Stiri Cupa României Masculin

Steaua trece de CSM VSKC Miercurea Ciuc în duelul ultimelor clasate din Liga Națională

Steaua trece de CSM VSKC Miercurea Ciuc în duelul ultimelor clasate din Liga Națională

CSA Steaua București a obținut un succes categoric la Miercurea Ciuc în ultima partidă din playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bucureștenii s-au impus vineri, 19 mai, cu 106 la 74 în disputa formațiilor retrogradate și au încheiat pe poziția a 17-a, în vreme ce harghitenii au fost ultimii în acest sezon.

Miercurea Ciuc: Zoltan Zerkula, Amedeo Casale, Andrija Draskovic, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

Steaua: Branislav Vujadinovic, Karlo Vragovic, Albert Stan, Titus Nicoară, James Farr

Steliștii au condus încă din startul partidei și după ce harghitenii s-au apropiat la 5-6, a venit un run de 7-0 pentru oaspeți și Vragovic a dus scorul la 5-13. Farr a mărit în premieră diferența la una formată din două cifre cu dunk-ul de la 7-18, pentru ca spre finalul sfertului de debut Nicoară și Vragovic să puncteze la rând din spatele arcului de cerc (17-37) și Steaua a avut 19-37. Roș-albaștrii au continuat desprinderea și în startul sfertului cu numărul doi și Luca Vasile a dus diferența la +24, după care Vujadinovic a punctat la 25-54. Ecartul a devenit de 30 de puncte cu trei minute înaintea pauzei și s-a ajuns cel mult la +36 în prima repriză, la vestiare intrându-se cu 33-67.

Ciucanii au recuperat încet din handicap și Lufile și-a transformat liberele la 43-73, pentru ca mai apoi diferența să scadă sub 30 de puncte (55-81) și în parțial decisiv s-a intrat cu 57 la 86. Steaua a refăcut o diferență care să înceapă cu cifra 3 și Stan a dus scorul la 65-99 la jumătatea sfertului final, pentru ca în cele din urmă „militarii” să depășească suta și au câștigat cu 74 la 106.

CSA Steaua și CSM VSKC Miercurea Ciuc sunt formațiile retrogradate din primul eșalon, bucureștenii fiind pe 17 la finalul stagiunii, iar harghitenii pe 18. Miercurea Ciuc a stat cu 26 de înfrângeri la rând, fiind singura care nu a putut să câștige vreun meci în 2023.

Toți titularii de la Steaua au fost în double figures, Albert Stan remarcându-se cu 19 puncte (8/9 din acțiune), iar James Farr și Titus Nicoară au avut câte 14 puncte.

Meshack Lufile (20 de puncte, 8 recuperări, 8/10 din acțiune) și Andrija Draskovic (19 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții) au fost liderii ciucanilor. 

*foto: Pinti Attila / szekelysport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    umilitor
    sa pui ultimele clasate sa se bata pt un loc fara miza..jenant

    cu 9 luni în urmă (06.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!