Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova o învinge pe CSM Târgu Jiu după o primă repriză excelentă

SCM U Craiova o învinge pe CSM Târgu Jiu după o primă repriză excelentă

Sâmbătă, 6 februarie, Liga Națională de Baschet Masculin a revenit cu turneul 7, ultimul înainte de pauza dedicată jocurilor echipei naționale. Începând cu ora 16, Sala Dinamo a găzduit confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova, încheiată cu scorul de 80 la 51 pentru olteni.

Formația de start a „gazdelor” a fost alcătuită din Kevin Allen, Revaz Rogava, Alin Borșa, Camil Berculescu și Stefan Nikolic. De partea cealaltă, „oaspeții” au început cu Goran Filipovic, Monyea Pratt, Dragoș Diculescu, Mate Vucic și Payton Henson.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de către gorjeni, însă Henson a răspuns imediat cu două coșuri de la mare distanță. Berculescu și Allen au încercat să își țină formația în joc, dar Pratt a arătat o formă deosebită și, împreună cu Filipovic, au mărit avantajul Craiovei la opt puncte: 16-8. Claudiu Alionescu a solicitat un timp de odihnă și ultimele minute ale sfertului au fost echilibrate, actul inaugural terminându-se cu scorul de 24 la 15 pentru SCM U Craiova.

Elevii lui Aco Todorov au început foarte bine sfertul secund și au realizat un parțial de 9-0. Au urmat șase puncte marcate rapid de către adversari și tehnicianul macedonian s-a văzut nevoit să ceară time-out. După reluarea jocului, oltenii au înscris opt puncte în decurs de doar câteva minute și diferența de pe tabelă s-a mărit la 20 de puncte. În cele din urmă, baschetbaliștii lui Alionescu au mai marcat de două ori, intrând la pauză cu un deficit de 15 puncte: 26-41.

În repriza a doua, CSM Târgu Jiu a oferit o replică solidă adversarilor, iar jocul a fost destul de echilibrat. Însă, avantajul acumulat de SCM U Craiova în prima repriză a fost decisiv, asigurându-i victoria formației oltene: 80-51.

SCM U Craiova a avut patru jucători în double-digits: Dragoș Diculescu (18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Payton Henson (18 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Monyea Pratt (15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție, un capac) și Goran Filipovic (10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții).

De partea cealaltă, s-au remarcat Kevin Allen (17 puncte, 10 recuperări, 2 capace, o intercepție) și Darien Mcclain (17 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestui rezultat, formația învingătoare ajunge la un bilanț de opt victorii și patru înfrângeri, în timp ce adversara sa înregistrează al 10-lea insucces.

Mâine, 7 februarie, SCM U Craiova se duelează cu CSM Galați (16:00), în timp ce CSM Târgu Jiu o va înfrunta pe gazda CS Dinamo București (19:00).

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

*foto: Baschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • WIzzu :

    Doar o sugestie
    Cand joaca gorjeni vs doljeni, evitati sa-i numiti doar pe unii olteni, ambele judete facand parte din Oltenia.

    cu 3 ani în urmă (07.02.2021)
    • Istrate David:

      Corect
      Așa e, mulțumesc frumos! Nu mi-am dat seama.

      cu 3 ani în urmă (07.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii