Stiri Cupa României Masculin

Meciuri de poveste. Episodul 3: BC SCM Timișoara – CSU Sibiu (Final 8 Cupa României, 2018)

Meciuri de poveste. Episodul 3: BC SCM Timișoara – CSU Sibiu (Final 8 Cupa României, 2018)

Final Eight-ul Cupei României la baschet masculin, ediția 2017/2018, s-a desfășurat pe teren neutru, la Sfântu Gheorghe, după ce nicio echipă nu s-a grăbit să găzduiască turneul final. Astfel, FRB a luat decizia să mute competiția în sala campioanei naționale de baschet feminin.

Seria „Meciuri de Poveste”: 

 Mutarea s-a dovedit una destul de inspirată, comunitatea covăsneană fiind un mare fan al sportului cu mingea la coș, iar primul meci din ziua a doua a sferturilor de finală dintre BC SCM Timișoara și CSU Sibiu a făcut, în limbajul de lemn al cronicarilor sportivi, „o propagandă bună baschetului”.

Țin minte că mă aflam pe Valea Prahovei în acea după amiază de duminică și am ajuns la acest meci abia înspre sfârșitul sfertului al treilea. Cu toate acestea, am mai avut parte de aproape încă o partidă. Asta deoarece duelul dintre Timișoara și Sibiu a avut parte de nu mai puțin de trei reprize de prelungiri!

Partida părea a fi o bătălie între David și Goliath. Sibiul venea la meci după o victorie importantă contra marii rivale U-BT Cluj și se afla pe locul secund în campionat. Timișorenii erau pe locul șase, dar aveau mari probleme financiare.

Meciul a fost un adevărat roller-coaster. Un roller-coaster care nu a putut fi urmărit la televizor în direct, pentru că la Digi programul a fost decalat și a oferit un meci de fotbal. Astfel, pe live-ul site-ului nostru se aflau la finalul timpului regulat probabil toată suflarea sibiană care nu reușise să facă deplasarea la Sfântu Gheorghe. Cei care au reușit, câteva sute de suporteri, au făcut ca de obicei o atmosferă de poveste. Contra sibienilor s-au opus o mână de suporteri bănățeni, dar și o parte din spectatorii formației gazdă, încântați de prestația trupei lui Tudor Costescu.

Meciul a fost dus în overtime de către sibieni, chiar dacă în ultimul minut timișorenii au reușit o fază de excepție la ambele panouri: alley-oop Mijajlovic – Adrian Diaz și capac spectaculos al lui Komatina la Tyler Laser. Pratt a dus însă partida în prelungiri cu două libere.

La finalul primei reprize de prelungiri, Chris Cooper avea să ajungă la linia de fault, o adevărată „kriptonită” pentru puternicul centru american. Cu toate acestea, după ce „Coop” a ratat prima liberă, acesta a ratat intenționat a doua liberă, a recuperat ofensiv și a trimis meciul în a doua repriză de prelungiri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro) on

În a doua repriză de prelungiri a fost rândul timișorenilor să înscrie de la linia de fault, prin Milos Komatina. În ultimul sfert, bănățenii au marcat 5 puncte, și apoi au apărat acest avans după un meci extenuant, de 55 de minute.

Scor final 103-101 (CRONICA PARTIDEI AICI).

Veteranul Octavian Popa-Calotă a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 31 de puncte (16/17 de la libere) în 48:35 minute. Igor Mijajlovic a înscris și el 28 de puncte. De partea cealaltă Monyea Pratt a avut 18 puncte, 14 recuperări și 6 pase decisive, iar Chris Cooper a strâns 17 puncte și 16 recuperări. Paliciuc a marcat și el 16 puncte, în probabil cel mai spectaculos meci pe care l-am putut urmări „pe viu”. Și am văzut numai ultimele sale 25 de minute. Care au durat însă cam o oră și jumătate. :D

La sfârșitul partidei, Tudor Costescu avea să spună că:

„Am fost ca doi boxeri practic. A contat care a rezistat mai mult la loviturile încasate și mă bucur că am fost noi. Băieții au făcut apel la ultimele și cele mai adânci resurse de energie pe care pare că le au avut înmagazinate și mă bucur că am reușit să câștigăm”.

Antrenorul Sibiului, Dan Fleșeriu, avea să recunoască cu fair-play că Timișoara a meritat calificarea:

„Să zicem că tactica Timișoarei de probleme și de ce au tot spus că au ne-a adormit bine. Am sperat să reușesc să-i mobilizez pe jucători să nu creadă lucrul ăsta. […] Am avut un procentaj execrabil la aruncările de 3 puncte la începutul jocului. Timișoara a jucat mai bine, mai cu ambiție, mai cu dorință. Bravo lor”.

Miercuri, 6 mai, MVP-ul acestei partide, Octavian Popa-Calotă, dar și Mirel Dragoste, Ionut Drăgușin și Tudor Costescu vor fi invitații Baschet.ro într-un interviu transmis livestream pe contul nostru de facebook.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro) on

Împreună vom vorbi despre partida dintre BC SCM Timișoara și CSU Sibiu din sferturile de finală ale Cupei României, sezonul 2017/2018. De asemenea, vom discuta și despre sezonul Timișoarei din respectiva stagiune, dar și alte teme legate de lumea baschetului românesc.

Așteptăm întrebările voastre pentru cei patru invitați ai site-ului nostru.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!