Stiri Cupa României Masculin

Timba învinge Ciucul și își consolidează locul 13

Costin Marinescu

Costin Marinescu
09.12.2012

79 - 70
26 - 19 17 - 20 13 - 13 23 - 18
  Statistică  

Harghitenii au înscris 64% dintre aruncrile de două puncte și 34 puncte din căciulă, statistici superioare Timbei, dar au avut doar 18% de la mare distanță, față de cele 33 procente  ale gazdelor.

Jordan Glynn a fost la o singură recuperare de double double, americanul trecându-și în cont 10 puncte. Alexander Johnson a marcat 20 puncte, record personal în LNBM, iar Bosko Stojakovic a avut.

Florin Popa și Bojan Grubisic au marcat 9, respectiv 8 puncte, adică 17 dintre cele 19 ale rezervelor echipei gazdă. ”Banca” de la Miercurea Ciuc a înscris 6 puncte, cinci dintre ele fiind reușite de Jonathan Dupre.

Marijo Hajdic a fost principalul realizator al Ciucului, cu 17 puncte. El a adăugat 6 recuperări pentru un indice de eficiență de 16. Sașa Avalic a avut 16 puncte, iar Franjo Bubalo 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive tot pentru un indice de efcieință de 16.

Echilibrul partidei se rupe în ultimele două minute ale sfertului unu când Grubisic înscrie 4 puncte consecutive și Johnson marchează de la mare distanță pentru un parțial de 7 – 0 ce pune Timba în față pe tabelă, scor 26 – 19.

Diferența se mărește la 10 și apoi 12 puncte, 34 – 22, prin coșurile de dincolo de semicerc ale aceluiași Johnson și Stojakovic. Ciucul ripostează printr-un run de 12 – 2 care se termină printr-un coș a lui Bubalo ce o apropie la 36 – 34 cu 3 minute până la pauza mare.

Sasa Avalic reduce diferența la un singur punct, 47 – 46, în minutul 24, dar nu pot profita de moment și Milovic combină cu Stallion pentru 6 puncte ce duc scorul la 53 – 46.

Henifin și Hajdic marchează pentru Miercurea Ciuc, dar Stallion, printr-o lovitură liberă marcată, stabilește scorul după 3 sferturi de joc, 56 – 52.

Timba debutează în forță în sfertul decisiv. Stojakovic și Popa marchează de la mare distanță și duc scorul la 62 – 53. Sabin Faur și Sasa Avalic de la libere reduc din diferență, 62 – 57, dar Ciucul nu se poate apropia mai mult până la final.

Timișorenii obțin astfel ce-a de patra victorie a sezonului și vor întâlni etapa următoare pe concitadina de la BC. Ciucul rămâne cu o singură victorie în actuala ediție a LNBM și așteaptă, runda viitoare, Giurgiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!