Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara și-a luat revanșa în fața lui CSM VSKC Miercurea Ciuc

SCM Timișoara și-a luat revanșa în fața lui CSM VSKC Miercurea Ciuc

SCM OHMA Timișoara a câștigat fără probleme ultimul meci de acasă din sezonul regulat, 107-75 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, joi (28.04), în etapa a 30-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Alb-violeții urmează să afle cu cine o să joace în playoff după terminarea partidelor CSO Voluntari - CSM Oradea și Rapid București - FC Argeș, programate vineri (29.04).

Timișoara: Gary Talton, Nikola Gajic, Robert Schipor, Adam Mirkovic, Alexandru Olah

Miercurea Ciuc: Sebastian Ionescu, Norbert Kelemen, Mihajlo Bogdanovic, Lock Lam, AJ Sumbry

Tripla lui Mirkovic a modificat situația de pe tabelă, ciucanii egalând prin încercarea bună de la distanță a lui Lam (5-5), bănățenii prinzând apoi un run de 9-0 și făceau 14-5, Talton semnând a patra reușită de la distanță pentru SCM Timișoara în primele trei minute și jumătate. „Leii din Banat” aveau 17-7 la jumătatea sfertului de debut, Bogdanovic și Ionescu contribuind pentru scăderea diferenței la două posesii, 22-16, Laci Lazar răspunzând cu un three-point play pentru Timișoara (25-15). Alb-violeții conduceau cu 35-19 după 10 minute, perioadă în care stăteau cu 8/12 de la distanță.

Strong a marcat primele puncte pentru gazde în sfertul al doilea, mai întâi de la linia de fault și apoi cu un and-one (40-23), Olah apropiind-o pe Timișoara de +20 pe tabelă și Gajic a punctat de la semi-distanță pentru 46-26. Prestația excelentă în privința aruncărilor de 3 puncte a continuat pentru gazde, Gajic semnând reușita cu numărul nouă de la distanță (49-26), Mirkovic mărind avantajul pentru 54-31. Diferența s-a menținut în mod constant la +20 pe finalul reprizei și Timișoara avea 64-36 la pauza întâlnirii.

Bănățenii stăteau cu 12/18 de la distanță la pauza partidei, perioadă în care trei jucători se aflau în double digits din tabăra echipei lui Dragan Petricevic. Timișoara și-a depășit atât recordul punctelor marcate într-un sfert pe teren propriu (35), cât și cel al punctelor marcate până la pauză.

„Leii din Banat” au mers la 69-36 prin lay-up-ul lui Strong și tripla lui Brown, apoi Lazar prelungind seria la 7-1 pentru Timișoara în debutul sfertului trei. Miercurea Ciuc a răspuns cu nouă puncte la rând și Djurovic marca pentru 71-46, run-ul vizitatorilor fiind oprit prin reușita lui Strong de la distanță. Ionescu și Bogdanovic au contribut pentru un nou run al ciucanilor (74-53), vizitatorii cerând apoi time-out după coșurile lui Olah și Mirkovic, la 78-53. Gruparea bănățeană a intrat în sfertul decisiv cu un avantaj important, 84-57.

S-a ajuns la +30 pentru SCM Timișoara, Gary Talton ducându-și echipa la 90-60, moment în care oaspeții cereau time-out, Bogdanovic replicând apoi cu o triplă. Adam Mirkovic a avut două faze la rând finalizate cu dunk (98-67) și Lilov a marcat punctul cu numărul 100 pentru gazde, Timișoara câștigând în cele din urmă cu 107-75, șase jucători fiind în double figures din echipa lui Dragan Petricevic.

SCM Timișoara a încheiat sezonul regulat cu 18-12 bilanț și are de așteptat rezultatele de vineri (29.04) pentru a afla exact cu cine joacă în playoff. CSM VSKC Miercurea Ciuc a terminat cu cel mai slab record din campionat, 5-25.

Adam Mirkovic a terminat cu 19 puncte (8/10 din acțiune) și 5 assist-uri, secondat de Nikola Gajic și Darrion Strong (ambii cu 16 puncte), respectiv Robert Schipor (13 puncte, 5/6 din acțiune). Mihajlo Bogdanovic a fost principalul marcator al partidei (30 de puncte, 6 pase decisive), Sebastian Ionescu fiind și el în double digits pentru ciucani, cu 15 puncte.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!