Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara, victorie ușoară pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

SCM Timișoara, victorie ușoară pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

Cupa României, ediția 2021-2022, a debutat cu disputa dintre CSM Miercurea Ciuc și SCM Timișoara. Confruntarea de pe terenul echipei din Harghita s-a încheiat cu victoria concludentă a timișorenilor, scor 54-93 (20-24, 9-23, 14-31, 11-15).

Laszlofy Botond a început partida cu un prim cinci alcătuit din Mihajlo Bogdanovic, Robert Kujundzic, Cornel Cioacătă, Nicolae Ciucă și Branislav Vujadinovic, în timp ce Dragan Petricevic i-a trimis în teren pe Darrion Strong, Nikola Gajic, Milos Komatina, Cristian Mocrițchi și Laszlo Lazar.

În debut au fost câteva acțiuni ratate de cele două echipe însă, apoi, SCM Timișoara a preluat inițiativa. Mocrițchi și Gajic au înscris fiecare câte o triplă, iar Strong și Komatina au dus scorul la 13-4. Gazdele au replicat prin Bogdanovic, Ionescu și Vujadinovic care au readus-o pe CSM Miercurea Ciuc în joc. Ultimele patru minute ale actului inaugural au fost echilibrate și, după prima secvență, oaspeții conduceau cu 24-20.

În sfertul al doilea, niciuna din cele două tabere nu a reușit să înscrie timp de 70 de secunde. Harghitenii au deschis scorul prin Bogdanovic și s-au apropiat la două puncte. A urmat un run de 7-0 al timișorenilor, încheiat de un and-one al lui Lock Lam. Elevii lui Petricevic au răspuns cu încă un parțial de 7-0, alcătuit din reușitele lui Strong și Olah. Acesta a reprezentat momentul în care SCM Timișoara s-a desprins decisiv de adversara sa. Drept urmare, la pauză, scorul era 29 la 47.

La începutul celui de-al treilea sfert, Komatina a adăugat 4 puncte pentru echipa sa, astfel că tabela indica 29-51. Ulterior, Ionescu a înscris de la mare distanță pentru ca scorul să devină 36-55. Același jucător a transformat un lay-up pentru 38-59, dar mai apoi a urmat un run de 13-0 al echipei de pe Bega. Astfel, scorul era 38-72 cu mai puțin de trei minute rămase până la finalul actului trei. Gajic a închis tabela după treizeci de minute de joc cu un coș din afara semicercului, 43-78.

În primele secvențe ale ultimului act, Timișoara a reușit un parțial de 6-0 iar scorul era 44-84. Kujundzic a replicat cu două reușit consecutive din interiorul semicercului, 48-84, iar cu mai puțin de cinci minute rămase până la final tabela arăta 50-88. În cele din urmă, bănățenii și-au adjudecat și ultimul sfert la o diferență de patru puncte.

SCM Timișoara se impune astfel la o diferență clară și este cu un pas în următoarea fază a Cupei României.

Vom reveni cu detalii legate de principalii marcatori ai încleștării.

Returul se va juca marți, 28 septembrie, la ora 19, în Sala Constantin Jude din Timișoara.

*foto: Facebook – Leii din Banat – Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!