Stiri Cupa României Masculin

George Ziguli: „Vom trimite memorii către FRB și MTS, iar caseta meciului cu Oradea către FIBA”

Radu Bărăian, Lucian Călinescu

Radu Bărăian, Lucian Călinescu
12.04.2014

BCM U Pitești a ratat calificarea în finala Cupei României după ce a fost învinsă în penultimul act de CSM Oradea, după o repriză de prelungiri, scor 84-86. După această confruntare, George Ziguli, directorul tehnic al trupei din Trivale, a vorbit în exclusivitate pentru TotalBaschet despre întâlnirea cu orădenii, dar și despre prestația brigăzii de arbitri care a oficiat partida, spunând că BCM U Pitești va trimite memorii către Federația Română de Baschet, Ministerul Tineretului și Sportului, iar caseta disputei cu Oradea va fi trimisă la FIBA pentru a fi analizată. 

„În primul rând vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul în care au abordat acest joc, cu multă dăruire și dorință de a câștiga și a merge în finala Cupei României. Suntem dezamăgiți pentru că nu am putut obține victoria și să ne calificăm în finală deoarece brigada de arbitri a avut o prestație foarte foarte slabă, cu toate că toți acești arbitri sunt arbitri internaționali. Au fluierat într-o singură parte, către CSM Oradea, cu decizii foarte foarte eronate pe tot parcursul meciului. Este supărător că acest lucru s-a întâmplat de față cu președintele Federației Române de Baschet (n.r. Horia Păun), secretarul general al FRB (n.r. Dan Berceanu) și nu în ultimul rând în fața președintelui Colegiului de Arbitri, domnul Ion Olaru.

Eu consider că, meciul de astăzi echipa din Pitești l-a câștigat, și pentru acest lucru vom lua unele măsuri. Vom face un memoriu către FRB, către Ministerul Sportului și nu în ultimul rând vom duce această casetă către FIBA pentru a le arăta în special prestația celor doi arbitri, Alexandru Olaru și Ciprian Stoica. Vreau să repet că prestația lor, nu numai în acest meci, lasă mult de dorit, și vom vedea ce consideră FIBA în legătură cu acest meci.

Pe această cale, vreau să le transmit tuturor antrenorilor de baschet să facem un campionat curat pentru următoarea stagiune și fair-play-ul într-adevăr să existe. Este păcat, toate echipele adună bani, merg după bani, și nu ne putem desfășura o activitate normală, o activitate curată, pentru a ajunge în ierarhiile baschetului românesc și mai ales într-o finală a Cupei României. Pentru noi, care suntem o echipă măruntă și muncim foarte mult, aveam această pretenție și puteam merge în finală.

În ultimul rând, vreau să-i atrag atenția domnului Ion Olaru, președintele comisiei de arbitraj, să nu se întoarcă la trecutul pe care l-a avut, pentru că eu personal și ceilalți colegi ai mei știm cum s-au desfășurat aceste alegeri și a ajuns în acest fotoliu de președinte. Este regretabil pentru că toate echipele fac investiții foarte mari și baschetul românesc este într-o creștere pe plan european”. 

Astăzi, 12 aprilie, începând cu ora 16:30, BCM U Pitești și CSU Asesoft Ploiești se vor duela în finala mică a Cupei României. 

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    ireal
    persoanjul din imagine simula ca arunca in jucatorii oradiei care aruncau libere si mai are tupeu sa povestesca?! asta da personaj.....

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    ..
    Am fost impartial la acest meci si intr-adevar am remarcat acest personaj si felul in care se comporta . Nu face cinste funcției pe care o ocupa si nici echipa pe care o reprezintă , dar sa fim realisti , Oradea s-a calificat aseară împinsă de arbitrii , dacă primea acest avantaj știm noi care echipa , acum ne intreceam toți in comentarii si injurii . Aseară Oradea s-a calificat ajutata de arbitrii ...dar oricum felicitări ambelor echipe pentru spectacol .

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      mda....
      pe aseh aseara nici ciulinele nu i-a putut ajuta sa marcheze de 3 puncte?!? cum se poate una ca asta?!? sa se ia masuri!!! de urgenta :)))

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe jeanpavel2 :

    oftica....
    nu inteleg ce treaba are ORADEA cu ce s-a intamplat la acest meci..... intr-adevar arbitrii de la noi sunt cam neprofesionisti cateodata... asa ar putea si oradea sa trimita casetele de la meciurile cu ploiestiul de anul trecut din play off cand domnisoara martinescu a vazut fault tehnic la o scapare din mana a mingii unui jucator de la ploiesti desi se afla singur pe o raza de 5 m. ar trebui suspendati domnii arbitrii... sau sa se introduca arbitraj video cum e in EUROLIGA. respect BCM U PITESTI pt spectacolul oferit ieri. CSM!!! CSM!!!!!! CSM!!!!! ADUCETI CUPA ACASA BAIETI!!!!!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Vrei un campionat curat?
    Dispari din Baschet! Ce ai facut in timpul meciului este incalificabil pentru un asa zis "reprezentant" al unui club de baschet. Esti printre ultimii dinozauri care mai strica aerul prin salile de baschet. Te-as indemna sa inveti stil si eleganta de la antrenorul Sapera dar in cazul tau stiu ca acest lucru este imposibil.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Ziguli
    Acest personaj care probabil are meritele lui in formarea acestei echipe frumoase a Pitestiului este dupa Iacobescu cel mai nesimtit si badaran conducator de club din Romania. Ar trebui sa il tineti departe in deplasari ca va face de rusine. Nu am vazut meciul, deci nu pot comenta despre arbitraj. Daca Sapera spunea ceva luam in considerare dar asa este doar o iesire a acestui personaj....

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da si...
    sa nu uitam de un anume personaj lungu.....alt dinozaur ;)

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Lungu
      Aici trebuie sa te contrazic. Se poate citi in posturile mele precedente parerea mea despre Lungu dar nu poate fi bagat in aceaisi categorie cu Iacobescu si Ziguli. Totusi Lungu nu este un nesimtit in sala.

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      recunosc
      trebuie sa recunosc si sa admit ca pe iacobescu nu il poate egala nimeni la nesimtire!!! e o epidemie ciudata la echipa aia....si majoritatea care intra in contact cu clubul ala se molipseste :D!!!

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • YMCA Tiger :

    mentiune onaribla
    si stimabilul din oradea care loveste suporteri

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ma bag ca musca in lapte dar o fac pentru ca nu stiu despre ce ii vorba! Poti sa detaliez putin?

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      pai chiar la voi in sala s-a intamplat...prima etapa din retur...iti amintesti?

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu, nu imi aduc aminte, memorie scurta, din pacate!

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    super tare! istoric chiar!!!
    cred ca s-a dorit intrarea in anelele baschetului de pe spatiul mioritic....0 reusite din 23 de aruncari de 3 puncte?!? asa ceva....

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    ati citit cu atentie?
    Voi ati citit cu atentie? Omul are o problema cu cei doi arbitrii, dar nu doar pentru acest meci cat si pentru alte meciuri. Nu are nimic cu CSM Oradea si chiar indeamna echipele la fair-play.
    Totusi vorbim de o semifinala, de o sansa poate pentru o cupa europeana care a fost luata. Au fost faze destul de clare la care s-a gresit. In baschet arbitrii pot face diferente enorme mai ales cum a fost ieri in momente cheie. Acest "dinozaur" cum il numiti este cel care tine un oras precum Pitesti cu o echipa de baschet, sau doriti de la anul 13 echipe in LNBM?

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!