Stiri Cupa României Masculin

Se ascute lupta pentru locurile 13-15

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.02.2013

 Sala din Miercurea Ciuc va găzdui câteva meciuri importante în configurarea tabloului pentru playout

Farul Constanța a obținut prima victorie în deplasare de la revenirea în primul eșalon baschetbalistic al României. Marinarii s-au impus la Târgu-Jiu, în cursul serii de sâmbătă (23.02), cu scorul de 76-71.

Echipa pregătită de către Costel Cernat a bifat al 4-lea succes stagional și pe cel de-al 2-lea în retur. Totodată este prima victorie externă din totalul de 12 partide susținute departe de casă în actuala ediție de campionat.

Astfel, Farul devine a 15-a echipă care obține cel puțin o victorie în deplasare în acest sezon, lăsând-o pe Dinamo București în calitate de singură echipă fără succes extern.

Însă, cel mai important pentru Farul Constanța este faptul că prin victoria repurtată pe terenul Energiei Rovinari, a urcat pe locul al 14-a în sezonul regulat al Ligii Naționale. Echipa lui Cernat are o victorie mai mult decât BC Miercurea Ciuc (3-20) și una mai puțin decât Timba Timișoara (5-18).

Devine cât se poate de limpede că cele trei echipe care în acest moment ocupă locurile 13-15 se vor lupta pentru a încheia sezonul regulat pe locul al 13-lea. Acesta va asigura un eventual duel decisiv cu Dinamo București, în mod evident cea mai accesibilă echipă pentru oricare dintre cele trei într-o serie ce ar urma să stabilească numele echipei retrogradate. Pe de altă parte, locul 14 prezintă importanță în contextul în care acesta va avea avantajul terenului propriu în cealaltă serie ce va stabili numele retrogradatei.

Iată programul celor trei echipe în ultimele șapte runde ale sezonului regulat:

Et.   Timba   Farul   Miercurea Ciuc
24   Pitești   Cluj   @Timișoara
25   @Dinamo   @Oradea   Ploiești
26   Sibiu   Pitești   @Mediaș
27   @Ciuc   @Dinamo   Timba
28   Timișoara   Sibiu   @Giurgiu
29   @Ploiești   @Ciuc   Farul
30   Mediaș   Timișoara   @Mureș

Așadar, BC Miercurea Ciuc pare ușor avantajată de program în ideea că va găzdui confruntările cu Timba și Farul.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fratejder :

    ciuc
    si in acelasi timp pare usor dezavantajata pentru ca nu mai are de jucat cu Dinamo.

    cu 11 ani în urmă (24.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!