Minute | 27:17 |
Puncte | 23 |
Pase decisive | 2 |
Recuperari | 9 |
Eficienta | 26 |
Etapa a 18-a din sezonul regulat al Diviziei A masculin, prima intermediară din anul 2012, a programat doar şase meciuri. CSU Asesoft Ploieşti a stat, iar meciul dintre Oradea şi Timişoara a fost amânat din cauza participării bănăţenilor în Liga Balcanică. Runda a consemnat victorii importante pentru U Cluj şi Gaz Metan, în vreme ce Energia Rovinari şi BCM U Piteşti continuă cursa de urmărire a primelor opt după victorii reputate la mijloc de săptămână. CSU Sibiu a obţinut primul succes în anul 2012, iar Miercurea Ciuc s-a impus, conform aşteptărilor, în derby-ul ultimelor clasate.
U Mobitelco Cluj - CSM Bucureşti 87-79
U Mobitelco Cluj-Napoca a triumfat în faţa lui CSM Bucureşti într-un meci ce se anunţa extrem de atractiv din punct de vedere tactic şi nu numai în etapa a 18-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin.
Formaţia campioană, excelent racordată la cerinţele acestui meci încă de la începutul său, nu a fost condusă nici măcar o clipă pe tabela de marcaj şi a avut un avantaj maxim de 21 puncte pe tabela de marcaj, consemnat chiar la jumătatea confruntării. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că Marcel Ţenter a ştiut cum să se apere împotriva marilor ameninţări din tabăra adversă.
Astfel, campionii au început partida încercând să forţeze cât mai multe mingi pe Zoran Krstanovic, jucător împerechiat cu Bryson McKenzie. Această abordare a jocului a fost menită să provoace faultul la pivotul nord-american al CSM-ului. O dovadă că Dragoş Curtifan, omul care se ocupă de scouting în staff-ul tehnic al campioanei, a analizat în amănunt jocul adversarului şi este bine cunoscut faptul că McKenzie a avut destule meciuri în care a avut probleme cu greşelile personale.
Oaspeţii au reacţionat şi în unele momente au schimbat, apărându-l pe Krstanovic cu Virgil Căruţaşu ori cu o apărare zonă menită să protejeze echipa bucureşteană de situaţii dificile pe relaţie unu la unu. Capitol la care Hristu Şapera a avut probleme pentru că e dificil pentru orice echipă în Divizia A să găsească soluţii împotriva atâtor guri de foc cum deţine U Mobitelco Cluj în acest moment pe faza ofensivă.
Circulaţia mingii a fost extrem de bună pentru campioni în acest meci şi cu toate că s-a mizat la fel de mult pe finalizări din partea tripletei Krstanovic - Mijovic - Dykes, acest lucru nu a mai fost realizat în mod individualist. Cel puţin nu în prima repriză. Atunci când la finalizare a apărut şi Jerome LaGrange, un jucător care îşi însuşeşte foarte bine rolul încredinţat.
Din punct de vedere statistic s-a consemnat echilibru la aproape toate capitolele, unele dintre ele fiindu-le chiar favorabile bucureştenilor. Însă diferenţa esenţială s-a făcut în prima repriză, atunci când CSM a avut foarte mari probleme cu precădere la aruncările de două puncte.
U Mobitelco a câştigat datorită unei prime reprize de excepţie. Sunt de părere că dacă poate juca astfel cel puţin o repriză în fiecare meci actuala campioană are şanse reale de a fi o certă favorită la victorie indiferent cine îi iese în cale. CSM-ul a pierdut în primul rând datorită faptului că a dat peste un adversar extrem de valoros şi care a prestat foarte bine. Bucureştenii ştiu să expună problemele din jocul echipei adverse în aşa manieră cum nicio altă formaţie nu este capabilă. Însă în acest meci, pe parcursul primei sale jumătăţi au fost prea puţine aceste momente şi oaspeţilor le-a fost imposibil să profite de ceva.
