Stiri Cupa României Masculin

Prestații excelente pentru David Vida și Ștefan Grasu în victoria cu Steaua

Prestații excelente pentru David Vida și Ștefan Grasu în victoria cu Steaua

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita Stelei București într-un meci disputat în cadrul primului turneu LNBM din sezonul 2020-2021. Formația gazdă a reușit să practice un joc foarte bun și s-a impus la o diferență de 34 de puncte (106-72), obținând a doua victorie stagională.

Rezultatele din duelurile cu Voluntari și Steaua au fost oarecum surprinzătoare din cauza faptului că Mihai Silvășan nu s-a putut baza pe Donatas Tarolis, Andrija Stipanovic, Karlo Zganec și Nandor Kuti. Așadar, în absența a patru baschetbaliști importanți în economia echipei, lotul lui U-BT a inclus șase jucători cu vârste sub 18 ani.

Totuși, alb-negrii au câștigat ambele partide disputate în BTarena și au început noua ediție cu dreptul. Cred că ne-am autodepășit. Îmi era frică puțin de turneu din cauza absențelor, însă jucătorii au făcut o treabă extraordinară. S-au motivat suplimentar și au compensat prin dăruire și intensitate lipsa oamenilor mari”, a mărturisit Silvășan pentru u-bt.ro.

În confruntarea cu formația pregătită de Cătălin Burlacu, jucătorii români ai lui U-BT au adunat 48 de puncte (18/34 din acțiune, 7/15 de la distanță, 5/6 de la libere), 20 de recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și 7 faulturi obținute.

Cel mai bun sportiv de pe teren a fost David Vida, în vârstă de 21 de ani, autor a 25 de puncte. Baschetbalistul sătmărean a avut 5/6 la aruncările de trei puncte, 3/3 la aruncările de două puncte și 4/4 de la linia de libere. De asemenea, Vida a adăugat 7 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, finalizând cu un indice al eficienței de +30.

Iată ce a declarat MVP-ul lui U-BT la finalul meciului de sâmbătă:

Sunt entuziasmat de aceste victorii. A fost greu, chiar dacă nu am jucat meciul cu Constanța. Am făcut față și am arătat ce am putut. M-am simțit liber și am avut o atitudine bună pe teren, am fost concentrat și am dat totul. Atât m-a interesat. Sunt mulțumit de mine, deși puteam mai mult în apărare și în atac.”

Un alt jucător care a evoluat foarte bine împotriva roș-albaștrilor a fost Ștefan Grasu. După ce a revenit recent de la acțiunea echipei naționale, baschetbalistul de 17 ani a fost titularizat pentru a doua oară consecutiv și a înscris 12 puncte în primul sfert. În cele din urmă, Grasu a terminat partida cu 14 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și +16 la eficiență.

A fost destul de greu, ne-au lipsit jucători importanți. La primul joc nu m-am simțit foarte confortabil, nu m-am regăsit. Am încercat să schimb asta în timpul liber și am reușit. Cel mai important este să fim împreună și aș spune că avem cel mai bun căpitan din lume, Patrick Richard. Le transmit suporterilor să aibă la fel de multă încredere în noi, le vom oferi de fiecare dată un show. Sperăm că ne vom revedea în sală în curând. Mă bucur că am jucat mult noi, tinerii, suntem încrezători și este foarte greu să fim doborâți”, a explicat Ștefan Grasu într-o declarație pentru site-ul oficial al lui U-BT.

Nu în ultimul rând, ultimul meci al turneului de la Cluj a consemnat debutul în echipa de seniori a trei jucători din cadrul Academiei U-BT: David Lăpuște, Alexandru Turdean și Darius Coste. Primul, fiul fostului baschetbalist Flavius Lăpuște, a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor, după o aruncare de la semidistanță.

Au debutat și cei trei juniori. Mă bucur că scorul mi-a permis să îi introduc în teren. Și-au făcut treaba foarte bine. Asta arată și nivelul la care se află academia noastră”, a spus Silvășan după încheierea jocului. De altfel, în ultimele minute ale confruntării, Ștefan Grasu era cel mai în vârstă jucător de pe teren al clujenilor. Tudor Șomăcescu și Dragoș Lungu au evoluat și ei pentru ardeleni, marcând trei, respectiv două puncte.

Așadar, o evoluție excelentă pentru românii lui U-BT care demonstrează că, dacă li se dă încredere și timp, pot să își ajute echipa.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    În 12.11.2020 am scris
    „Sincer am așteptat câteva comentarii după meciul de ieri. Fără să cad în latura super entuziasmului, am remarcat câteva aspecte. 1. Am văzut scheme aplicate indiferent de componența aflată pe parchet. 2. Versatilitatea jucătorilor mici. 3. Ambiția. 4. Ritmul de joc. 5. Foarte important minutele acordate celor tineri, care cred că nu au dezamăgit. ” Cred că acest comentariu este mai mult decât valabil azi. Se vede influența lui Dule!

    cu 3 ani în urmă (13.12.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    gj
    Prestatii bune au avut si alti jucatori romani de la alte echipe.
    Cred ca principalul motiv este lipsa a 2-3 straini, care le-a dat sana sa joace mai multe minute decat in mod obisnuit si sa aiba responsabilitati mai mari.

    cu 3 ani în urmă (14.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!