Stiri Cupa României Masculin

Kyle Adnam: „Vreau să las un impact asupra comunității din Sibiu”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.08.2023

Kyle Adnam: „Vreau să las un impact asupra comunității din Sibiu”

Alături de Yordan Minchev și Pavlin Ivanov, Kyle Adnam este cel de-al treilea baschetbalist străin transferat de BC CSU Sibiu în această vară. Fundașul australian în vârstă de 29 de ani a evoluat de-a lungul întregii sale cariere doar în țara natală, în Noua Zeelandă și în Canada. Experiența sa în LNBM va fi prima pe Bătrânul Continent.

Vulturii galben-albaștri s-au reunit luni, 15 august. După primul antrenament, Kyle a oferit un interviu în care a motivat decizia sa de a veni la Sibiu, a vorbit despre oraș, despre obiectivele sale personale și ale echipei și despre calitățile care îl recomandă.

„Să joc în Europa e ceva ce am vrut să fac de mult timp. A fost o oportunitate încântătoare pentru mine. Am fost sub contract pentru foarte mult timp, în ultimii opt ani mai exact. Să devin liber de contract și să primesc oportunitatea de a face pasul a fost foarte atractiv. Am jucat în competiții FIBA cu echipa națională, dar știu că o să fie mai fizic și un stil de joc diferit, ceea ce mă încântă și mă împinge să îmi îmbunătățesc calitățile, să învăț de la echipă și să pun la dispoziție calitățile pe care le am deja și lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul călătoriei mele.

Nu știu prea multe despre Sibiu. Știu că este un oraș foarte frumos. Am apucat să mă plimb puțin în primele zile aici. Sunt puțin obosit din cauza schimbării de fus orar. Este foarte frumos, cred că fanii sunt foarte pasionați. Mulți mi-au scris că sunt încântați că voi veni la Sibiu și este plăcut să simt această căldură din partea comunității. Abia aștept să văd cum este într-o zi de meci.

Scopul principal este să câștigăm campionatul. Cred că experiența din FIBA Europe Cup o să fie una minunată. Știu că echipa a mai fost acolo, dar revenirea reprezintă un lucru impresionant. Vreau să fac un pas în față și să continui să fac ce am făcut și în celelalte colțuri ale lumii: să fiu un lider bun, un coleg bun și să îi aduc pe băieți aproape de mine. Sunt deja câțiva jucători buni în echipă și va fi important să mă integrez între ei pentru a crea o atmosferă pozitivă. Vreau să las și un impact asupra comunității din Sibiu. Nu îmi place doar să merg undeva ca să fiu plecat. Mi-ar plăcea să rămân și să fac comunitatea să îmi simtă căldura.

Îmi place foarte mult să joc în pick-and-roll, să arunc de la distanță, cred că asta e principala mea calitate. De asemenea, este important să fiu agresiv defensiv, să aduc energie pe teren ca un jucător mai scund. Îmi doresc să joc rapid, agresiv și să fac tot ce îmi stă în putință pentru a îmi ajuta echipa.”

CSU Sibiu va debuta în noua stagiune cu meciurile din primul tur al Cupei României împotriva celor de la CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. Turneul acestei grupe se va disputa pe terenul Gladiatorilor din Tomis. În campionat, vulturii sunt repartizați în Conferința B, alături de CSM Oradea, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și CS Vâlcea 1924.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!