Stiri Cupa României Masculin

Gaz Metan se impune fără probleme în faţa lui Miercurea Ciuc

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
09.03.2013

99-59 

 

          Statistica  

Gaz Metan Mediaş câştigă fără emoţii, 99-59 partida disputată în compania lui BC „Perla Harghitei” Miercurea Ciuc într-un meci din cadrul etapei a 26-a din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Kyle Shiloh a adus primele puncte ale confruntării printr-un coş din spatele semicercului. Primul sfert continuă însă echilibrat, majoritatea atacurilor fiind soldate cu ratări. Gaz Metan reuşeşte totuşi să se desprindă după 4 minute de joc iar aruncarea de 3 a lui Ivanovic şi reuşita lui Lilov duc scorul la 12-4. Run-ul medieşenilor continuă până la 16-0 iar diferenţa de pe tabelă creşte la 19 puncte cu 2 minute înainte de sfârşitul primei secvenţe.  După 10 minute în care ciucanii nu pun probleme, Gaz Metan conduce 27-9.

În condiţile în care harghitenii nu se regăsesc nici în secvenţa secundă, elevii lui Marcel Ţenter continuă să conducă ostilităţile. Tudor Dumitrecu înscrie din spatele semicercului  pentru 32-9 iar Ivan Harris scade mai apoi diferenţa la 20 de puncte prin acelaşi procedeu. Gaz Metan scade intensitatea iar Miercurea Ciuc reuşeşte prin Filipovic şi Harris să ducă scorul la 40-26. Mediaşul continuă însă să conducă jocul şi câştigă prima repriză a confruntării 46-28.

Primul coş al actului secund este semnat de Zoran Krstanovic, fiind însă anulat de reuşita lui Corpodean. Ivanovic înscrie de la distanţă iar Gaz Metan se distanţează la 21 de puncte, 55-34. Alb-negrii traversează din nou o perioadă foarte favorabilă, scorul cu 3 minute şi jumătate înainte de începerea sfertului decisiv fiind 63-39. Formaţia de pe Târnava Mare îşi adjudecă şi acest sfert şi intră în ultima secvenţă cu un avantaj de 25 de puncte, 71-46.

Gaz Metan începe bine ultimele 10 minute, atacurile elevilor lui Ţenter fiind imposibil de oprit pentru echipa din Miercurea Ciuc. Cu o mână foarte bună la aruncările din spatele semicercului, medieşenii măresc  diferenţa la 34 de puncte, scor 86-52. Krstanovic şi Nicoară aproprie scorul Mediaşului de 100 de puncte, 95-57, iar Ţenter îşi permite să îl trimită pe parchet pe tânărul Cătălin Funar.  Acesta stabileşte scorul final al partidei cu 4 secunde înainte de ultima sirenă, 99-59.  

Principalii marcatori ai meciului au fost Mladenovic, cu 16 puncte, Ivanovic şi Nicoară cu 14 puncte pentru Gaz Metan respectiv Harris cu 17 puncte şi Filipovic cu 13 puncte pentru Miercurea Ciuc. Titus Nicoară a adăugat 12 recuperări, realizând astfel double-double.

În urma acestui succes, gazdele acumulează 44 de puncte în timp ce oaspeţii rămân pe penultimul loc, cu 29.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Super.B :

    Ce meci
    Ce meci strans ""glumeam

    cu 11 ani în urmă (09.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!