Stiri Cupa României Masculin

Victorii pentru Rapid, CSO Voluntari și CSU Sibiu în primele meciuri din Cupa României

Victorii pentru Rapid, CSO Voluntari și CSU Sibiu în primele meciuri din Cupa României

Cupa României la baschet masculin, ediția 2022/2023, a debutat vineri seara (03.10) cu primele meciuri din cadrul primei faze. Se joacă sub formă de grupe, șase a câte trei echipe, iar una dintre grupe a fost amânată după ce SCM U Craiova și-a prelungit aventura europeană.

Pe lângă duelurile de la Ploiești și București, din grupele A și C, s-au jucat primele partide și în grupele D, E și F, unde învingătoare au ieșit CSO Voluntari, Rapid București și CSU Sibiu. Dacă primele două menționate n-au avut emoții, Sibiul a avut de muncit serios pentru a câștiga cu CSM Târgu Jiu.

În continuare o să punctăm principalele aspecte din cele trei meciuri:

Rapid București - CSM Focșani: 99-62 (21-19, 28-13, 29-11, 21-19) - grupa F

Rapid s-a desprins începând cu cel de-al doilea sfert în disputa cu CSM Focșani, după ce vrâncenii au ținut aproape în primele 10 minute. O perioadă cu 57 de puncte marcate a fost decisivă pentru Rapid, care a încasat în schimb 24 de puncte timp de 20 de minute. Giuleștenii au fost foarte aproape să repete performanța din campionat, unde au atins suta, de data aceasta un singur punct lipsind echipei lui Tudor Costescu pentru acest lucru, 99-62 în cele din urmă.

Marcu Badiu a contribuit cu 24 de puncte pentru învingători și următorii au fost Darius Odom-Johnson (17), respectiv Tyler Stone (15), toți rapidiștii marcând cel puțin două puncte. Kevin Johnson (13 puncte), respectiv Pavle Reljic și Ionuț Berceanu (ambii 11) au condus lista marcatorilor pentru CSM Focșani. Pe site-ul FRB nu au apărut detalii referitoare la statistică în acest meci.

CSM Focșani o întâlnește duminică, 2 octombrie, pe CSM Galați (ora 17.30), iar Rapid o să se dueleze luni (03.10) cu gălățenii, de la ora 19.00.

CSO Voluntari - CSM VSKC Miercurea Ciuc: 97-52 (26-16, 20-13, 30-12, 21-11) – grupa D

Deținătoarea Cupei a reușit să câștige categoric primul meci din grupa pe care o organizează, scor 97-52, cu toate că în prima repriză a avut un procentaj modest la aruncările de trei puncte. Ilfovenii au marcat cel puțin 20 de puncte în fiecare sfert cu CSM Miercurea Ciuc, cea mai bună prestație ofensivă fiind în parțialul al treilea, cu 30 de puncte înscrise.

Defensiva Voluntariului și-a făcut treaba în duelul cu ciucanii, doar în primul sfert încasând mai mult de 15 puncte și așa diferența a putut să crească pe tabelă în favoarea echipei lui Sașa Ocokoljic.

Sarunas Vasiliauskas (18 puncte, 12/12 de la libere, 5 pase decisive), Rolland Torok (12 puncte, 7 recuperări) și Darko Planinic (12 puncte, 4 recuperări) au fost cei mai buni marcatori de la Voluntari, formație pentru care au înscris toți cei trecuți pe foaia de joc. Nemanja Manojlovic (14 puncte, 4 pase decisive), Amedeo Casale (12 puncte, 5 recuperări) și Andrija Draskovic (10 puncte, 5 recuperări) au fost liderii ciucanilor.

CSM Miercurea Ciuc joacă duminică (02.10) cu CSM Târgu Mureș începând cu ora 18.30. CSO Voluntari va evolua luni, 3 octombrie, de la ora 19.00 cu CSM Târgu Mureș.

BC CSU Sibiu - CSM Târgu Jiu: 72-58 (12-20, 22-14, 18-11, 20-13) – grupa E

Sibienii au avut de tras serios pentru prima victorie în Cupă, cele două echipe mergând cap la cap în prima repriză și la cabine s-a intrat cu scor egal (34-34). Galben-albaștrii au prins un sfert trei foarte solid pe plan defensiv, încasând doar 11 puncte și au putut să se ducă încet la trei posesii în față. Totuși, ultimele două minute au fost cele care au decis învingătoarea, CSU Sibiu prinzând un run de 11-0 în acest interval de timp și a câștigat cu 72-58 la Mediaș.

Formația lui Miguel Angel Hoyo a terminat cu 47 de recuperări meciul, dintre acestea 35 fiind defensive și în total 36 de puncte au venit prin jucătorii aflați pe bancă la startul întâlnirii.

Daniel Manchon a totalizat 21 de puncte și 7 recuperări, urmat de Roberts Blumbergs (13 puncte, 9 recuperări) și Mirel Dragoste (11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții). Pentru CSM Târgu Jiu au fost în double figures Dylan Frye (15 puncte, 5 recuperări) și Porter Troupe (11 puncte, 3 recuperări).

CSM Târgu Jiu are meci duminică, 2 octombrie, cu SCM Timișoara (ora 19.00), iar CSU Sibiu se întâlnește luni (03.10) cu Timișoara, tot de la ora 19.00.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Mă așteptam să fie puțin mai bine decât miercuri dar în fapt a fost exact invers. Am arătat incredibil de rău, atunci când Blumbergs prinde o zi mai slabă, se văd și mai bine toate defectele.
    Ne-am chinuit un meci întreg cu o echipă care și-a strâns jucătorii de la un curs seral de gătit tradițional, căderea lor de pe final ne dă astfel speranțe de lucky loser, deoarece în condițiile date, și cu accidentarea lui Aurică, nu putem avea așteptări prea mari de la meciul cu Timișoara.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      ai dreptate
      Desi n-am vazut inca meciul cu exceptia catorva minute, am tinut ritmul(!) cu o echipa in care juca un A. Gheorghe si asta confirma prezentul sumbru. Dar pe de alta parte stim ca puteam si pierde, deci sa luam partea buna a lucrurilor. Important pe moment e sa acumulam victorii chiar daca asta se traduce si printr-un meci doar putin mai prost decat al adversarului.
      Se mai aude ceva de inlocuirea lui Mendicote sau asteptam pana in primavara sa isi faca fizio in meciuri oficiale (nu m-ar mira sa-si faca revenirea la noi)?
      Nota: Pt mine MAH e inca in perioada de gratie cu increderea, ca antrenor. Selectia n-a dat multe semne bune dar daca tot a inceput hora asa, as trage concluziile la sfarsit de tur.

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Înlocuitorul lui Mendicote a ajuns la Sibiu săptămâna asta, dar probabil nu și cartea verde, din moment ce nu a jucat aseară.
      Pentru mine MAH și-a terminat de mult timp perioada de grație, felul în care și-a făcut echipa anul ăsta mi-a dovedit că nu a înțeles deloc liga din România, așa că eu unul nu mai am rețineri 😅. Cum mai ziceam, șansele sunt infime, dar de-abia aștept să mi se dovedească faptul că m-am înșelat și habar nu am de sportul ăsta.

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      pai si?
      ceva info pentru palmasi ? e.g. ce culoare are, d'acui din Togo, la ce se pricepe.
      macar pozitia daca nu se poate mai mult. E guard?

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      E PG, 1.88, nu a mai jucat în Europa. De fapt, vine dintr-o țară / campionat din care nu-mi aduc aminte să fi văzut încă pe cineva pe la noi...

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Exact
      Aveam 2 spanioli nu era bine pentru imagine

      E surpriza pentru Timișoara probabil

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      se multumeste
      nu vreau sa fac trafic pe site dar apreciez distributia de info.

      cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    noul pg…
    Sa speram ca e var cu Manu Ginobili.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      nepot de verisoara de'al lui Facu Campazzo...

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • Soare:

      That means...
      Made in Argentina, probabil, că spanioli mai avem

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!