Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj bifează a zecea victorie în Liga Națională

U-BT Cluj bifează a zecea victorie în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a obținut a zecea victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, după 86-73 pe terenul formației CSM VSKC Miercurea Ciuc într-un meci jucat joi (09.12) în cadrul etapei a 11-a.

Trupa din Harghita a debutat cu un prim 5 alcătuit din Vujadinovic, Zerkula, Bogdanovic, Lufile și Djurovic, în timp ce Mihai Silvășan i-a trimis pe parchet pe Brown, Stewart, Richard, Grasu și Stipanovic.

Clujenii au pornit în forță (7-0), punctele fiind aduse de Stewart, Grasu și Stipanovic, de unde ciucanii au venit la 7-4 cu două reușite la rând din partea lui Bogdanovic. Patrick Richard și Brandon Brown au ars plasa pentru un run de 9-0 în favoarea lui U-BT și echipa antrenată de Mihai Silvășan s-a desprins în premieră la mai mult de 10 puncte, scor 16-4. Stewart și Bircevic au apropiat ecartul la +20, lay-up-ul sârbului fiind cel care a modificat tabela pentru 26-7. Miercurea Ciuc a încheiat sfertul inaugural cu un parțial de 9-2, avantajul fiind consistent de partea clujenilor (28-16).

Vujadinovic și-a adus echipa la trei posesii în spate cu o aruncare de la distanță (28-19), apoi prin reușita lui Lam gazdele se apropiau la 29-23. U-BT a înscris șapte puncte la rând și a scăpat fără coș încasat în următoarele două minute, până la tripla lui Ionescu (36-26), seria bună a „studenților” prelungind-o Patrick Richard și Luca Colceag, 41-26. Diferența între cele două echipe a rămas constantă din acel moment, de 15-17 puncte și Clujul intra la cabine cu 50-34, după tripla lui Grasu pe sirenă.

U-BT a terminat prima repriză cu trei oameni în double figures și 65% la nivelul aruncărilor (8/15 din spatele arcului de cerc și 11/14 din interior). Clujenii au stat mai bine la recuperări (19-14), assist-uri (8-4), în timp ce harghitenii au reușit singurele puncte pe a doua șansă din primele două sferturi (4-0) și au avut 10-5 la reușitele pe contraatac.

Campioana României s-a desprins la 56-36 după coșul lui Stipanovic, moment urmat de trei coșuri la rând pentru ciucani (56-42), seria fiind oprită de același pivot, cu două aruncări libere transformate. Bogdanovic și Vujadinovic au condus ofensiva gazdelor, care s-au apropiat la nouă puncte (59-50), elanul harghitenilor fiind oprit de un run de 11-0 al Clujului și Guzman a încheiat cu alley-oop mai întâi, cu un lay-up pentru 70-50. Miecurea Ciuc a pus patru puncte la rând pe tabelă, scorul sfertului fiind stabilit de perechea împărțită de libere din partea lui Hogue, 71-54.

Oaspeții au mers la +20 pe tabelă după reușita lui Guzman din spatele arcului de cerc (78-58), replica venind prin Lufile tot de la distanță, 80-61, după un atac pe tranziție. Tot Guzman a adus următoarele puncte pentru trupa de sub Feleac, printr-un dunk (82-61), de unde ciucanii au avut un parțial de 12-4, venind la 86-73. În cele din urmă scorul s-a menținut, Silvășan acordându-le șansa și tinerilor Lăpuște și Pașca să-și facă apariția pe parchet în ultimele minute.

Alb-negrii își trec în cont a zecea victorie în campionat și urcă pe primul loc, etapa viitoare primind vizita lui FC Argeș Basketball, după duelul cu Happy Casa Brindisi din BCL de la mijlocul săptămânii următoare (15 decembrie, ora 19.00). CSM Miercurea Ciuc coboară la 1-10 și are o deplasare la Sibiu în cadrul etapei a 12-a.

Stefan Bircevic a terminat cu 14 puncte și 7 recuperări, cu 6/7 din acțiune, fiind principalul marcator al clujenilor în acest meci, urmat de Patrick Richard și Ștefan Grasu (12 puncte) respectiv Karel Guzman (11 puncte). Branislav Vujadinovic (22 de puncte, 8 recuperări, 4 intercepții), Mihajlo Bogdanovic (18 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții) și Sebastian Ionescu (15 puncte, 5/5 din acțiune) au fost singurii jucători în double figures din tabăra harghitenilor.

 

*foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!