Stiri Cupa României Masculin

Final 8-ul Cupei României se va încheia cu organizarea All-Star Game

Final 8-ul Cupei României se va încheia cu organizarea All-Star Game

Miercuri, 12 iulie, anunțam, în exclusivitate, că regula cu doi români în permanență pe teren a fost adoptată de Consiliul Director al Federației Române de Baschet. Între timp, informația a fost confirmată oficial și pe site-ul oficial al FRB, unde s-au dat mai multe detalii în legătură cu LNBM, LNBF și Cupa României.

Așadar, într-adevăr, în sezonul 2023-2024, atât în Liga Națională de Baschet Masculin, cât și în Cupa României la Baschet Masculin, echipele vor trebui să aibă în permanență doi jucători autohtoni pe teren.

Același format în LNBM; taxe mărite pentru jucătorii străini

Formatul rămâne la fel ca în stagiunea precedentă, cu o singură specificare: la finalul ediției 2023-2024, nu vor mai retrograda două echipe, ci patru. Așadar, cele 18 trupe sunt împărțite în două conferințe:

Conferința A – U-BT Cluj-Napoca, CS Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, CS Dinamo București, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, ABC Laguna București, Corona Brașov

Conferința B – CSM Oradea, CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Ploiești, CSM Focșani, CS Vâlcea 1924

Sezonul va începe în 23 septembrie iar, în prima fază, se va juca în cadrul conferințelor, în sistemul tur-retur. Apoi, primele cinci echipe din fiecare conferință se vor califica în Top 10, în timp ce următoarele patru formații vor juca în grupa 11-18.

În faza secundă, grupările vor evolua din nou în sistemul tur-retur, însă doar împotriva echipelor cu care nu au jucat în prima fază. Apoi, la fel ca în ediția 2022-2023, se vor desfășura playoff-ul și playout-ul Ligii Naționale, nefiind schimbări la sistemul de joc (sferturile și semifinalele se vor disputa în continuare după formatul „best of 5”, iar finala după formatul „best of 7”).

Un aspect interesant este legat de taxa pentru jucătorii străini. Echipele din LNBM vor avea voie în continuare să aibă șapte străini în L18 și șase străini în L12, însă taxele s-au mărit pentru străinul 6 și străinul 7.

Așadar, pentru primii cinci jucători străini, taxa este 2000 de euro/sportiv, în timp ce pentru următorii doi taxa va fi de 4000 euro/sportiv.

Nu în ultimul rând, conform frbaschet.ro, în Regulamentul Specific al LNBM vor fi introduse anumite reguli care vor obliga cluburile să organizeze diverse activități sociale și de promovare a baschetului în comunitate.

Nici Cupa României nu se schimbă; vom avea din nou All-Star Game

Sezonul 2023-2024 va începe cu turneele din Cupa României, organizate în perioada 15-17 septembrie. La fel ca în stagiunea precedentă, cele 18 echipe vor fi împărțite în șase grupe, fără a exista capi de serie.

În cadrul celor șase turnee, fiecare formație va juca împotriva celorlalte două și apoi câștigătoarele grupelor se vor califica în Final 8-ul Cupei României. Celor șase echipe li se alătură și cele mai bune două locuri doi.

O opinie despre acest format puteți citi la următorul LINK.

Final 8-ul va avea loc în perioada 13-17 februarie 2024, iar noutatea este că în 18 februarie va avea loc All-Star Game Masculin, acesta fiind organizat în orașul care va găzdui turneul final al Cupei României.

Se joacă SuperCupa României?

Conform site-ului oficial al FRB, SuperCupa României masculin se va desfășura între câștigătoarea LNBM (U-BT Cluj-Napoca) și vicecampioana LNBM (CSM Oradea), organizatorul evenimentului urmând să fie stabilit prin tragere la sorți dintre cele două formații.

Această decizie este o noutate fiindcă, în trecut, când o formație a realizat eventul, nu s-a mai organizat SuperCupa României. Rămâne de văzut dacă acest duel va avea loc în toamnă, mai ales că CSM Oradea va juca în preliminariile Basketball Champions League.

*foto: Facebook – Fundația Metropolis

17 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    @baschetro
    Sa inteleg ca in Cupa se scoate regula U23 si vor fi necesari doar 2 romani pe parchet tot meciul, indiferent de varsta?

    cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Istrate David:

      Suporterrrr
      Exact. Va fi aceeași regulă ca în LNBM.

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Ciudat
      Mi se pare un avantaj enorm pentru echipe precum Cluj (Richard, Cățe, Mișu), Oradea (Richard) si Craiova (Watson, Blaj). Dupa ce ca sunt avantajate in sezonul regulat, ii mai ajuta si in cupa.

