Stiri Cupa României Masculin

FINAL 4. Cristian Achim: "Pitești și Oradea sunt, poate, cele mai bine organizate echipe din campionat"

Paul Olar

Paul Olar
10.04.2014

CSM Oradea se deplasează cu gânduri mari la Ploiești. Ardelenii sunt hotărâți să își adjudece prima Cupă a României din istorie, însă misiunea nu va fi ușoară, așa cum a precizat și Cristian Achim.

Antrenorul a participat la o conferință de presă premergătoare evenimentului ce va avea loc la Sala "Olimpia" din Ploiești. 

"Ne bucurăm foarte tare, în primul rând, că suntem prezenți la Final Four-ul Cupei României. Doar patru echipe participă, suntem bucuroși că putem să luăm parte la un astfel de turneu, care contează foarte tare și care are o miză foarte importantă pentru că la finalul lui se decernează Cupa României. Lucrurile în niciun caz nu se opresc la simpla participare, ne dorim, dacă putem, să câștigăm Cupa. Întâi, trebuie să ne gândim la primul joc, cel cu Pitești, care pentru astfel de competiție și conjuctură, este un meci decisiv. În Cupa României nu există pași greșiți și evident, trebuie să facem  tot ce depinde de noi să trecem de semifinale. Avertizez pe toată lumea, nu va fi ușor, Pitești este o echipă foarte bună, extrem de bine organizată, care pe bună dreptate și valoarea lor, a reușit o clasare remarcabilă la final de sezon regulat. Aș vrea să scot în evidență faptul că înainte de Play-Off, ne aflăm într-o situație bună și practic ne-am depășit performanța de anul trecut, terminând sezonul regulat pe doi, alături de prezența în Final Four. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, iar după cum știți, noi ne-am asumat un obiectiv și nu ne-a fost frică să ne punem sub presiune, dorindu-ne foarte tare să câștigăm Cupa și campionatul, dacă putem. Ambițiile noastre sunt mari și vrem cât mai multe de la acest sezon. Am avut și meciuri mai puțin reușite și meciuri foarte bune, însă acum intrăm într-o fază care nu prea mai lasă loc de multe de greșeli sau înfrângeri. Încă o dată, vreau să știți că mergem la Ploiești cu ambiție. Ultimele trei etape nu pot fi un etalon, deoarece am jucat contra unor echipe slabe și în ultima etapă nu am reușit să ne motivăm. Locul doi deja obținut înaintea ultimei etape a contat, din păcate. Ne-am fi dorit foarte tare să câștigăm și acel ultim joc. Urâm stările de relaxare, iar mie îmi place să mă raportez la nivelele superioare: Barcelona a luat bătaie la 30 de puncte de la Armani Milano când avea deja asigurat locul întâi în grupă. Bine, nu are nicio legătură, dar aceste lucruri se întâmplă și ni s-a întâmplat și nouă. " 

Întrebat care grupare este favorită în duelul din semifinale, tehnicianul a spus:

"Conform clasamentului, pornim cu prima șansă în fața Piteștiului. După cum știți, în astfel de jocuri, chestia aceasta nu este foarte importantă, poate dacă era era o serie mai lungă. Având în vedere că se dispută o singură partidă, cred că se poate întâmpla orice. Pe de altă parte, sincer, în capul nostru și al meu personal, nu vreau să mă gândesc la altă variantă decât victoria. Acesta este adevărul, îmi doresc foarte tare să trecem de semifinală și să accedem în finală. Vom face tot ce depinde de noi să câștigăm, dar repet, lucrurile trebuie luate pe lând. Chiar la antrenamente am evitat să vorbesc despre o finală, deoarece, în general, când vorbești despre o finală, te oprești în semifinală. Așa că prefer să ne concentrăm pe primul joc, care este și cel mai important pentru noi și apoi vom vedea ce se întâmplă. Cum am mai spus, Piteștiul este o echipă puternică și consider că în această semifinală se întâlnesc, poate, cele mai bine organizate echipe din campionat."

Achim a mărturisit totodată faptul că "leii" nu se confruntă cu probleme medicale.  

"Acum nu, în momentul acesta nu. După cum bine știți, Hallik a fost accidentat în săptămâna premergătoare meciului cu Rovinari, nu a făcut niciun antrenament. Suntem în efectiv complet și vom merge la Cupa României cu 13 jucători, chiar dacă nu avem voie să facem modificări pe parcursul competiției. Eu cred că acest lucru ne-ar fi avantajat, însă asta e situația și trebuie să ne adaptăm."

Referitor la avantajul terenului propriu pentru organizatori, antrenorul a declarat:

"Mi se pare normal ca orice echipă să joace mai bine pe teren propriu, este firesc. Are reperele fixate, sunt fanii care, de exemplu, pe noi ne-au dus 100% la două-trei victorii. Acesta este purul adevăr, este valabil pentru toate echipele, dar Cupa se desfășoară la Ploiești și noi trebuie să facem tot ce depinde de noi să jucăm foarte bine acolo, în acea sală, cu acei fani și în acele condiții."


*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!