Conferința B cu un record de 9-7 și intră în Top 10 cu un bilanț de 3-5. CSM Miercurea Ciuc rămâne cu un bilanț de 2-14 și va lupta pentru salvarea de la retrogradare.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii