Stiri Cupa României Masculin

Laguna Sharks și CSM Miercurea Ciuc se întâlnesc în duelul echipelor aflate în cele mai lungi serii de înfrângeri

Laguna Sharks și CSM Miercurea Ciuc se întâlnesc în duelul echipelor aflate în cele mai lungi serii de înfrângeri

Laguna Sharks București și CSM VSKC Miercurea Ciuc se vor afla față în față sâmbătă, 4 martie, în etapa a treia a grupei 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Aceste formații au cele mai lungi serii active de înfrângeri.

Laguna are șapte înfrângeri la rând în LNBM și este formația aflată pe ultima poziție în campionat, în vreme ce Miercurea Ciuc vine după 12 eșecuri consecutive. Harghitenii n-au reușit să se impună în campionat din noiembrie anul trecut. Per total, CSM Miercurea Ciuc are 2-6 bilanț în această grupă.

În privința datelor statistice de la debutul fazei secunde a campionatul, dintre echipele care au disputat deja două meciuri doar SCM Timișoara are un atac mai modest decât Laguna și Miercurea Ciuc. Bucureștenii au înscris în medie 70.5 puncte, iar harghitenii stau cu 74 pe meci. Privind tot sezonul, aceste două grupări sunt ultimele în privința mediei de puncte și au eficiența cea mai modestă, respectiv procentajele cele mai mici la aruncările de trei puncte.

Posesiile pierdute reprezintă o altă problemă majoră pentru Laguna Sharks și CSM Miercurea Ciuc, acestea fiind echipele care comit cele mai multe turnovers pe meci în Liga Națională, ambele având peste 18 mingi pierdute în medie pe partidă. În faza secundă, cifrele au crescut pentru cele două, ciucanii pierzând 23 de posesii pe întâlnire până acum.

Niciodată anterior cele două nu s-au întâlnit în Liga Națională, Laguna fiind la primul sezon în eșalonul de elită al baschetului românesc. CSM Miercurea Ciuc o să fie la prima deplasare în faza secundă a întrecerii.

Laguna a bifat singura victorie din sezonul 2022/2023 pe teren propriu, iar CSM Miercurea Ciuc este încă în căutarea unui prim succes departe de casă, acolo unde în majoritatea cazurilor a încasat peste 90 de puncte.

Jocul din Arena de Baschet din București va avea loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 17.00 și o să fie live pe FRB TV.

*foto: Pinti Attila / szekelysport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!