Stiri Cupa României Masculin

Ultimul meci din cariera lui Porter Troupe

Ultimul meci din cariera lui Porter Troupe

Porter Troupe a jucat ultima partidă din carieră, după ce la începutul sezonului americanul a anunțat că aceasta va fi ultima lui stagiune ca profesionist.

Troupe a condus CSM Târgu Jiu spre o victorie în meciul cu CSA Steaua, scor 93-86. Porter a adunat în acest meci 21 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări și 4 intercepții. În actuala stagiune veteranul american a jucat toate cele 30 de partide cu medii de 14 puncte, 3,7 pase decisive, 3,6 recuperări și 1,1 intercepții, cu 38,6% de la 3 puncte și 90,9% la libere, cea mai bună performanță din carieră în LNBM!

După meci, Troupe a publicat un mesaj pentru fanii săi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

„Dragostea pe care mi-ați arătat-o a fost uluitoare. Am fost atins de numărul de oameni la care am ajuns doar prin faptul că mi-am urmărit visul și calea. Încurajez pe toată lumea să își urmărească inima și să aibă încredere în ei înșiși. Cum am spus înainte, am practic acest sport să îi inspir pe cei care vin din urmă, pentru mine asta înseamnă totul. Nimic în viață nu e permanent și, după cum mi-a spus un prieten, viața este doar un moment. Când mă uit înapoi la cariera mea, nu îmi vine să cred cât timp a trecut. Parcă ar fi început ieri. Dragostea și sprijinul imens pe care l-am primit în ultimele 24 de ore au fost ireale. M-ați făcut să plâng înainte de meciul cu Steaua. Însemnați foarte mult pentru mine. Vă mulțumesc și ne vedem în curând”.

Porter Troupe a ajuns în 2008 în România, acolo unde a petrecut mai mulți ani la Energia Rovinari/Târgu Jiu. Porter a mai jucat apoi în România la CSM Steaua, BCM U Pitești, SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu.

Ca o notă personală, Porter Troupe a fost unul dintre cei mai dragi veterani din LNBM pentru subsemnatul. Unul dintre interviurile mele favorite a fost scris la Craiova în urmă cu trei ani, cu ocazia centenarului Unirii de la 1918, pe când Porter juca la Craiova. Varianta în engleză a acestui interviu este aici.

*foto: Alin Peptan

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Multumim Porter
    Unul din jucatorii straini de referinta care au activat in baschetul romanesc ,valoros ca si jucator si un mare caracter ca si OM.
    Iti multumim pentru tot Porter !

    cu 1 an în urmă (01.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!