Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Anwil Wloclawek s-a calificat în finala FIBA Europe Cup

Anwil Wloclawek s-a calificat în finala FIBA Europe Cup

Miercuri, 5 aprilie, s-a desfășurat a doua manșă a semifinalelor FIBA Europe Cup, în urma căreia Anwil Wloclawek și Cholet Basket s-au calificat în ultimul act al competiției. Finala se va juca tot în format tur-retur în 19 și 26 aprilie.

Anwil Wloclawek, echipa la care evoluează Victor Sanders, a câștigat la scor (90-71) turul semifinalei cu Karhu Basket așa că era aproape sigură de calificarea în finală. Returul din Finlanda a fost mai echilibrat, prima repriză fiind câștigată de către gazde: 35-31.

Însă, în sfertul al treilea, polonezii au jucat mai bine, și-au ținut adversarii la doar 11 puncte marcate și au preluat controlul asupra jocului. În actul decisiv s-a consemnat același scor ca în cel inaugural, 17-17, iar Anwil și-a menținut avantajul, impunându-se cu 67 la 63.

Liderii fostei adversare a lui CSM Oradea au fost Phillip Greene (17 puncte), Victor Sanders (12 puncte), Luke Petrasek (10 puncte, 5 recuperări) și Malik Williams (9 puncte, 10 recuperări).

Din tabăra lui Janne Koskimies s-au remarcat Dikembe Dixson (16 puncte), Severi Kaukianien (12 puncte) și Cameron Jones (10 puncte).

Așadar, Anwil Wloclawek s-a calificat în finala FIBA Europe Cup, acolo unde va da de o altă fostă adversară a Oradiei: Cholet Basket. Gruparea franceză s-a revanșat pentru eșecul suferit pe terenul lui Kalev/Cramo (80-73) și a dominat disputa de pe teren propriu.

Elevii lui Laurent Vila au condus aproape 37 de minute și s-au impus cu 81 la 59, câștigând primele trei sferturi. Dominic Artis (20 de puncte), Hugo Robineau (16 puncte) și Boris Dallo (11 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive) au fost principalele „guri de foc” ale lui Cholet Basket, trupă ce a obținut biletele pentru finala FIBA Europe Cup.

Oaspeții au răspuns prin Wesley Van Beck (18 puncte) și Alterique Gilbert (11 puncte), însă efortul lor nu a fost de-ajuns.

Așadar, după ce a câștigat European North Basketball League în 2022, Anwil Wloclawek are șansa de a obține un nou trofeu european. Însă pentru asta trebuie să o învingă pe Cholet Basket, care a mai fost într-o singură finală europeană, în 2009. Atunci francezii au pierdut ultimul act al EuroChallenge împotriva lui Virtus Bologna.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!