Stiri Cupa României Masculin

Patrick Richard: „Bayreuth este o adversară dificilă așa că va fi o luptă grea”

Patrick Richard: „Bayreuth este o adversară dificilă așa că va fi o luptă grea”

Astăzi, 11 martie, de la ora 19:30, în direct pe canalul de Youtube al FIBA, Medi Bayreuth primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în returul sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup. În tur, alb-negrii s-au impus la un singur punct, 83-82, după reușita lui L.J. Peak.

Cel mai bun jucător al ardelenilor în disputa de acum o săptămână a fost Patrick Richard. Baschetbalistul american a adunat 17 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, având un indice al eficienței de +23.

În trecut, Richard a evoluat în Germania, la Mitteldeutscher, și cu ocazia reîntoarcerii în această țară a oferit un interviu pentru eurobasket.com. Sportivul de 30 de ani a explicat cum a ajuns la U-BT, cum i se pare această formație și cum vede întâlnirea cu Medi Bayreuth.

Din afară, oamenii pot să creadă ce vor. Eu îmi bazez multe decizii pe ceea ce își dorește familia mea. Prima oară mă gândesc la copiii și la soția mea. Această echipă m-a vrut și sentimentul acesta de a te ști dorit fără alte interese este cel mai bun. Voi încerca să scot maximul din această experiență. Aici așteptările sunt de a câștiga trofee. Avem un antrenor legendar pe care l-au adus la echipă și de asemenea sunt mulți jucători care au experiență la nivel înalt. În același timp, încercăm să ne concentrăm pe fiecare zi, pe fiecare antrenament și pe fiecare meci. Încă din prima zi, defensiva a fost principalul nostru obiectiv. Ne-am propus să ne apărăm știind că astfel întreg jocul se va deschide. Antrenorul ne dă multă libertate în ofensivă pentru a crea faze. Așadar, avem un stil entuziasmant de baschet. Așa cum am zis anterior, în echipă sunt mai multe persoane care au evoluat la nivel înalt înainte. Darko, pivotul nostru, a evoluat în Euroligă, Donatas a jucat în Champions League, Karlo a participat în Euroligă deși este încă foarte tânăr și Artis a jucat în Liga VTB. Prin urmare, avem o combinație destul de bună între europeni și americani. Eu m-am împrietenit cu Kerron de când am jucat unul contra celuilalt în Germania și în Franța. Principalul nostru conducător de joc a suferit o accidentare teribilă și K l-a înlocuit cu succes. Faptul că a putut să fie el însuși ne-a ajutat enorm. Acum l-am adus și pe L.J. și el este un alt jucător care poate să creeze faze, să atace și să arunce la coș. De asemenea, e un apărător versatil. S-a descurcat bine în Italia și acum poate să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele. Rolul meu este să fiu un lider. Atât din punct de vedere al acțiunii, cât și ca o voce pentru colegii mei. Trebuie să marchez aruncările dificile sau să mă apăr în momentele importante. Pentru mine, constanța e cea mai importantă. Echipele se uită la asta și eu mereu încerc să fiu constant. Întotdeauna îmi propun să fac mai mult și asta mă motivează. Bayreuth este o adversară dificilă așa că va fi o luptă grea. Antrenorul lor îmi este familiar și știu că ei vor fi pregătiți. De asemenea, și noi suntem pregătiți. Antrenorii noștri fac un scouting foarte bun. Însă, cel mai important pentru noi e să ne respectăm principiile, nu neapărat să ne gândim la cei din echipa adversă”, conform eurobasket.com.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Medi Bayreuth poate fi urmărit accesând următorul LINK.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!