Stiri Cupa României Masculin

Sezonul 3, episodul 6 al duelului dintre Energia Rovinari și BC Miercurea Ciuc

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
12.10.2012

 

Sala Sporturilor

Miercurea Ciuc

Sâmbătă, ora 18.00 

 

Fișa meciului

 

Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc va găzdui în cursul zilei de sâmbătă partida dintre echipa locală și Energia Rovinari. Partida va debuta cu începere de la ora 18.00 și va fi oficiată de delagații Stoica Ciprian, Ioniță Liviu și Poenaru Eugen. 

Etapa a doua regăsește echipa gazdă pe locul al 11-lea, cu un singur punct obținut în urma debutului de campionat. Elevii lui Laszlofy Botond s-au deplasat la sfârșitul săptămânii trecute în Capitală, acolo unde au disputat un meci împotriva celor de la CSM București. Formția ciucană a fost însă înfrântă la 5 puncte, scor 66-61, după ce a și condus situația pe tabela de marcaj. 

De partea cealaltă, gruparea din Tg-Jiu a obținut o victorie frumoasă în fața opnentei sale sibiene. Ocupantă a locului 3 într-un clasament de debut, echipa antrenată de Slobodan Nikolic nu a întâmpinat prea multe probleme în a-și adjudeca prima victorie stagională, impunându-se în fața propriilor spectatori cu scorul de 66 la 56.

Partida de sâmbătă este a doua confruntare din acest sezon între protagoniste, întrucât primul tur al Cupei României le-a reunit pe cele două echipe în aceeași serie. În primul meci disputat al manșelor, Energia Rovinari a reușit să câștige partida, una echilibrată deși scorul de 92-78 nu ar putea spune același lucru.

Avantajele se regăsesc de ambele părți, acest fapt făcând ca disputa de mâine să fie una și mai interesantă decât s-ar părea. Deși istoricul partidelor nu consemnează nicio izbândă pentru echipa gazdă în cele 5 meciuri dipsutate, confruntarea este deschisă oricărui deznodământ.

Este adevărat faptul că moralul elevilor gorjeni este unul cu atât mai ridicat, cu cât aceștia vin după o victorie, însă să nu uităm faptul că gruparea ciucană a fost la un pas să se impună în fața unei echipe bine cotate anul acesta.

Dacă este să ne referim la atuurile fiecărei echipe, printre avantajele echipei gazdă s-ar putea număra terenul propriu și jucători precum Jonathan Dupre sau Zack Henfin. La polul opus, Energia mizează pe valorile ei în persoana lui Louis Darby și David Steffel la care se adăuga o garnitură puternică de jucători căreia de curând i s-a adăugat o piesă de rezistență, și anume Darko Vujacic

În ceea ce privesc slăbiciunile, pentru că fiecare dintre echipe dispune de așa ceva, este clar faptul că elevii lui Laszlofy Botond vor trebui să lucreze mai mult la finalizare, acolo unde deși au ”ținta ” bine fixată, de puține ori reușesc să o atingă. Aceeași situație se regăsește și la linia de pedeapsă. Pe de altă parte, echipa din Tg-Jiu, deși a arătat un joc colectiv de echipă, neconcretizat însă la capitolul paselor decisive, va trebui să fie constantă indiferent de situația în care se află.

Desigur, să nu uităm de disciplina tactică, factor ce va influența partida în mare parte și chiar o va putea tranșa.

Așadar, rămâne de văzut care dintre cele două echipe își va folosi mai bine armele sau va reuși să-și ascundă mai bine slăbiciunile și în final să se impună.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!