Stiri Juniori U14 Masculin

Decizii drastice luate de FRB după non-combatul din meciul ACS ID Îngerii Băniei – ABC Lynx Ploiești

Decizii drastice luate de FRB după non-combatul din meciul ACS ID Îngerii Băniei – ABC Lynx Ploiești

Luni, 20 decembrie, Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet s-a reunit pentru a analiza situația apărută în cadrul meciului dintre ACS ID Îngerii Băniei Craiova și ACS Lynx Ploiești, când jucătorii celor două formații au renunțat să mai fie competitivi începând cu a doua repriză.

Acest non-combat de la Campionatul Național U16 a fost sancționat drastic de către FRB. Iată deciziile luate:

  • Sancționarea antrenorului Bors Irina, în calitate de oficial al clubului ACS ID Îngerii Băniei cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale pe o perioadă de 18 luni.
  • Sancționarea reprezentantului clubului ABC Lynx Ploiești – dl. Florentin Cretu cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale pe o perioadă de 18 luni.
  • Sancționarea Clubului ACS ID Îngerii Băniei cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale la categoria de varstă - U16, până la finalul sezonului competițional actual, precum și aplicarea unei penalități sportive în cuantum de 2500 lei.
  • Sancționarea Clubului ABC Lynx Ploiești cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale la categoria de varstă - U16, până la finalul sezonului competițional actual, precum și aplicarea unei penalități sportive în cuantum de 2500 lei.
  • Sancționarea jucătorilor U16 a Clubului ACS ID Îngerii Băniei, menționați pe foaie de joc din data de 11.12.2021, cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la toate jocurile oficiale, indiferent de categoria de vârstă, până la finalul sezonului competițional actual.
  • Sancționarea jucătorilor U16 a Clubului ABC Lynx Ploiești, menționați pe foaie de joc din data de 11.12.2021, cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la toate jocurile oficiale, indiferent de categoria de vârstă, până la finalul sezonului competițional actual
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Conform FRB, decizia „poate fi atacată cu apel, în 3 zile de la comunicare, în conformitate cu prevederile art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină al Federației Române de Baschet”.

*foto: captură foto - FRBTV

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Foarte bine
    E normal sa fie luate astfel de decizii, păcat că nu au primit o suspendare puțin mai lunga cei doi antrenori.

    cu 2 ani în urmă (24.12.2021) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Necesar, si totusi
    Pentru ca este sport si educatie, consider ca in baza justitiei restaurative, pedepsele puteau fi cu o durata mai mica de timp. As fi extins decizia ce s-a luat asupra clubului si a sportivilor si pentru antrenori, suspendare pana la sfarsitul sezonului. Cunosc personal unul dintre antrenori si stiu ca este un om de calitate, care invata si se perfectioneaza continuu. Cu siguranta evolutia de pe teren nu i s-a datorat, chiar daca apare direct responsabil, fiind pe foaia de joc.
    Consider ca decizia reprezinta superficialitate, avand in vedere ca nu antrenorii decid politicile clubului.
    Dar... pica pe executanti. Ne placut e si ca nu au fost puse masuri in practica pentru recuperarea catre sport sportivilor, cu un efect foarte probabil in renuntarea acestora la orice forma de sport.

    Totusi, una peste alta, ca si intentie, este buna, pentru ca dovedeste actiune si decizie.

    cu 2 ani în urmă (28.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii