Stiri Cupa României Masculin

Victorii pentru Laguna București, CSM Târgu Mureș și CSM Focșani în grupa 11-18

Victorii pentru Laguna București, CSM Târgu Mureș și CSM Focșani în grupa 11-18

Trei partide din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin au avut loc sâmbătă, 4 martie, în niciuna nefiind o diferență mai mare de patru puncte la final. Întâlnirea dintre CSM Târgu Jiu și CSM Focșani a necesitat o repriză de overtime.

Primul meci s-a jucat în Arena de Baschet din București, acolo unde s-au întâlnit Laguna Sharks și CSM VSKC Miercurea Ciuc, formații aflate în mare nevoie de victorie. „Rechinii” au fost cei care au început mai bine partida și se desprindeau la 15-4, avantajul devenind ulterior de 13 puncte pe parcursul sfertului de debut, perioadă pe care jucătorii lui Milan Minic au câștigat-o cu 28-19.

Ciucanii au prins o perioadă excelentă în startul celui de-al doilea sfert și veneau la un punct în spate (28-27), apoi preluau conducerea pentru scurt timp, Laguna Sharks ducându-se la +7, dar avantajul la pauză era de o posesie, 45-42. În sfertul al treilea duelul a rămas echilibrat până în cea de-a doua parte, Laguna reușind apoi un run de 13-2 și intra cu 73-58 în ultimele 10 minute.

Gazdele au fost foarte aproape să irosească un avantaj de 17 puncte în parțialul decisiv, CSM Miercurea Ciuc venind la două puncte în urmă cu 33 de secunde rămase pe cronometru, în cele din urmă Laguna Sharks reușind să câștige cu 89 la 86.

Lukas Aukstikalnis (20 de puncte, 5 recuperări) și Devin Cooper (19 puncte, 5 recuperări) au fost liderii învingătorilor, iar Luka Igrutinovic a fost aproape de double-double (22 de puncte, 9 recuperări) pentru Miercurea Ciuc. După acest rezultat nou-promovata trece la 1-8 bilanț în grupa 11-18, iar harghitenii coboară la 2-7.

CSM Târgu Mureș vs. CSM Galați

CSM Galați a început într-o notă perfectă jocul de la Târgu Mureș și avea 2-10 la jumătatea primului sfert, ardelenii reușind apoi să înscrie 18 puncte în perioada rămasă și conduceau cu 20-16. Echipa lui George Trif și-a format un avantaj din două cifre pe parcursul următorului parțial, 28-18, ecartul devenind și de 14 puncte după liberele lui Mathis de la 48-34. Mureșul a încheiat acest sfert al doilea cu 31 de puncte marcate și intra la cabine cu 51-40.

Gălățenii au înjumătățit handicapul la reluare, dar nu s-au apropiat la mai mult de cinci puncte în sfertul cu numărul trei, perioadă în care CSM Târgu Mureș a mers în multiple rânduri la +10 și conducea cu 72-65. Oaspeții întorceau situația de pe tabelă la puțin peste un minut trecut din parțialul final și mergeau apoi la 81-85, scorul fiind egal cu 54 de secunde înainte de final, după tripla lui Mitrovic. Santa și-a transformat liberele și CSM Galați nu a putut înscrie pe ultimul atac, suferind astfel prima înfrângere în faza a doua, Mureșul câștigând cu 94-92.

Goran Martinic a încheiat cu 23 de puncte (4/8 de afară) și 7 pase decisive pentru învingători, Anthony Mathis și Szabolcs Santa având 22, respectiv 21 de puncte. Luka Mitrovic (20 de puncte, 11 assist-uri) și Mladen Armus (17 puncte, 5 recuperări) au fost liderii Galațiului.

CSM Târgu Mureș ajunge la 6-3 bilanț în grupa 11-18, iar CSM Galați a încasat prima înfrângere și are 8-1.

CSM Târgu Jiu vs. CSM Focșani

Ultimul meci al zilei în această parte a clasamentului s-au disputat la Târgu Jiu, acolo unde a fost nevoie de overtime pentru stabilirea învingătoarei. Prima jumătate a sfertului inaugural a decurs sub semnul echilibrului, CSM Focșani reușind apoi să pună două posesii între și avea 17-22 după 10 minute. Ecartul a devenit apoi format din două cifre după reușitele consecutive ale lui Berceanu (19-31), diferența maximă fiind de 15 puncte până la pauză și vrâncenii conduceau cu 32-46.

CSM Târgu Jiu a recuperat handicapul și egala la 49-49 la patru minute după debutul reprizei secunde, apoi intra într-un deficit de trei posesii pe care, de asemenea, l-a recuperat și la finalul celui de-al treilea sfert scorul era egal, 62-62. Gazdele au preluat conducerea în mai multe momente din parțialul cu numărul patru și au mers la șase puncte în față, avantaj cedat apoi și cu liberele lui Steveson se intra în overtime, 81-81.

Echipele au mers cap la cap în prelungiri, diferența fiind făcută pe final și CSM Focșani s-a impus cu 89-93, ajungând astfel la 4-5 bilanț în grupa 11-18, în timp ce formația din Târgu Jiu coboară la 1-8.

Pavle Reljic și Kevin Johnson au înscris 20, respectiv 19 puncte, iar la gorjeni s-a remarcat Shamiel Stevenson cu 40 de puncte, un record stagional în Liga Națională.

*foto: Facebook CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!