Stiri Cupa României Masculin

Rapid București câștigă la o posesie diferență pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

Rapid București câștigă la o posesie diferență pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

CS Rapid București a trecut cu 82 la 80 de CSM VSKC Miercurea Ciuc într-un meci disputat vineri, 15 aprilie, pe terenul harghitenilor în etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Miercurea Ciuc: Ionescu, Bogdanovic, Cioacătă, Ciucă, Lam

Rapid: Aktaș, Mosely, Swopshire, Penciu, Stanojevic

Ciucanii au mers primii la mai mult de două puncte diferență, Lam înscriind de trei ori la rând și făcea 9-5, apoi Bogdanovic a urcat scorul la 11-5 cu liberele sale. Alley-oop-ul lui Sumbry a fost bun pentru +7 în favoarea ciucanilor, de unde Rapid a recuperat prin triplele lui Aktaș și Stanojevic și venea la un punct în spate, 15-14. Mosely a putut egala în două rânduri situația de pe tabelă, bucureștenii conducând la finalul sfertului de debut cu 22-21.

Basti Ionescu a egalat situația, 24-24, seria harghitenilor prelungindu-se la 11-0 și Lam înscria pentru 32-24, momentele bune ale gazdelor fiind oprite de Dumitrescu și Stanojevic. Bogdanovic a ținut un ecart de trei posesii, 37-30, rapidiștii revenind la -1 cu un minut înaintea pauzei, scorul după 20 de minute fiind 39-36 pentru Miercurea Ciuc.

Oaspeții au întors situația în favoarea lor, Mosely marcând opt puncte în primele minute de la reluare (47-43), apoi Stanojevic și Swopshire au ajutat gruparea giuleșteană să se ducă la 52-43. Tripla lui Aktaș a modificat diferența la una formată din două cifre, 57-47, avantajul maxim al rapidiștilor fiind de +14 în acest sfert al treilea, perioadă care s-a terminat cu oaspeții la conducere, 63-52.

Odagiu și-a ținut echipa la +10 în față după două minute trecute din parțialul decisiv, 70-60, ciucanii replicând cu un run de 16-3 și Ciucă a fost precis la 76-73, egalitatea fiind restabilită de Brosser. Stanojevic a punctat din acțiune pentru Rapid, Aktaș transformând apoi patru aruncări libere și Rapid s-a impus cu 82-80 la Miercurea Ciuc.

Rapid ajunge la 8-20 și Miercurea Ciuc coboară la 5-23, cele două urmând să se întâlnească pe 21 aprilie în Giulești pentru restanța din turul campionatului.

Nikola Stanojevic a fost la un pas de double-double (29 de puncte, 9 recuperări), Jagan Mosely urmându-l cu 21 de puncte și 3 recuperări. Mihajlo Bogdanovic (22 de puncte) și Sebastian Ionescu (21 de puncte, 5/8 de la distanță, 5 recuperări) au fost principalii marcatori de la CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!