Stiri Cupa României Masculin

Giurgiu "are puls". CSȘ-ul răpune acasă pe BC Miercurea Ciuc

Paul Olar

Paul Olar
22.03.2013

83-70
10-18 Statistica 3-25

Situația dificilă prin care trece clubul nu i-a descurajat pe baschetbaliștii de la CSȘ Giurgiu în partida ce a inaugurat etapa cu numărul 28 a Ligii Naționale. Aceștia au trecut pe teren propriu de BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc cu scorul de 83-70, încleștarea având loc vineri.

Formațiile de start

CSȘ Giurgiu: Perry Petty, Brian Burrell, Cristian Nicolae, Cătălin Vlaicu, Chris Ware

BC Miercurea Ciuc: Franjo Bubalo, Sasha Avalic, Ivan Harris, Jonathan Dupree, Marijo Hajdic

Elevii lui Chris Terrell nu au vrut să se vadă pe teren starea de neliniște din jurul echipei și au debutat surprinzător de bine în meci. În frunte cu Cristi Nicolae, dunărenii au fost foarte preciși din spatele arcului de cerc și după cinci minute, tabela indica 19-5 în favoarea trupei din sudul țării. Gruparea din județul Harghita a fost luata prin surprindere de elanul adversarilor, Bubalo și compania având o evoluție mai bună în sfertul secund. Chiar și așa, gazdele au intrat la vestiare sub un confortabil avantaj de 14 puncte, 41-27.

Repriza a doua s-a disputat sub bariera echilibrului. Combatantele au mers cap la cap, oaspeții încercând din răsputeri să reducă din diferență. Ivan Harris transformă două aruncări libere și limitează ecartul la 11 lungimi, însă inspirația din atac a lui Perry Petty îi ține tare pe poziție pe "lupi". Tot Harris este "gura de foc" a lui Laszlofy Botond în actul decisiv, dar "alb-negrii" nu fac pași greșiți și bifează astfel al zecelea succes stagional.

Din punct de vedere statistic, CSȘ-ul a fost senzațională la procentajele din acțiune. Jucătorii din orașul graniță cu Bulgaria au avut 60% la aruncările de trei puncte, respectiv 50% la reușitele din interiorul semicercului. Totodată, Petty și compania au fost mai buni din punct de vedere al mingilor prinse, intercepții, procentaj la libere, sau eficiență.

Perry Petty a fost cel mai bun om al amfitrionilor, sportivul american făcându-se remarcat cu 26 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Chris Ware a contribuit cu 19 puncte și 7 recuperări, iar Cătălin Vlaicu și-a trecut în cont 14 puncte și 11 recuperări. De cealaltă parte, Ivan Harris a avut 31 de puncte, pe când Bubalo, Avalic și Dupree au pus pe tabelă câte 9 puncte.

*Foto: Andrei Sfetcu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!