BC Mureş - Gaz Metan Mediaş 74-80
Formaţia pregătită de către Ovidiu Teleabă a dispus de BC Mureş, în fieful acesteia, la capătul unui meci cu schimbări esenţiale pe parcursul meciului.
În prima repriză echipa lui Srecko Sekulovic a lăsat impresia că are un plus în faţa adversarei sale în pofida indispobinilităţii lui Jason Forte. Acest lucru s-a schimbat în repriza a doua pe fondul unui joc ofensiv diversificat, cu finalizări din mai multe zone ale terenului şi completate de recuperări importante sub ambele coşuri.
Având şapte jucători cu cel puţin 8 puncte marcate, Gaz Metan a controlat ritmul jocului în repriza a doua şi în pofida numărului mare de posesii pierdute a fost net superioară adversarei sale. Acest lucru a fost vizibil la recuperare, aruncări de la distanţă, respectiv precizie la linia de pedeapsă. Nu în ultimul rând echipa de pe Târnava Mare a rotit mai bine şi a ştiut să minimalizeze absenţa lui Ionuţ Drăguşin.
BC Mureş a avut probleme la finalizare în condiţiile în care JuJuan Cooley a avut doar 18% la aruncările din acţiune. În condiţiile absenţei lui Jason Forte greul pe faza ofensivă a căzut pe umerii lui Virgil Stănescu, care a oferit 18 puncte fiind totodată şi cel mai eficient jucător al echipei gazdă.
Gaz Metan dublează succesul din confruntarea tur şi în eventualitatea în care cele două echipe vor termina la egalitate de puncte gruparea din Mediaş va avea avantaj.
Energia Rovinari - SCM U Craiova 84-79
Derby-ul oltean a fost decis la capătul unei reprize de prelungiri. Formaţia gazdă, implicată în cursa pentru claificarea în playoff, a triumfat datorită unei reveniri din sfertul 4.
Porter Troupe a înscris patru aruncări libere, iar Louis Darby a adăugat două coşuri din aciune pentru un parţial de 8-0 care a încheiat timpul regulamentar de joc şi a forţat intrarea în prelungiri. Craiova nu a înscris niciun punct în ultimele două minute şi 47 secunde de joc efectiv.
David Steffel a izbutit o prestaţie de excepţie totalizând 26 puncte şi 17 recuperări, cu 3 pase decisive şi 2 intercepţii, care i-a adus titlul de MVP al rundei în opinia TotalBaschet.
Cei doi americani amintiţi au contribuit cu 38 puncte, 14 pase decisive şi 11 recuperări. Gorjenii au dominat lupta la recuperări însă au avut mari probleme la aruncările de la distanţă în această confruntare.
Lipsită în continuare de Branislav Tomic, formaţia pregătită de către Andjelko Mandic a fost foarte aproape de a obţine a doua victorie consecutivă în aceste condiţii.
Craiova a rotit cu şapte oameni, fiecare bifând cel puţin 20 minute de joc. Şase dintre aceştia au marcat toate punctele, fiecare depăşind pragul de 8 puncte marcate. Donte Gennie a fost din nou cel mai bun marcator al echipei sale, având 18 puncte şi a condus o ofensivă ce a cuprins cinci oameni cu cel puţin 10 puncte înscrise.
Energia a întors în manieră incredibilă acest meci şi obţine un succes uriaş datorită căruia menţine presiunea asupra echipelor din Sibiu şi Ploieşti, respectiv un avantaj important în faţa grupării din Piteşti.
CSŞ Giurgiu - CSU Sibiu 82-88
Deşi confruntată cu probleme medicale la cel mai important şi dominant jucător al său, CSU Sibiu a găsit resurse de a învinge la Giurgiu şi totodată să obţină primul succes în anul 2012.
Ardelenii au avut o primă repriză foarte bună în cadrul căreia au avut iniţiativa pe tabela de marcaj şi au izbutit să obţină 15 vizita la linia de pedeapsă. Lucrurile s-au schimbat dramatic în sfertul al 3-lea, când Ray Kraemer şi Brian Burrell au alimentat revenirea formaţiei giurgiuvene.
