Stiri Cupa României Masculin

Patrick Richard: „Va fi un meci dificil în fața unei formații care ne este familiară”

Patrick Richard: „Va fi un meci dificil în fața unei formații care ne este familiară”

Miercuri, 22 ianuarie, fanii baschetului românesc vor putea urmări un duel interesant între cele mai bune echipe ale acestui sezon: CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Jocul va fi deosebit de important pentru ambele formații care se află în aceeași grupă din FIBA Europe Cup.

Partida din Arena Antonio Alexe va reprezenta cea de-a patra întâlnire a celor doi Richard: Patrick și Kris. Totuși, jucătorul lui U-Banca Transilvania nu se gândește la acest aspect, ci doar la obținerea victoriei.

Cred că este un lucru bun pentru toată lumea. Personal, nu mă prea interesează duelurile personale. Singurul lucru care contează pentru mine e să câștigăm. Va fi un meci dificil în fața unei formații care ne este familiară. Este un joc important pentru noi în vederea calificării în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Ar fi un pas mare înainte, un duel important în deplasare. Va fi distractiv.

Pentru noi, e important doar următorul duel. Am obținut un succes mare în deplasare care, în FIBA, valorează aproape cât două victorii. Ne-am revanșat pentru înfrângerea din Minsk câștigând în Israel. Acum vom merge într-o sală unde este dificil de jucat mai ales că ei au pierdut în ultima etapă acasă. Vor fi motivați din această cauză și pentru că evoluează împotriva noastră. Știm la ce să ne așteptăm.”

În precedenta confruntare dintre cele două rivale, CSM CSU Oradea s-a impus pe teren propriu, provocându-i adversarei prima înfrângere pe plan intern.

Am jucat o singură dată acolo și nu am câștigat. Evident, este dificil dar ne concentrăm pe ce avem de făcut. Este a patra oară când îi întâlnim, nu sunt niște străini pentru noi. Ne sunt familiari și noi le suntem familiari lor. Echipa mai bună va câștiga. Vom merge acolo având în minte să obținem succesul și nimic altceva.”

În weekend, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSA Steaua București la o diferență de 25 de puncte, fapt care le-a oferit clujenilor un plus de moral.

„Aveam nevoie de o victorie. Am avut un joc dezamăgitor împotriva Craiovei și știam că urmează o confruntare acasă. Prin urmare, ne doream să jucăm bine în fața fanilor noștri. Am avut mulți suporteri și apreciem susținerea lor și sperăm să continue să vină. Aveam nevoie de un succes așa că nu conta împotriva cui jucam. Noi ne-am concentrat doar pe noi înșine și pe sarcina pe care trebuia să o îndeplinim pentru a învinge.”

Grupa J a FIBA Europe Cup are două echipe cu un bilanț de 2-1 și două cu 1-2. Richard consideră această grupă ca fiind una dintre cele mai echilibrate din întreaga competiție și, în ciuda acestui lucru, explică de ce el și colegii săi au așa de multă încredere pe teren.

Fiecare echipă este puternică. Avem, probabil, cea mai dificilă grupă sau una dintre cele mai echilibrate. Orice echipă se poate impune în fața oricărei adversare.

Am muncit încă din prima zi. Am spus asta și înainte: munca pe care o facem ne dă încredere. Am văzut că tot ce am repetat, efortul depus s-a văzut pe teren. Felul în care jucăm fiecare confruntare e cel mai important aspect. Cu siguranță suntem încrezători de fiecare dată când pășim pe teren.”

Ieri, 20 ianuarie, Mihai Silvășan a împlinit 35 de ani și acesta i-a rugat pe elevii săi să îi facă drept cadou victoria în derby-ul de la Oradea.

Tocmai m-a întrebat dacă putem să îi oferim acest cadou. Sper să reușim să facem asta. E un loc dificil de jucat și, mai ales, de câștigat dar vrem să obținem victoria.”

Disputa dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 22 ianuarie, de la ora 19:00 în direct pe Digisport 4 și pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!