Stiri Cupa României Masculin

Miša Perišić: ,,A fost un adevărat spectacol”

Claudia Trușcă

Claudia Trușcă
10.01.2015

Victorie importantă pentru CSU Atlassib Sibiu. Echipa antrenată de Midorag Perišić s-a calificat în Final Four-ul Cupei României după o pauză de 8 ani, descalificând deţinătoare cupei, Energia Rovinari, scor 102-94. Tehnicianul ex-iugoslav a declarat la finalul partidei că au fost două meciuri foarte dificile, în condiţiile în care echipa sa nu a fost în formă maximă, în urma accidentărilor suferite.

”Amândouă meciurile au fost foarte dificile. Așa cum ați văzut au fost prelungiri, i-am învins acum cu 4 puncte, ei ne-au învins cu 4 puncte. Am avut situația sub control, cu 17 puncte diferență, la un moment dat, în sfertul al treilea.

Vreau să spun că este un rezultat foarte bun pentru clubul nostru, pentru băieți, faptul că după 8 ani Sibiul este în Final Four. Asta este important, cel mai important lucru în seara aceasta. Am luptat pentru acest rezultat. Am făcut multe greșeli, în anumite momente. Bojović a fost accidentat, nu s-a antrenat aproape 15 zile, dar a jucat în seara aceasta. Zyle a venit acum două zile. Nu suntem tocmai în cei mai buni parametrii, iar LeRoy este aici doar de o lună, dar este un jucător care chiar ne ajută foarte mult. Așa că, eu cred că vom fi din ce în ce mai buni și sper să fim tot mai buni.

De asemenea, vreau ca toată lumea să înțeleagă, pentru că am văzut comentariile de pe internet, de după meciul de la Rovinari, cum că nu e rău am pierdut la 4 puncte, dar că ar fi trebuit să câștigăm, dar nu este totuși un rezultat rău. Ei sunt o echipă care sunt printre primele în EuroChallenge. Pe terenul lor am condus aproape tot timpul, nu am avut noroc deoarece Kevin (n.r.Calotă) a făcut 5 faulturi și probabil acela a fost unul dintre motivele pentru care am pierdut, pentru că un român trebuie să fie pe teren și de aceea a trebuit să îl folosesc pe Norbert Pascu care nu are așa multă experiență ca și Kevin. Ceea ce vreau să spun este că așteptările sunt de multe ori mult mai mari decât realitatea. Băieții aceștia merită tot respectul din partea întregului oraș și pe asta vreau să pun mai mult accent decât pe ceea ce a fost în această seară. Au luptat 45 de minute, au luptat la Târgu Jiu.

Anul acesta au fost multe momente în care nu am fost mulțumit, dar cred că trebuie să continuăm să muncim și să ne preocupăm mai mult de ceea ce e în ograda noastră și de greșelile pe care le facem noi și apoi să ne uităm la alții. Cred că amândouă echipele au fost bune și cred că a fost spectacol. Am jucat 40 de minute acolo și 40 de minute acasă, și a trebuit să mergem în prelungiri. Asta înseamnă că suntem două echipe egale. A fost un adevărat spectacol și sunt foarte fericit că am reușit să învingem.

Dacă e să vorbim despre faulturi, ei sunt incredibil de agresivi. Și noi suntem agresivi, și doar echipa lor este mai agresivă decât noi. Când au pus presiune pe noi, aproape că ne-au oprit jocul. În acele momente nu am avut altă soluție, sincer vă spun, decât să punem presiune pe ei, și așa ne-am revenit și am câștigat meciul.”

Foto: Silvana Armat (TurnulSfatului.ro)

 

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    chiar nu ti-e rusine, sarbule?
    antrenorul Energiei te-a felicitat si tu vii si le acoperi mizeriile arbitrilor, atacand jocul Energiei? nu ti-e bah, rusine? Energia v-a felicitat si a spus ca n-are nimic sa va reproseze decat sa va felicite pe toti, iar tu, ***, vii si mananci ***? Suporterii Energiei au acuzat arbitrajul nu echipa sibiului, pricepi?

    Later edit: Mai usor cu atacurile la persoana si jigniri, acesta este ultimul avertisment.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    'bah' fanule
    Ca tot iti place tie exprimarea asta de mahala. Eu vad ca tu ai mari probleme in a intelege ce scrie pe aici Unde vezi tu ca s-a referit omul la arbitraj? Si las-o mai moale cu antrenorul energiei ca la ce circ a facut ieri in sala se apropie tare mult de iacobescu.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      entuziasm
      Sunt de parere ca entuziasmul ar trebui sa fie mai moderat. Nimeni nu a acuzat jucatorii Sibiului,dar atunci cand toata lumea este de acord ca au fost avantajati de arbitraj (inclusiv suporterii sibieni au recunoscut asta) este urat sa justifici diferenta de 30 de libere acordate prin agresiviatatea superioara a adversarilor. Sportivitatea ar trebui sa-i caracterizeze pe jucatori si antrenori,fiindca sunt suficiente "magariile" oamenilor de baschet ce se invart in jurul echipelor. Cat despre cmportamentul lui Constantinidis,acesta nu a fost cu nimic mai urat decat cel al lui Vulc (care a provocat in permanenta) sau Perisic,dar macar el a avut motive.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    circ, Iacobescu ?
    Dupa parerea mea, daca e vorba de circ, nici Vulc nu e sfant, sa ma exprim foarte diplomatic, doar ca e al vostru si ....... Toata lumea are specimenele proprii, ar fi mai bine sa ramanem totusi la "totalbaschet"

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Departe de a fi un sfant Vulc dar eu unul nu am vazut de mult un antrenor sa se comporte cum a facut-o ieri antrenorul energiei. Inca din startul meciului si-a inceput show-ul si trebuia sa primeasca cel putin 5 tehnice daca ne luam dupa comportamentul lui. Eu aici ii explicam lui 'bah' fan asta ca in acest articol nu a pomenit Perisic de arbitrii.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Ultimul mesaj pe subiectul asta
    Calificarea aceasta trebuie sa fie o sarbatoare pentru noi, dar umbrita de niste reactii degeaba, va garantez ca degeaba nu o sa se schimbe absolut nimic, an de an, meci de meci sunt probleme mari care efectiv strica munca tuturor, noi ca echipa mereu am fost victime ( probabil vom si de acum incolo) si eu am fost suparat pe arbitraj la majoritatea meciurilor chiar si ultimele in deplasari precum la TM sau Medias, dar asta e, am gasit de cuvinta sa critic mai mult jocul echipei foarte slab in deplasare. In meciul de ieri au fost o gramada de decizii gresite in ambele directii, ghinionul Energiei e ca cele impotriva lor au venit in niste momente foarte importante, dar de aici si pana la acuze de gen e o calificare nemeritata ( adica Energia ar fi meritat, desi nu a fost cu nimic mai presus ca noi, ambele ne-am impartit momentele cand am condus, in ambele tururi, echipe de valori apropiate) sau ca Energia fara Grigoras ar fi sters cu noi pe jos, la noi acasa...ca suntem 0 fara arbitrii, iar antrenorul vostru extrem, extrem de antipatic, imi pare rau ...fratiilor putin respect.
    Imi doresc ca la urmatorul meci dintre noi, in campionat tot la Sb, sa umplem sala, iar jucatorii sa dea totul ca sa se vada cine suntem noi cu adevarat.
    Numai bine !

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    pt jcn
    citeste mai bine ceea ce am scris eu, si apoi sa treci la jigniri, bine ca pricepi tu iar eu nu. Las-o mai usor cu mahalagismul ca nu e cazul. Vad ca aici celui care tipa mai tare i se da dreptate. Cat priveste circul facut de antrenor, chiar nu sunteti voi in masura sa vorbiti!!! Aveti si voi circari destui, asa ca e ultima oara cand iti raspund tie, atoatestiutorule!

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    @ 'bah' fan
    Chiar te rog. Daca avem circari enumera-i daca nu ciocul mic. Modul in care s-a comportat antrenorul vostru e incalificabil si daca primea vreo 5 tehnice tot erau putine. Daca tu vrei sa pornesti o polemica o putem face dar iti spun eu ca o sa pierzi, asa ca mai bine linistest-te.

    cu 9 ani în urmă (11.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Energia01 :

    Spectacol
    Cu "greseli"de arbitraj s-au fara greseli,bascetul este un specacol,o incantare a suporterilor si a tuturor privitorilor.Acest spectacol extraordinar nu are numai invingatori are si invinsi,"din pacate",dar de aici sa ajungi la jigniri,nu inteleg!!!...

    cu 9 ani în urmă (11.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!