Stiri Cupa României Masculin

Rapid București bifează a cincea victorie în Liga Națională

Rapid București bifează a cincea victorie în Liga Națională

Rapid București a putut să se impună la Târgu Mureș în încheierea etapei a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 81-62 duminică seara (20.11) și a ajuns la cinci victorii în tot atâtea apariții în campionat. Darius Odom-Johnson a lipsit din echipa giuleștenilor în acest duel.

Mureș: Jonathan Person, Goran Martinic, Goran Gajovic, Vladislav Șolopa, Szabolcs Santa

Rapid: Mladen Jeremic, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Începutul meciului a fost lipsit de precizie în privința încercărilor din acțiune, Person egalând cu un floater după ce rapidiștii au deschis scorul de la libere (2-2) și Olah ajungea la rândul său la linia de fault pentru a face 2-4. Tot Olah ducea diferența la 4-8 la jumătatea primului sfert, moment în care procentajele celor două echipe erau foarte modeste, pivotul rătând apoi oportunitatea de a crește ecartul la șase puncte. Giuleștenii au putut apoi să se ducă la trei posesii (7-15) în urma unei serii de puncte consecutive la care au contribuit Bilinovac și Stone, run-ul fiind oprit cu reușita lui Lowrence și liberele lui Person, după 10 minute scorul fiind 13 la 20 pentru Rapid.

Oaspeții s-au desprins la o diferență formată din două cifre la scurt timp după începerea celui de-al doilea sfert, 13-24, Bilinovac devenind primul jucător în double figures în acest joc. Engi Rosenfeld a scuturat plasa de la distanță și aducea primele puncte ale mureșenilor în parțialul acesta, Evans finalizând apoi cu layup pentru 16-28 și Martinic înscria la rândul său de la distanță, Solopa reducând diferența la 21-28. Mureșenii i-au forțat să ceară time-out la 24-29 în urma dunk-ului lui Șolopa, ambele echipe având apoi situații ratate până la tripla lui Marcu Badiu și în cele din urmă scorul la pauză era 28-32 pentru Rapid.

Tyler Stone a deschis repriza secundă cu două încercări bune de la distanță, 30-38, diferența devenind de nouă puncte cu and-one-ul lui Barovic (32-41). Tot Stone a continuat seria foarte bună a giuleștenilor și se mergea la 32-43, Gajovic aducându-și echipa la trei posesii în urmă la capătul unei faze în viteză. Bilinovac scutura plasa de la distanță pentru +14 aproape de jumătatea sfertului și Gajovic răspundea la fel (39-48), ofensiva Rapidului continuând să arate foarte bine după revenirea de la cabine. Time-out-ul lui George Trif n-a ajutat-o pe CSM Târgu Mureș și Bilinovac era precis la 41-56 și Stone mărea diferența la +17, în cele din urmă Rapid intrând în sfertul decisiv cu 48-60 pe tabelă.

Rapidul a revenit la un avantaj mai mare de 15 puncte în debutul sfertului patru (50-66), Stone având un capac spectaculos pe un contraatac al mureșenilor și pe o posesie viitoare puncta la 52-68. Gajovic a ajuns la linia de fault și apoi Santa înscria alte două puncte cu care CSM Târgu Mureș putea să reducă puțin din handicap, 58-70, Tudor Costescu cerând un timp de odihnă cu trei minute rămase din meci. Alex Olah a pus două puncte ușoare în urma unei acțiuni colective la 60-74 și într-un final s-a terminat cu 62-81 pentru Rapid București în această deplasare de la Târgu Mureș.

CSM Târgu Mureș (2-4 bilanț) o să se deplaseze în etapa a șaptea la Miercurea Ciuc, iar Rapid (5-0) are pe teren propriu derby-ul conferinței A, contra lui U-BT Cluj-Napoca.

Tyler Stone și Josip Bilinovac au înscris câte 20 de puncte pentru Rapid, primul având 7 recuperări și 4 pase decisive, iar cel din urmă 4 recuperări și 4 assist-uri pe lângă reușite.

Goran Martinic (18 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Goran Gajovic (15 puncte, 6 recuperări) au fost principalii marcatori pentru CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!