Stiri Cupa României Masculin

Mirel Dragoste: „Sunt bucuros că pot face parte dintr-o echipă cu jucători români care vor performanță”

Paul Olar

Paul Olar
27.09.2014

Cedat la Universitatea Cluj-Napoca, Mirel Dragoste vede partea plină a paharului. Fundașul conștientizează că va avea un rol diferit în noua stagiune, așa că plănuiește să își plaseze cariera pe o pantă ascendentă.

Contactat de Total Baschet, sportivul mărturisește că a fost primit cu brațele deschise de trupa lui Carmin Popa. Drept urmare, internaționalul de tineret speră să nu dezamăgească și să pună umărul la succesele “studenților”.

„M-am acomodat foarte bine la Universitatea și sunt bucuros că pot face parte dintr-o echipă cu mulți tineri jucători români care vor performanță. Acest împrumut este benefic pentru mine, deoarece am ocazia să joc meci de meci și să prind experiență la un nivel înalt. Noi, ca echipă, ne propunem să jucăm cât mai bine și să avem cât mai multe meciuri câștigate.”

La „U”, Mirel va împărți vestiarul cu Mihai Racovițan, unul dintre veteranii Ligii Naționale. Între cei doi există deja o relație specială, “Mițu” venind în sprijinul colegului său cu sfaturi utile.

„Mihai Racovițan este un jucător cu foarte multă experiență în prima divizie. Cu ajutorul lui, pot beneficia de explicații atât la antrenamente, cât și în meciuri. Pentru mine nu poate fi decât un motiv de bucurie că fac parte din aceeași echipă cu un asemenea jucător de la care pot învăța multe.”

Dragoste a disputat deja câteva partide amicale în maieul Universității, ieșind în evidență datorită siguranței afișate pe parchet. Întrebat care este secretul respectivei evoluții, baschetbalistul a dezvăluit că totul se datorează încrederii acordate de Hristu Șapera, tehnicianul naționalei U20.

„Prezența mea la lotul U20 a fost una benefică, deoarece am jucat multe meciuri, iar domnul antrenor Hristu Șapera mi-a oferit minute de pe urma cărora am avut ce învăța.”

Clujenii inaugurează sezonul cu un duel în compania Timbei Timișoara, iar numărul 31 din angrenajul lui Popa se așteaptă la o misiune crâncenă. Deși bănățenii pornesc ca favoriți, ardeleanul nu își pierde încrederea, declarând următoarele:

„Meciul cu BC Timba Timișoara va fi unul dificil deoarece ambele echipe își vor dori la fel de mult victoria pentru accederea mai departe în Cupa României. Noi ne-am pregătit bine pentru acest meci și ar fi o surpriză plăcută să câștigăm, în special că nu jucăm pe teren propriu.”

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!