Stiri Cupa României Masculin

Topul prestațiilor jucătorilor autohtoni în etapa a șaptea din LNBM

Topul prestațiilor jucătorilor autohtoni în etapa a șaptea din LNBM

Șapte runde au trecut în Liga Națională de Baschet Masculin și cu excepția campioanei en-titre, care încă n-a pierdut, toate celelalte echipe au acumulat cel puțin un eșec până acum. După această etapă au rămas și două formații care n-au cunoscut încă gustul victoriei.

Autohtonii au adunat câteva prestații notabile, în opinia baschet.ro aceștia fiind cei cu evoluțiile cele mai bune.

Amedeo Casale (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

O recuperare i-a lipsit lui Casale pentru al treilea double-double în ultimele patru jocuri din campionat, baschetbalistul lui CSM VSKC Miercurea Ciuc totalizând 12 puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri și 2 intercepții contra lui CSM Târgu Mureș, totul pentru 19 index al eficienței și +12 la +/-.

Casale a ajuns la patru meciuri consecutive cu măcar 60% la două puncte (3/5), însă de la distanță a stat cu 1/4, pe lângă aceste cifre adunând și 3/4 la libere.

Octavian Popa Calotă (CSM Petrolul Ploiești)

Double-double în runda a șaptea pentru „Kevin” în victoria contra Craiovei, el adunând 11 puncte și 12 pase decisive, totul pentru 19 index al eficienței și +20 la +/-. Experimentatul fundaș a reușit primul double-double în campionat după o pauză de aproape trei ani.

Jucătorul lui CSM Petrolul Ploiești a stat cu 3/5 din acțiun și 5/6 la libere, ajungând la al patrulea meci consecutiv în double figures în campionat.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Internaționalul român a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări, 3 capace și 2 pase decisive pe terenul Rapidului în derby-ul Conferinței A, având la final un index de 17 unități la eficiență. Emi a stat cu 4/6 din acțiune și 2/5 de la libere.

Cifrele din acest duel l-au adus pe Cățe la patru meciuri în double figures din totalul de șase avute până în prezent în 2022/2023 în LNBM. De asemenea, Emi este primul jucător care ajunge la 10 capace în acest sezon.

Vladislav Șolopa (CSM Târgu Mureș)

Șolopa a fost al doilea marcator pentru mureșeni în înfrângerea de la Miercurea Ciuc, el totalizând 14 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție pentru 16 unități la eficiență.

Din acțiune a stat cu 6/13, iar la libere a adunat 2/2, fiind la cel mai bun meci în acest sezon al Ligii Naționale și pentru a treia oară în double figures.

Robert Schipor (SCM Timișoara)

Cel mai bun meci din acest sezon în campionat pentru Schipor s-a terminat cu 8 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții în deplasarea de pe terenul Stelei, totul pentru 16 index al eficienței și +16 la +/-. Tânărul jucător a stat cu 3/3 din acțiune, având două aruncări precise de la distanță în momente importante în prima repriză.

Prin prestația de la București, Schipor și-a egalat indicele de eficiență cel mai mare atins vreodată în Liga Națională.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii