Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl și Brazilia s-au calificat la Campionatul Mondial, în detrimentul Argentinei

Leo Meindl și Brazilia s-au calificat la Campionatul Mondial, în detrimentul Argentinei

Azi-noapte (26.02) au avut loc ultimele jocuri din preliminariile americane ale Campionatului Mondial de baschet din vara acestui an.

Brazilia, formație aflată pe locul 4 în grupa ei, a reușit să se impună pentru a doua oară în fața liderului grupei, Statele Unite ale Americii, și s-a calificat la Campionatul Mondial.

Elevii lui Gustavo Conti au condus în cea mai mare parte a partidei însă nu au reușit în niciun moment să se distanțeze decisiv. Yago Santos și Bruno Caboclo, duo-ul de la Ulm, au evoluat excelent, fiind principalele guri de foc ale brazilienilor.

Cu toate că erau deja calificați la turneul final, americanii nu au renunțat la luptă și i-au presat pe brazilieni până la final dar aceștia au gestionat bine ultimele minute și au obținut victoria care i-a calificat la Mondiale: 83-76.

Bruno Caboclo (21 de puncte, 8 recuperări) și Yago Santos (17 puncte, 8 pase decisive) au fost principalii realizatori ai gazdelor, în timp ce Rafael Hettsheimer și Leonardo Meindl au marcat câte 11 puncte.

Jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca a reușit un singur coș din acțiune însă a transformat opt libere, a dat patru pase decisive și a avut trei recuperări.

Brazilia a încheiat preliminariile pe locul 4 în grupă, cu un bilanț de 8-4, la fel ca cel al Argentinei, aflată pe poziția a patra în cealaltă grupă, dar cu un coșaveraj mai bun (+175 vs. +79) care a trimis-o la Campionatul Mondial.

De cealaltă parte, din cauza înfrângerii surprinzătoare cu Republica Dominicană, Argentina ratează Campionatul Mondial pentru prima oară după 1982.

Argentina este vicecampioana mondială din 2019 și câștigătoarea AmeriCup în 2022.

Formațiile calificate la Mondial de pe continentul american sunt: Canada, Republica Dominicană, Venezuela, SUA, Puerto Rico, Mexic și Brazilia.

*foto: fiba.basketball

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!