Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca trece de CSM VSKC Miercurea Ciuc, după un meci echilibrat

U BT Cluj-Napoca trece de CSM VSKC Miercurea Ciuc, după un meci echilibrat

U BT Cluj-Napoca a reușit să  se impună în fața lui CSM VSKC Miercurea Ciuc, într-o partidă din etapa cu numărul 26 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida din etapa disputată astăzi, 26 martie, s-a încheiat cu scorul de 89-87 , în favaorea campioanei României.

Echipa din Miercurea Ciuc a început mai bine partida din BT Arena, iar Vuajdonic cu un coș de 3 puncte ducea scorul la 12-5 în favoarea oaspeților. Gazdele au echilibrat jocul, dar avantajul a rămas în favoarea echipei vizitatoare până la intrarea în ultimul minut din sfertul inaugural. Colceag și Stipanovic au reușit să o ducă pe U BT Cluj-Napoca în avantaj după 6 puncte marcate în ultimele 60 de secunde din primul sfert. Djurovic închidea tabela la 25-24 pentru gazde. Prima parte a secvenței secunde a rămas echilibrată, după care două triple la rând marcate de Colceag și Stewart au făcut ca scorul să urce la 45-38. Cea mai mare diferență pentru clujeni a fost de 9 puncte. Miercurea Ciuc nu a cedat și o triplă a lui Basti Ionescu făcea ca diferența să revină la doar o posesie între cele două combatante. Zerkula închidea prima repriză cu un buzzer-beater și la cabine se intra cu diferență minimă în favoarea lui U BT Cluj-Napoca, 49-48.

Repriza secundă a avut o desfășurare la fel  de echilibrată în start. Basti Ionescu, cu o nou triplă, egala scorul, 57-57. Au urmat patru puncte la rând pentru ciucani, care reveneau în avantaj, 61-57. U BT a găsit răpsuns din nou pe final de sfert, iar Elijah Stewart stabilea scorul după primele 30 de minute de joc, 69-64 pentru campioana României. U BT a părut că intră în controlul partidei dar Miercurea Ciuc a răspuns cu un run de 8-0 și scorul era din nou egal, 74-74. A urmat rândul clujenilor să marcheze 5 puncte la rând. Aceasta avea să fie diferența cu mai puțin de 3 minute de joc, 83-78. Oaspeții nu au cedat, dar nu au avut forța să e bată la victorie. Scor final 89-87 pentru U BT Cluj-Napoca.

Elijah Stewart a fost omul meciului cu 16 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Andrija Stipanovic a venit de pe bancă tot cu 16 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Stefan Bircevic și Luca Colceag au marcat fiecare câte 12 puncte, iar Brandon Brown a contribuit cu 11 puncte, 3 pase decisive și o recuperare.

Lock Lam a reușit 17 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive pentru oaspeți. Mihajlo Bogdanovic a fost integralist și a totalizat 16 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Branislav Vuajdinovic și-a trecut în cont 14 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări, iar Basti Ionescu 13 puncte și 2 recuperări.

foto. U BT Cluj-Napoca

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Un singur lucru de remarcat
    Conflictul de la finalul meciului dintre Peroviç și Silvasan. Milorad chiar a vrut să părăsească sala, dar a fost oprit de Stipe. Uzura psihică a ajuns și la corpul tehnic. Să sperăm că nu va escalada și calmul va reveni. Prima ocazie la Voluntari. HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Sa nu uitam
      Mare parte din meci au jucat cu rezervele. Silva a crezut in jucatori. Nu vreau sa fiu rău dar kuti a dat-o cu mucii in fasole in multe faze. Are cumva reținere Vs Colceag . Nu am treaba cu rezultatul. De ce sa dam 20+ ca apoi sa fie obosiți? Au jucat cumva cu muchia pe cuțit. Erau doi/trei spectatori care îl înjurau pe kuti mai mult decât o fac eu și inclusiv pe Watson… le-am zis 2/3 vorbe de bine și au tăcut:))

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Rezerve
      Sincer dintre rezerve de la Watson m-aș fi așteptat la mai mult azi, Colceag a făcut un meci foarte bun, Grasu a jucat puțin și la Kuti parca îi lipsește curajul după accidentare.

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Eu nu
      Pt ca scopul lui nu este sa dea puncte de când a fost adus. Scopul lui este altul. Dar ai pretenții de la el in astfel de meciuri e aberant. Nu poți cere avioane când el are alt rol. As cere de la romani !!! Nu de la el de 35 ani. Zicea unu in spate ca la Oradea joaca cu o viteza mai sus ca la U. Pai el a declarat se de ce a venit sine clar ca nu pt a impresiona..

