Stiri Cupa României Masculin

Patru baschetbaliști autohtoni și-au prelungit înțelegerile cu Laguna București

Patru baschetbaliști autohtoni și-au prelungit înțelegerile cu Laguna București

Laguna Sharks București a anunțat prelungirea contractelor cu patru jucători autohtoni, fiecare fiind în lotul cu care formația din Capitală a promovat din Liga 1 la capătul stagiunii 2021/2022.

Matei Constantinescu, Radu Mihai David, Tiberiu Pușcașu și Călin Stoian sunt cei patru baschetbaliști cu care „rechinii” vor continua și în 2023/2024. Dintre aceștia, Radu nu a prins deloc meciuri în LNBM.

Călin Stoian a prins 28 de meciuri în Liga Națională pe parcursul stagiunii precedente, el fiind folosit și în 12 partide din Liga 1, la echipa secundă a Lagunei. În primul eșalon a adunat 1.6 puncte, 1.6 recuperări, 0.9 pase decisive și 0.7 intercepții.

Tiberiu Pușcașu a jucat în 11 partide de LNBM și în 13 din Liga 1 pentru Laguna, mediile lui în primul eșalon fiind de 0.8 puncte, 0.8 recuperări și 0.1 pase decisive în puțin peste 7 minute pe parchet pe meci. Rolul său a fost mai important la echipa secundă, unde a prins în medie 30 de minute pe parchet pe partidă și a fost liderul formației.

Matei Constantinescu a bifat 8 apariții în Liga Națională pe parcursul anului trecut, în cele puțin peste 4 minute petrecute în medie pe parchet reușind să adune 0.6 puncte, 0.5 pase decisive și 0.4 recuperări. Asemenea lui Pușcașu, și rolul lui a fost mai important în echipa secundă a Lagunei.

Radu Mihai David a jucat exclusiv în Liga 1 pentru Laguna în 2022/2023, iar în 20 de partide a contribuit cu 10.3 puncte, 3.8 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.0 intercepții. Tânărul născut în 2004 a făcut parte din lotul cu care Laguna a promovat în finalul sezonului 2021/2022.

Laguna București a anunțat pe cale oficială un singur transfer, pe sârbul Stefan Mitrovic, iar din informațiile noastre și Sebastian Ionescu a semnat cu clubul din Capitală. La capitolul despărțiri se încadrează Radu Paliciuc, Lukas Aukstilkalnis, Cristian Mâinea, Wilhelm Brosser, Trevor Blondin și Aleksandre Phevadze până în acest punct.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!