Stiri Cupa României Masculin

Premieră în LNBM: Trei echipe diferite vor avea un jucător naturalizat

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.06.2022

Premieră în LNBM: Trei echipe diferite vor avea un jucător naturalizat

Pentru prima dată în Liga Națională de Baschet Masculin, trei echipe vor beneficia de serviciile unor jucători naturalizați. Această situație este posibilă datorită transferului lui Giordan Watson la SCM U Craiova.

Veteranul de 36 de ani a semnat o înțelegere pentru stagiunea următoare cu Leii din Bănie și va bifa a patra sa echipă diferită în LNBM, după Energia Târgu Jiu, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj. El a câștigat titlul în stagiunea trecută, alături de U-BT, dar i-a părăsit pe studenți fiindcă echipele din campionatul României vor fi obligate să folosească un singur jucător naturalizat pe foaia de joc.

În acest sens, ardelenii îl au deja pe Patrick Richard, care tocmai ce a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani cu studenții. El a sosit în România în 2019 și a primit cetățenia în iarna anului 2021. În cei trei ani în România, el a câștigat două titluri de campion.

Un alt jucător naturalizat cu două titluri de campion în România este Kris Richard, jucător care a evoluat numai pentru CSM Oradea în campionatul nostru. El a ajuns în 2018 la gruparea bihoreană, dar pentru un sezon a evoluat în Polonia și Franța, la Zielona Gora și Strasbourg, înainte să revină alături de Leii Roșii.

Pe lângă cei trei jucători naturalizați, BC CSU Sibiu va beneficia și ea de serviciile unui jucător cu dublă cetățenie. Este vorba despre Barış Çağan Özkan, un conducător de joc în vârstă de 28 de ani.

*foto: vocea-olteniei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!