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Cunoastem cu totii contextul pentru gazde (meciuri multe, banca scurta pentru meciurile intense si mai nou as spune ca pentru toate, oboseala fizica si psihica). De aceea nu cred ca a existat un spectator in sala sau simplu suporter clujean care sa vrea sa le dam suta si sa castigam la cel putin 20 puncte.
    Dar, pesonal, mi se pare trist ca pe teren propriu sa lasi senzatia ca te chinui in asa hal cu echipe din subsolul clasamentului. Azi a fost Miercurea Ciuc (apropo felicitari lor pentru meciul prestat, cu procentaje foarte bune din actiune, mai ca as spune ca rezultatul final s-a bazat pe liberele reusite lui Stipanovic si ratarile lor de la libere), inainte a fost Galatiul.

    Da, nu e un capat de lume daca se vor pierde meciuri in campionat dar macar incercati sa le lasati pentru jocurile din deplasare pe cat se poate sau in meciuri cu echipe cu pretentii mai mari. Ma mai lasa memoria dar a fost la un moment dat unul din ultimele sezoane de suprematie a Ploiestiului. La vremea aceea era clar o diferenta de loturi dar macar in meciul din campionat de acasa, "U" a castigat. Realist vorbind, Nu a mai contat ca in play off a fost jale dar eu unul am ramas cu amintirea de atunci (pozitiva).

    Nu am cea mai mica intentie sa starnesc aici o polemica dar nu pot sa nu mentionez faptul ca in mai bine de 30 de ani de cand urmaresc meciuri de baschet a fost prima data cand am vazut o abatere de teren de felul celei din seara aceasta.

    cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Abaterea :))
      Nu a lui kuti :)) nu nu:)) și se uita
      La
      Silva ca ce am
      Făcut:)) pai astea îs reguli majore din baschet sau e de vina silva ca nu a zis… una peste alea mi-a plăcut de el când a recuperat a driblat tot si la final
      Ce tu finalizare.s-a oprit si a pasat:))

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    rezerve
    parca a fost o ... incercare de a le arata unora ca "rezervele" / statutul de rezerva se justifica. Waston (-19 +/-; Eficienta =0 FG : 0/2!), Kuti (-17 +/-; eficienta -3, FG 0/5) Hogue (-11 +/-), Grasu (1 +/-; eficienta 0, FG 1/5) cu ultima clasata .... spune multe. Da, poate nici formula cu toti acestia deodata pe teren nu a ajutat (nu era nimeni care sa isi asume aruncari). Daca asta s-a vrut (adica o lectie) atunci sa puna osul la treaba, ca faptul ca fac parte din aceasta echipa nu-i face automat si super jucatori!. Chiar daca Colceag a avut [azi doar] un meci cu cifre ceva mai bune, intra tot in aceasi oala cu cei de mai sus, si la aceasi nevoie de munca in plus.

    cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • #LLKB:

      Hogue
      Nu l-asi pune pe Hogue chiar in categoria asta, se vede diferenta dintre ce joaca in campionat si ce joaca in BCL. In BCL e al treilea ca eficienta din echipa si cel mai bun recuperator.

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • #LLKB:

      Hogue
      Nu l-asi pune pe Hogue chiar in categoria asta, se vede diferenta dintre ce joaca in campionat si ce joaca in BCL. In BCL e al treilea ca eficienta din echipa si cel mai bun recuperator.

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • #LLKB:

      Hogue
      Nu l-asi pune pe Hogue chiar in categoria asta, se vede diferenta dintre ce joaca in campionat si ce joaca in BCL. In BCL e al treilea ca eficienta din echipa si cel mai bun recuperator.

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Hogue
      Toti joaca cu alta viteza / intensitate in campionat.
      Dar in meciul de azi cred ca e relevant pentru ... a scoate in evidenta "echipa" alcatuita. Ca erau in teren deodata Waston, Kuti, Colceag, Hogue - si cand la toti le e frica sa arunce, si ratarile / TO sunt multe

      cu 2 ani în urmă (27.03.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Cati specialisti pe aici!
    Te doare capul cati experti parerologi!
    Tocmai ne-am calificat in optimile BCL si unii asteapta sa le dam cu terenul in cap tuturor.
    Bine ca n-at cerut demisia lui Silva!
    Da, domnilor experti, asa e, ne-a dominat Ciucul si era cat pe ce sa ne bata. Daca asta ati vazut voi, asa o fi. Saptamana viitoare avem doua meciuri mai grele in campionat, venim dupa deplasarea la Oostende unde belgienii nu au condus nicio secunda, dar baietii ar fi trebuit sa traga tare ca sa le faca pe placul comentacilor.
    A jost un an cand Asesoft tragea in cupele europene, ca tot amintea cineva de ei pe aici, a terminat sezonul regulat pe 8, dar nu a contat. Stiti ce a facut in play-off? Din cate-mi amintesc nu a avut nici macar o infrangere. Energia Targu Jiu la fel. Cand a ajuns in final four in cupele europene era dezastru in campionat. Dupa play-off a terminat pe 2.
    Si expertii urla ca nu am tras cu ciucanii. Ma, voi, la meci, popcorn ati avut? Macar sa nu fi mers degeaba pana la Polivalenta.

    cu 2 ani în urmă (27.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!