Stiri Cupa României Masculin

Patrick Richard, după succesul din Muntenegru: „Am luptat, am luptat, am luptat”

Patrick Richard, după succesul din Muntenegru: „Am luptat, am luptat, am luptat”

Miercuri, 27 decembrie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus pe terenul lui Buducnost Podgorica cu scorul de 79 la 77, într-un meci din etapa a 13-a a sezonului 2023-2024 din BKT EuroCup. Un mare merit în obținerea acestei victorii au, din nou, veteranii Patrick Richard și Andrija Stipanovic, care au evoluat excelent în Muntenegru.

Căpitanul alb-negrilor a strâns 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție și un capac, terminând cu un indice al eficienței de +25.

„A fost dificil, dar am arătat inima pe care o avem, caracterul nostru ca echipă. Am rămas în meci, am rămas uniți și asta s-a întâmplat. Am luptat, am luptat, am luptat și, până la urmă, am găsit calea de a învinge. De-a lungul sezonului, am arătat multă reziliență și, în această seară, am demonstrat-o din nou, într-o sală în care este foarte greu să joci”, a declarat Richard imediat după încheierea jocului.

„Petrică” a avut 3/4 la aruncările de două puncte (75%), 2/2 la aruncările de la distanță (100%) și 4/4 de la linia de libere (100%).

La fel ca Richard, și Stipanovic a contribuit cu 16 puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 2 pase decisive și un capac. Pivotul ardelenilor a avut 6/10 din interiorul semicercului (60%), 4/6 de la linia de libere (67%) și a încercat chiar și o aruncare de trei puncte care, după o recuperare ofensivă a lui Mareks Mejeris, a dus la o triplă a lui Bryce Jones.

Drept urmare, Stipanovic a terminat cu +19 la eficiență și, mai mult decât atât, conform site-ului oficial al campioanei României, a depășit borna 1000 la puncte marcate în EuroCup.

Așadar, un nou joc în care veteranii lui U-BT Cluj-Napoca s-au dovedit a fi decisivi în obținerea unui rezultat favorabil.

Echipa lui Mihai Silvășan a ajuns la un bilanț de 9-4 în EuroCup și ocupă poziția a treia în grupa B.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    In primul rand
    vreau sa afirm, cu tarie, ca victoria de aseara a fost o victorie mare, pentru ca a fost obtinuta pe terenul uneia din cele mai de traditie echipe din fosta Iugoslavie, dar si pentru ca a fost obtinuta atat de greu, practic U aflandu-se tot meciul in urmarirea adversarului. E o victorie mare pentru ca U se afla intr-un reflux evident de forma, prima parte a meciului reflectand clar acest lucru, dar e o victorie mare pentru ca ne mentine, cu sanse mari, in lupta pentru locurile 3-4.
    In al doilea rand, ma simt absolut obligat sa elogiez prezenta celor doi piloni ai echipei, nu doar in acest meci, ci pe intreg parcursul echipei in Eurocup, PAT RICHARD (CREIERUL) si ANDRIA STIPANOVIC (INIMA). Ei au dovedit , inca odata, nu doar valoare sportiva de clasa, ci si caractere de exceptie, un devotament total pentru culorile clubului. Cand e mai mare nevoie, Pat devine instant cel mai bun conducator de joc pe care echipa il are, iar Stipe se lupta cu oricine, cu orice pivot din Eurocup, sub panourile adverse. Inca ceva despre caracterul si devotamentul lui Stipe: orice antrenor din Europa nivelului nostru stia ca, intr-un meci cu U, elevii tai pot face fara probleme faulturi la pivotul clujean, pentru ca stie sa dea libere; cred ca multi au acum surpriza neplacuta sa constate ca Stipe a invatat sa dea libere, intr-un procentaj absolut decent. Ce inseamna asta?! Inseamna ca omul, spre sfarsitul unei cariere in care a demonstrat ceva, a avut modestia si puterea de a invata acum ceva ce tine de ABC-ul jucatorului de baschet, trecand peste ironiile multora. Nu pot sa nu-mi amintesc si modul in care Stipe a gestionat situatia absolut regretabila in care s-a pus Guzman in meciul de pomina de la Oradea, el a salvat atunci si cariera lui Havana Boy si imaginea clubului. Pentru toate acestea si pentru multe altele nepovestite, Pat si Stipe fac parte, dupa umila mea parere, din galeria marilor baschetbalisti ai Clujului, acolo langa Big Ghitza, Cristescu, Sinevici, Roschnavschi, Silvasan etc. Si macar unul dintre ei, daca nu ambii, ar trebui pastrati cu orice pret in organismul clubului!
    In al treilea si ultimul rand, as vrea sa-mi exprim parerea despre ultimii veniti in echipa, inclusiv francezul Mokoka. Ei, dupa mine, se afla intr-o postura contrastanta cu cea descrisa de mine in cazul lui Stipe, Richard si chiar Guzman: in ciuda unei valori incontestabile, americanii nou-veniti imi fac impresia unor mercenari destul de indolenti, care ori nu pot, ori nu se straduiesc, de cele mai multe ori, sa faca diferenta in aceste meciuri internationale, poate cu exceptia lui Seeley. Cel mai indolent mi se pare Eddie, iar Jones, am mai spus-o, mi se pare ca seamana tot mai mult cu haoticul Sheperd, PG-ul de anul trecut. Mokoka, desi activ si puternic, imi pare, si el, destul de limitat, indeosebi ca si conducator de joc. Patrick le da clasa si lui si lui Jones! Concluzia mea, clar definita, e ca principala cauza a caderii jocului echipei, de la meciul cu Gran Ganaria incoace, este randamentul slab, oscilant, al acestor baieti nou-veniti.
    Una peste alta, uriasa victorie obtinuta aseara, ar putea insemna, sper sa insemne, revenirea echipei la forma din toamna. Haide U!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • 'mpepo:

      Analiză
      lucidă, pertinentă, pe care o apreciez. Aș adăuga la galeria baschetbaliștilor U-iști emblematici pe Horia Demian, Mate Rührig, Mircea Barna, jucători pe care am avut bucuria să-i văd jucând.
      În rest, să fim alături în continuare de echipa de suflet care performează în Europa de la an la an. Haide "U"!

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    One Team!
    Bravo Pat! Bravo Stipe! Și în același timp bravo întregii echipe!
    Un parcurs foarte bun până acum. Jucătorii noi veniți au arătat valoare, au luptat și au adus contribuții semnificative pentru obținerea rezultatelor de până acum! Cred că s-a asamblat o echipă foarte frumoasă cu jucători care au atât calități cât și atitudine!
    Echipele adverse își fac și ele temele, se apără și pot limita contribuția jucătorilor foarte buni de la distanță (spre exemplu), dar asta (poate) deschide alte oportunități pe faza ofensivă. Dinamica meciurilor este diferită și jucătorii noștri contribuie pe rând mai mult sau mai puțin (vizibil) la rezultatul final al unui meci.
    Mai amintesc ce a declarat Pat despre Eddie (un articol/blog scris de Pat, https://www.euroleaguebasketball.net/eurocup/news/patrick-richard-cluj-we-are-definitely-hungry-for-more/): "[...] I mentioned Jarell Eddie. I have been playing for 12 years and he is probably the best shooter I have played with, and seeing him on a daily basis, what he does before and after practice, working out, shooting and stuff like that... I can see why he shoots like that. He's got the quickest release. [...] But this guy is automatic, man!". Se simte din articol spiritul de echipă și e foarte important să existe acest spirit de echipă. Jucătorii se completează și rezultatele sunt cele de până acum pentru că vin multe contribuții din echipă și ca echipă.
    Eu sper să putem ține în sezonul viitor cât mai mulți dintre jucătorii de acum!
    Haide U!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!