Stiri Cupa României Masculin

Rapid București a câștigat duelul restant cu CSM Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.04.2022

Rapid București a câștigat duelul restant cu CSM Miercurea Ciuc

Rapid București a câștigat duelul restant cu CSM Miercurea Ciuc, din runda a 14-a a Ligii Naționale. Giuleștenii s-au impus cu scorul de 92-81, deși nu au avut cel mai bun start de meci.

Rapid București: Jagan Mosely, Devon Bookert, Luca Vasile, Jordan Swopshire, Nikola Stanojevic

CSM Miercurea Ciuc: Sebastian Ciucă, Mihajlo Bogdanovic, Lazar Djurovic, Nicolae Ciucă, Lock Lam

Bogdanovic a dezghețat tabela cu un slam-dunk. Ionescu a mărit ecartul oaspeților, înainte ca Stanojevic să înscrie primele puncte pentru rapidiști, de la libere. Lam și Djurovic au răspuns de la distanță. Vasile a reușit două astfel de coșuri pentru giuleșteni și a dus sccorul la 9-12. Bogdanovic a înscris și el din spatele semicercului. Feroviarii erau conduși cu 19-23 după primul sfert.

Bogdanovic a mărit avantajul cu un and-one, înainte de tripla lui Swopshire. Run-ul rapidiștilor a ajuns la 9-0, iar aceștia conduceau cu 28-26, înainte ca Bogdanovic să răspundă printr-un nou coș cu fault. Swopshire a restabilit egalitatea de la libere. Djurovic a înscris un coș de trei prin care a dus scorul la 34-32, înainte de un timeout cerut de Bulancea. Rapidiștii au intrat în avantaj la cabine, 41-38, după layup-ul lui Mosely.

Djurovic a deschis a doua jumătate a confruntării printr-un coș din spatele semicercului. Ionescu i-a urmat exemplul cu două astfel de reușite, iar harghitenii reveneau în avantaj. Mosely a răspuns tot de la distanță și a dus scorul la 46-47. Bookert a readus-o pe Rapid în avantaj prin cinci puncte consecutive. Tripla lui Swopshire l-a forțat pe Botond să ceară timp de odihnă, la 54-50. Aktaș și Bookert au mai adăugat două triple pentru a mări avantajul, iar înaintea ultimului sfert, scorul era 71-59.

Djurovic a redus deficitul de pe tabelă cu un coș de trei. Ciucă a dus scorul la 75-63, de la linia de libere, dar Aktaș a răspuns pe pătrundere, înaintea triplei lui Lam. Ionescu i-a adus pe oaspeți la două posesii cu un nou coș de trei. Bookert le-a tăiat aripile adversarilor printr-o reușită de la semi-distanță. Rapid a încheiat disputa cu un run de 17-12 și s-a impus cu 92-81.

În ultima etapă, Rapid București primește vizita lui FC Argeș Basketball. CSM Miercurea Ciuc va evolua pe terenul lui SCM Timișoara.

*foto: Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!