Pe parcursul sfertului decisiv situaţia s-a schimbat din nou, de această dată în favoarea grupării de pe Cibin. Jaytornah Wisseh a terminat în forţă, Sibiul profitând şi de faptul că adversarul a beneficiat de doar două puncte din partea rezervelor şi de niciun coş din acţiune.
Gazdele au dominat copios la recuperări, raportul fiind de 38-22. Giurgiu a avut mai multe recuperări ofensive decât a cules Sibiul sub propriul panou. În schimb, oaspeţii au aruncat mai precis din acţiune şi în pofida celor 11 coşuri de trei puncte înscrise de echipa lui Chris Terrell, a avut resurse pentru a se impune, chiar dacă nu i-a fost uşor.
BCM U Piteşti - Dinamo Bucureşti 97-69
Asemenea cazurilor antreioare, formaţia pregătită de către Tudor Costescu a izbutit să oprească o perioadă nefastă cu un succes împotriva lui Dinamo Bucureşti. Stefanovic&co au repurtat a 3-a victorie stagională în patru confruntări directe consemnate în acest sezon competiţional.
Piteştenii au controlat disputa de la un capăt la celălalt câştigând fiecare secvenţă în parte la cel puţin 5 puncte diferenţă. Mai mult, amfitrionii au înscris minim 20 puncte în fiecare act.
Dinamo a avut o seară dificilă atât la aruncările din acţiune cât şi la linia de pedeapsă. Vizitatorii au avut probleme şi la posesie, iar jocul colectiv a avut serios de suferit împotriva devensivei piteştene.
Gazdele au aruncat foarte precis pe toată durata meciului, procentajele confirmând acest lucru. Slobodan Popovic a fost principalul marcator al învingătorilor, iar Damien Kinloch a izbutit un nou double-double. De asemenea, Alexandru Neguţi a avut o prestaţie excelentă.
În replică, Shemik Thompson a avut 24 puncte, iar JerVaighn Johonson a fost al doilea marcator al lui Dinamo cu 19 puncte.
BCM U Piteşti obţine a 8-a victorie stagională însă eşecul din runda precedentă ar putea costa scump în viitor. În schimb, Dinamo suferă al 11-lea eşec stagional.
Politehnica Iaşi - BC Miercurea Ciuc 73-101
Derby-ul codaşelor nu a avut istoric, echipa harghiteană fiind net superioară. Formaţia pregătită de către Laszlofy Botond a câştigat primele trei secvenţe la diferenţe de minim opt puncte pentru a risipi orice urmă de emoţie pe final.
Echipa din Iaşi nu a condus nicio dată pe tabela de marcaj şi a beneficit de doar şase puncte din partea jucătorilor care au început meciup pe banca de rezerve.
În replică, americanul Ashley Champion a fost din nou principalul realizator din punct de vedere ofensiv. El a avut procentaje foarte bune la aruncări şi a fost secondat de către Enrico Tucker respectiv Dino Erceg.
Miercurea Ciuc a avut peste 70% la aruncările de două puncte şi s0a impus în lupta pentru recuperări, însă nu a fost superioară la capitolul posesii pierdute.
Mădălin Nicolae a fost singurul jucător al gazdelor care a trecut de pragul de 20 puncte.
Miercurea Ciuc înregistrează al doilea succes stagional, primul fiind consemnat împotriva aceleiaşi formaţii.
Zona Transferurilor 2025 - Liga Națională de Baschet Masculin
FR Baschet, obligată să reinstituie regula cu doi jucători români în perman...
Donatas Tarolis s-a despărțit de CSM Oradea și revine în Lituania
Zona Transferurilor 2025 - Liga Națională de Baschet Masculin
Oficial. Arturo Alvarez rămâne antrenorul principal al lui CS Vâlcea 1924
FR Baschet, obligată să reinstituie regula cu doi jucători români în perman...
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!