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sorry cu regret
      cu ce sunt avantajate Cluj, Oradea si Craiova in sezonul regulat ?

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Cu
      Jucatorul naturalizat folosit ca si roman.

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Cate, Misu , Blaj sunt naturalizati ? Si tot nu vad avantajul, echipele au platit ( probabil mai putin Craiova ) pentru "naturalizarea " lor. Iar un "naturalizat" nu-ti garanreaza valoarea, nici nu se pun 6,83 puncte la cos inscris.

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      evident
      garanteaza !

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Titiacs
      Tu ai intrebat cu ce sunt avantajati in campionat.. eu ti-am raspuns, ca au americani naturalizati care produc mai mult decat orice roman, sa o lasam moarta pe asta cu “nu-ti garanteaza valoarea”. Spune-mi tu mie pe cine ai prefera sa ai in echipa, pe unul din cei 3 naturalizati sau pe Tudor Gheorghe, Radu Voinescu etc.? Si in legatura cu Blaj, Misu si Cate, echipele lor sunt avantajate in Cupa pentru ca ei au iesit de sub incidenta regulii U23 si in loc sa joace un U23, vor juca tot ei, deci clar avantaj.

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mi-a atras atentia
    formularea din articol : "Între timp, informația a fost confirmată oficial și pe site-ul oficial al FRB, " Am verificat si am constatat ca onor ferebeul a publicat comunicatul in data de 14 iunie la o ora mult dupa terminarea programului ( sic), adica la 16,25.
    Si asta arata "profesionalismul" si "abnegatia in munca" de care da dovada ferebeul. Stirea apare prima data in presa la citeva minute ( sa zicem o ora) de la sedinta, iar la mai mult de 48 de ore apare si comunicatul oficial. Acum nu stiu ce sa zic, un sincer felicitari presei sau un huooo ( prelung) "profesionistilor" din ferebeu. Oricum am promis sa nu mai mire absolut nimic cind vine vorba de ferebeu.

    cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Istrate David:

      FRB
      În apărarea FRB, știrea cu regula cu doi români a fost publicată pe FRB chiar în noaptea respectivă, într-un alt articol (https://www.frbaschet.ro/stiri/stiri/doi-jucatori-romani-in-permanenta-pe-teren,-in-ligile-nationale,-din-sezonul-viitor-0). Dar articolul cu deciziile Consiliului Director l-au publicat, într-adevăr, după două zile :D

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Glumind putin ( amar)
      sper ca ferebeul sa-ti ofere oportunitatea de a asista la urmatorul Consiliu Director. Nu de alta , dar sa aflam si noi in timp real ce se discuta !

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Serios vorbind
      analizind hotaririle luate am si eu citeva opinii :
      - La cea cu romanii OBLIGATI sa joace, mi-am exprimat opinia, de am obosit sa scriu : VALOAREA !
      - In buna traditie romaneasca se da in calul care trage, si se amendeaza ( dublu ) echipele care au o bruma de buget si vor sa reprezinte Romania ( includ aici si ferebeul) in competitii internationale. O sa vina unii sa spuna ca si afara in Campionate puternice sunt amendate echipele care depasesc plafonul de buget. Absolut de acord, dar care este plafonul in Romania ? De fapt stie cineva care sunt bugetele in Romania ? Dar acele campionate au vreo obligativitate in ceeace priveste prezenta in teren ?
      Dar, nu-i asa trebuie sa-i marim pensia lui Berceanu si cum 25% sau 50 % e prea putin, s-a mers pe 100%. Sincer bravo !
      - referitor la Cupa ROMANIEI ( subliniat) am o intrebare: echipele din liga 2 ( nu cele cu 2 in coada, gen CSM 2) de ce nu au dreptul sa participe ( precum la alte sporturi) la Cupa Romaniei ? S-ar putea gindi si un sistem mai amplu ( am revazut articolul din link) de desfasurare ( care ar servi ca un presezon in alte ligi). Eventual echipele participante la competitii internationale sa fie scutite de primul tur sau doua ( depinde de desfsurator). Dar vorba aia, cui ii pasa de Cupa ? - a se vedea si interesul (lipsa) pentru organizare.
      - si daca Cupa nu prea intereseaza ( nici macar pe ferebeu ), de ce ar interesa Supercupa ? Aici eu sper ca U-BT va ajuta Oradea sa-si intre in mina inaintea jocului cu Brindisi, printr-un joc, probabil inainte de turneul de Cupa. Ramine sa stabileasca de comun acord unde sa se joace. Sper ca nu la Huedin :) ( pentru neuronul stingher certat cu cultura generala, Huedin este un oras aflat aproximativ la jumatatea drumului Cluj-Oradea !)
      - imi "place" de asemenea modul de rezolvare a responsabilitatii sociale ale membrilor ferebeu. Cum altfel, prin OBLIGATIVITATE ! Cred ca o sa-ai atinga scopurile...
      - iar unanimitatea de la punctul 16 ma face sa cred ca intr-adevar ferebeul da primul exemplu de responsabilitate sociala si-l ajuta pe pensionarul Berceanu ( in afara de cresterea pensiei prin amenda de mai sus ) prin "achizitia prin leasing Toyota Proace Verso 5 usi MPV-2022 2.0D-4D 144 CP L2 H1. " !

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Jess:

      Supercupa
      Mi se pare o idee buna, sezonul competitional se deschide cu un meci tare intre cele mai bune echipe, cred ca pentru suporteri e bine din prima sa vada un meci intre cele doua. Ca idee Spania si Italia deschid asa sezonul competitional( la ei e cu Final 8 de obicei sau Final 4 dar na ei au mai multe echipe smechere). SuperCupa e mai mult din ratiuni de marketing, dar cum s-a zis aici ar fi benefic ca le ajuta pe cele doua echipe sa isi intre in mana , meciul le trezeste un pic spiritul competitiv

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titirel
    Bravo papagal urzica.ro,tu intrebi tu râspunzi nici ricardo nu mai tine pasul cu tine. Te ai bâgat pe geografie esti tare, vâd câ ai mai gâsit un orasel ın afarâ de sarmisegetuza.titicapgol pe tine sâ te ia ferebeul la sedinte,ın pauzâ pe lângâ bauturi le servesti şi putinâ istorie

    cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Ciucâ:

      Titirel2
      De VALOAREA ta şi au dat seama iubitorii baschetului, scrii de 20 ori pe zi de cativa ani. Un junior care face pasul la seniori şi este tinut pe bancâ nu şi poate arâta valoarea ın 2-3 ani şi se lasâ de baschet. Din pâcate sâ devi jucator bun (orice sport) nu este aşa uşor cum este sâ scrii pe baschet.ro cu google ın fatâ. Tu nu ai de unde sâ ştii dar sunt destui sportivi valorosi (ptr vârsta respectiva) care se pierd pe drum din cauza alegerilor gresite facute de impresari, familie şi de indiferenta unor antrenori.
      Aştept acum gramatica lui mpepo şi pacea baschetbalisticâ a lui ricardo

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    • Ricardo:

      Tine pasul
      Ricardo tine pasul dar mai are și alta treaba de făcut...!!!
      Revenind la baschet mie unul chiar îmi place aceasta regula cu doi romani pe teren. În Polonia se joaca la fel și va spun sincer se vede o creștere fata de acum 5 ani . Repet doar dacă se va investi masiv se va putea observa o creștere și în România. Dacă nu vom reuși sa aduce 2..3..4 străini de echipa de certa valoare care sa fie motoarele acelor echipe regula cu 2 romani nu va avea niciun rezultat asupra creșterii în valoare a romanilor.
      În legătură cu cine e avantajat și cine nu, cu siguranță echipele cu buget mai mare care își permit naturalizat au de câștigat. Și pana la urma este firesc sa fie răsplătite echipele mai puternice din punct de vedere financiar!

      cu 10 luni în urmă (15.07.2023)
    Raspunde
  • Venus :

    Regula U23 & more
    1. Regula U23 a fost creata si mentinuta pana ce copii federatiei au facut pasul la seniori.
    Adica pentru Berceanu '98, Fometescu '99, Voinescu '00 si Vasile '01.
    In fine au facut si ei pasul cum au putut...
    Acum gata, se inchide usa sa nu cumva sa mai apara si alti juniori in peisaj.
    Cativa inca mai cred ca FRB este despre baschet.
    De fapt este despre bani, afaceri, impresari, ROI, polite, ego si altele.
    Ca orice minister.
    2.Ideea cu Cupa Romaniei deschisa si pentru echipele din Liga 1(a 2-a) este prea logica ca sa fie adoptata de FRB.
    Si organizatoric se rezolva simplu: In primele faze (fara echipe din Cupe Europene) se poate stabili un barem iar in fazele superioare altul.
    Dar scopul nu este dezvoltarea baschetului ci dezvoltarea afacerilor personale(si familiale).
    Deci focus putin pe dezvoltare.
    Focus pe afaceri...
    Si ce e aia Echipa Federatiei in Liga1???
    O echipa pe banii FRB care joaca impotriva contributorilor?

    cu 10 luni în urmă (15.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!