Stiri Cupa României Masculin

Interviu cu verișorii Vlad Moldoveanu și Luca Vasile, înaintea primului meci ca adversari

Interviu cu verișorii Vlad Moldoveanu și Luca Vasile, înaintea primului meci ca adversari

Rapid București va primi astăzi vizita celor de la CSO Voluntari, în a doua partidă care contează pentru etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Pe lângă faptul că duelul reprezintă o premieră în ceea ce privește meciurile la nivelul Ligii Naționale între cele două formații, duelul din Sala Rapid va fi și un meci „în familie”. Mai exact, fostul internațional român Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari) îl va avea în față pe viitorul jucător al naționalei Luca Vasile, rapidistul care a fost convocat în premieră de Dragan Petricevic la naționala de seniori a României. Cei doi sportivi sunt verișori primari și nu au mai evoluat până acum unul împotriva celuilalt la nivel profesionist.

Cei doi sportivi au oferit fiecare câte un scurt interviu pentru baschet.ro înaintea acestui duel inedit.

„E o experiență foarte faină atât pentru mine cât și pentru el și întreaga familie să ne vadă jucând unul împotriva celuilalt. A progresat foarte foarte mult în ultima perioadă. El a avut un moment destul de greu în clasa a XII-a atunci când era în Statele Unite și a pierdut tot sezonul, ceea ce l-a împiedicat să rămână acolo și să continue în NCAA Division I. Deși exista interes și oferte din celelalte ligi ale NCAA, cu siguranță el ar fi avut loc în prima divizie dar acea accidentare i-a cam deraiat planurile. Eu mă bucur că nu a cedat deoarece nu tot timpul lucrurile merg în viață așa cum îți dorești sau plănuiești. Dar a dat dovadă de tărie de caracter și după un an extrem de bun sezonul trecut, a ales să rămână la Rapid, să fie o piesă de bază a echipei și iată că îl vedem acum și la națională”, a spus Vlad Moldoveanu.

Și Luca Vasile așteaptă cu nerăbdare duelul cu CSO Voluntari:

Cu siguranță este ceva special să joc împotriva lui Vlad. Am crescut uitându-mă la meciurile lui din colegiu și urmărind evoluțiile lui din Euroligă și alte campionate puternice din Europa. Am știut mereu că există o mică șansă să joc cu el în echipă sau împotriva lui, iar odată cu transferul lui la Voluntari și reîntoarcerea mea în țară, am început să mă gândesc destul de des la asta.”

Căpitanul celor de la Voluntari se arată mândru de felul în care a progresat vărul său, pe care spune că îl ajută de fiecare data când poate:

„Mi se pare că evoluează foarte bine. Arma lui forte este șutul de afară, dar are și un fizic foarte bun și cu timpul va veni și acea încredere de a pătrunde mai mult deoarece nu multă lume știe dar sare și foarte bine. Cu siguranță această încredere va veni. Este unul dintre cei mai tineri jucători U23 din țară, dar face față cu brio rigorilor Ligii Naționale. Eu vorbesc cu el foarte des și știe că de fiecare data când are nevoie de sfaturi, mă poate contacta. Eu îi doresc doar să muncească, să fie sănătos și să ajungă acolo unde își dorește”.

Iar progresul lui Luca l-a adus pe radarul naționalei de seniori, fiind convocat în premieră pentru meciul cu Luxemburg din precalificările EuroBasket 2025.

„Sunt onorat să fiu convocat la echipa națională și astept cu nerăbdare să îmbrac tricoul naționalei de seniori. Începutul bun de sezon se datorează în principal colegilor și staff-ului de la Rapid București, iar acum preocuparea noastră principală este să continuăm în acelasi ritm și să devenim mai buni pe parcursul sezonului.”

Cu siguranță și sfaturile de la vărul cel mare au contat:

Am învățat multe de la Vlad în ultimii ani. Vorbim și ne sfătuim destul de des, în special când este vorba de baschet. Mă ajută să văd lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă și ulterior să iau decizii mai bune. Mă consider norocos că pot discuta cu Vlad când am probleme.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Cât despre meciul care se joacă astăzi în Sala Rapid, Vlad Moldoveanu a spus:  

„E un meci complicat, Rapid nu e o echipă ușoară, au o victorie cu Craiova, au pus Steaua în mare dificultate în deplasare, au avut acea înfrângere într-un meci 50-50 cu Constanța în campionat, nu e o echipă ușoară, ne așteptăm la un meci greu. Nu este nici cea mai ușoară sală în care putem juca, fiindcă sunt panouri suspendate, nu prea mai vedem așa ceva în LNBM. Este un meci pe care trebuie să îl tratăm cu maximă seriozitate. Va trebui să ne aducem noi energia, deoarece de săptămâna trecută am observat că este foarte greu să evoluăm fără spectatori, cel puțin pentru mine. Îmi place cu spectatori în tribune, chit că te aplaudă sau te huiduie, dar suportul nu este același fără ei. Va trebui să ne aducem energia noastră, să fim foarte uniți și cu siguranță va ieși foarte bine pentru noi dacă vom face aceste lucruri.”

Luca Vasile a fost scurt și la obiect: „Pronosticul meu este victorie Rapid București.”

Partida dintre Rapid București și CSO Voluntari se joacă vineri, 5 noiembrie, de la ora 17:30. Meciul va fi transmis pe Digi Sport 3 și online pe platforma celor de la Look Sport și canalul de youtube FRB Tv.

*foto colaj: sportpictures.eu/ Răzvan Păsărică, arhivă personală

1 comentariu la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Verisori
    Sezonul urmator ıl ia vlad langâ el ın locul lui badiu care sper sâ plece la o echipâ unde va fi apreciat la adevarata lui valoare.

    cu 2 ani în urmă (05.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!