Stiri Cupa României Masculin

Interviu Javon Masters: „Sistemul de tip bulă te testează mult fizic şi mental”

Interviu Javon Masters: „Sistemul de tip bulă te testează mult fizic şi mental”

Dinamo Bucureşti va debuta marţi în LNBM, după ce a stat la primul turneu al Ligii Naţionale din acest an. 

Elevii lui Antonis Constantinides trebuie să se recupereze după gustul amar lăsat de ratarea calificării în Final Eight-ul Cupei României. 

Însă pentru alb-roşii urmează o grupă destul de dificilă la Sibiu, acolo unde vor întâlni CSU Sibiu şi BCM U Piteşti. 

Am stat de vorbă înaintea acestui turneu cu Javon Masters, unul dintre puţinii jucători rămaşi în lotul lui Dinamo faţă de anul trecut. Acesta a povestit despre experienţa de a juca în turnee de tip bulă, fără suporteri, dar şi despre aşteptările sale în ceea ce priveşte actualul sezon. 

Acesta va fi al doilea tău sezon în România. Ce impresii ți-ai făcut până acum despre LNBM?

Liga din România este mereu una dura. Așa a fost și în sezonul trecut. Sunt mai mulți jucători experimentați la numeroase echipe, ceea ce dă o calitate mai bună baschetului de aici. 

Un sezon nou cu colegi noi și cu un antrenor nou. Cum ți se pare echipa din acest sezon al lui Dinamo?

Îmi place mult echipa noastră, jucătorii noi aduc o dinamică diferită față de echipa pe care am avut-o sezonul trecut. Antrenorul nostru e foarte intens, un om care își dorește să ne vadă jucând cel mai bun baschet pe care îl putem practica pentru ca astfel să ajungem în postura de a câștiga meciuri. Deci nu mă pot plânge de lucrul ăsta.

Deja ați experimentat sistemul de turnee de tip bulă. Cât de dificil este să joci în astfel de competiții? 

Este destul de dur. Am fost obișnuit în ultimii ani să joc un singur meci pe săptămână și mă pregăteam special pentru acel meci. Acum, în sistemul de bulă, joci două sau trei meciuri într-un timp scurt. Așa că te testează mult din punct de vedere fizic și mental. Nu am mai experimentat așa ceva din liceu, așa că cu siguranță este ceva diferit. 

Ce așteptări ai de la turneul din Sibiu?

Obiectivul nostru va fi să câștigăm meciuri, evident. Dar va fi dificil întrucât jucăm împotriva a doi oponenți de calitate, echipele din Sibiu și Pitești. Dar simțim că ne-am pregătit suficient pentru fiecare oponent în mod egal și vom fi pregătiți pentru ambele meciuri.   

De obicei Sibiul are cea mai gălăgioasă galerie din baschetul românesc. Cum crezi că va fi să jucați fără fani? Va fi ciudat sau te va ajuta să te concentrezi mai bine?

Cu siguranță va fi diferit. Anul trecut, în Sibiu, abia mă auzeam pe mine, darămite să mai strig și schema. Cu siguranță ne va ajuta din punct de vedere tactic și chiar și defensiv să auzim ce spun adversarii. Dar cu siguranță îmi va lipsi atmosfera electrică a fanilor din arenă, dar aceasta este doar una dintre provocările pe care le avem din cauza covid-19. Sperăm ca în curând să avem fanii înapoi pentru ca în viitorul apropiat să experimentăm energia care ne lipsește.

Dinamo Bucureşti va debuta marţi, 22 decembrie, de la ora 19:45, urmând ca miercuri să joace de la ora 16:45 cu BCM U Piteşti. Ambele meciuri vor fi transmise pe Digi Sport 4, Look Sport 3 şi FRB Tv.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii